Cep Telefonundan Rahatsız Edilenlerin Dİkkatine!!!

Sponsorlu Bağlantılar

darülmendep

darülmendep

Üye
    Konu Sahibi
Cep Telefonundan Rahatsız Edilenlerin Dİkkatine!!!
Turkcell hatlı cep telefonundan rahatsız edilenler lütfen aşağıdaki adımları uygulasınlar:
1) Eğer sizi arayan numara özel bir numara ise *253# olayı çözecektir.
2) Eğer ki sizi arayanın numarası görünüyorsa yani sizi gizliden değil de açık bir biçimde işletiyorsa o zaman önce KIM 5XXXXXXXXX yazıp 2222' ye gönderin ve kim olduğunu öğrenin.
3) Kim olduğunu öğrediğiniz şahsiyet eğer tanımadığınız ya da rahatsız olduğunuz biriyse istediğiniz gibi 4440532'yi arayarak şikayetinizi dile getirebilirsiniz.
5) Eğer bu şahıs yine rahat durmuyorsa bu defa daha yüksek yerlere (savcılı vs.) şikayetinizi bildirin.
DERTSİZ, TASASIZ, RAHAT BİR BİÇİMDE CEP TELEFONU KULLANIN!

• Beğen
Tepkiler: jeki01, twofan, MKB1907 ve 1 kişi daha

ilo53

ilo53

Üye
Tamamda bunlarin hepsini biliyorz ama bilmiyenler war paylasim icin sagol.

oflu250

oflu250

Üye
samsung'u olanlar dikkat e250 de özellik gelen çağrılara gir rahatsız eden numaraya gel seçenekler de reddetme listesi diye bişey var altta o numarayı oraya ekleyerek o kişiden kurtulun o çaldırsın tel onu hiç sorgusuz reddetsin üstelik tel hiç çalmadan sessiz sedasız o kişiyi sadece reddetsin

yer6benim

yer6benim

Üye
*253# olayını anlamadım ben nerde nasıl uygulayacagız neyın kodu bu???

ALPARS™

ALPARS™

Üye
buda olmadı bende bi numara var ona arıyon(kontör gitmez) numaran devre dışı kalıp seni arayana böyle numara yok diyor.istediğin zaman yine arıyon açılıyor numaran

ilo53

ilo53

Üye
bende war o sifredn biri ariyinca bu numara kullanilmamaktadir diyo forumda kisa yol kodlarinda olmasi lasm

yer6benim

yer6benim

Üye
buda olmadı bende bi numara var ona arıyon(kontör gitmez) numaran devre dışı kalıp seni arayana böyle numara yok diyor.istediğin zaman yine arıyon açılıyor numaran
forumda paylaşıma sunabilir misin lütfen

darülmendep

darülmendep

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ben bireysel kısıtlamadan bahsediyorum. Ama siz herkesi engellemek istiyorsanız *21*0532# kodunu kullanın

ilo53

ilo53

Üye
Bende o yazdign sifredn bahsediyorum. Engeli kaldirmak icin #002#

darülmendep

darülmendep

Üye
    Konu Sahibi
Evet aynen öyle

alperen1313

alperen1313

Üye
günaydın..
öncelikle paylaşımınız için teşekkürler
ancak operatörlerin tamamımın müşteri hizmetlerini aradığınız zaman ben bu numaradan şikayetçiyim sürekli beni arıyor ve rahatsız ediyor dediğiniz zaman yasa gereği hiçbirşey yapamıyorlar sadece size şikayetinizi savcılık makamına bildirin diyorlar..Bu en doğalı çünkü müşteri hizmetleri arayan kişinin şikayetinin ne kadar doğru olup olmadığını bilemez bunu anlayabilmesi için ise arama aranma kayıtlarına girmersi lazım ki bu da anlamsız bir iş yüküne neden olmaktadır...
Yukarıda bazı arkadaşlarımızın da belirttiği gibi...özell,ikle samsung larda ve nokıa larda numara engelleme fdn modu yada numara filitreleme adı altında olan menülerden sizleri arayan numaraları yazarak engelleyebiliyorsunuz..Bİldiğiniz gibi buda ücretsiz bir işlemdir...Tabii şunuda unutmayalım bu engelleme modlarının da bir kapasitesi var...BAzı cihazlarda 10 bazılarında ise 20 engelleme yapabiliyorsunuz..
Bu durum Vodafone ise şöyle..
eğer numarası açıksa sizi arayanın 11842 Bilinmeyen Numaralar servisi ile, Vodafone abonelerinin Numaradan Ad-Soyad sorgulaması veya
Ad-Soyad'dan numara sorgulaması yapabilecekleri servisten sorgulama yapabilirsiniz...
sms yolu ile Abonelerin mesajla sorgulama için mesaj olarak; KIM yazıp 1 karakter boşluk bıraktıktan sonra 10 haneli GSM numarası nı yazarak 7048 servisine SMS göndermeleri gerekmektedir..
eğer sizi arayan numara gizli ise şayet ;
kullanıcı şikayetini beyan etmeden ben gizli numaran aranmajk işstemiyorum demek suretiyle Vodafone müşteri hizmetlerini arar (sabit 2 kontör yada sabir 0,38 kuruş) bu servisini kapattırabilir...ikinci olarak ise kullanıcı Servisi açmak için;
"GIZLI AC" yazılarak 7046’ gönderilir.
Servisi kapatmak için;
"GIZLI KAPAT" yazılarak 7046’ gönderilir.

yada 7046 ıvr (sesli yanıt sistemi) ni arayarak açma / kapama işlemlerinde duyulan anons;
"Talebiniz gerçekleştirilmiştir. İşleminiz 30 dk. sonra devreye girecektir."
Bu konu hakkında işlem yapabilecek noktalar;
  • <LI type=disc>VShop <LI type=disc>MH <LI type=disc>WEB <LI type=disc>IVR
  • SMS
  • VStore
şekliyle yapılabliir.
Saygılar

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Sagol

aLLbiNo

aLLbiNo

Üye
Bilmeyen pek yok !!

MKB1907

MKB1907

Üye
Teşekkürler arkadaşlar

tekinturk

Üye
valla ister özel olsun ister görünen numara olsun hiç fark etmez. Bir arkadaş daha bu konuyla sıkıntıdaymış ona da tavsiye ettim çünkü bizim başımızdan da geçti. Arkadaşımın nişanlısını rahatsız ediyorlardı, önce sövdük mövdük ama kar etmedi. Adam da bize atar yaptı. Sonra savcılığa gittik 1 yıl sonunda ancak bulundu ama telefonun hattı üzerine kayıtlı olmadığı için serbest bırakıldı.Tekrar rahatsız etmeye devam etti. Biz de bu uygulamayı alıp telefona yükledik. Adamın nerede olduğunu şıp diye bulduk. Başınızda sizi de rahatsız eden varsa siz de kullanın. Zaten adama nerde olduğunu söyleyince tırstı ve bir daha aramadı.

WitchKing

Üye
teşekkürler

gokseldarcan

Üye
teşekkürler..

Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
Bayanların cok işine yarar acıkcası :)

serotonin

serotonin

Üye
Bir çoğumuzun bildiği gibi;
istenmeyen çağrılardan (aramalardan) kurtulmak için yukarıda verilen çözümlerden daha pratik olan ise işletim sistemli cep telefonuna (Symbian-Bada OS-Android vs..) sahip olmak ve onlarca farklı özellik bulunduran "çağrı engelleme (filtreleme) uygulaması" yüklemek yeterlidir.

Üst Alt