Cep telefonu tavsiye

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sutat

sutat

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonu tavsiye
1-) Rahat e-kitap okumak için büyük ekranlı,
2-) Fotograf ve video çekimi ve izlemede kullanılabilecek,
3-) Şarj ömrü uzun, (devamlı e-kitap okumama rağmen, N73'ümü haftada bir şarj ederdim)
4-) Arama ve SMS engelleme (Blacklist) uygulaması yükleyebileceğim (bu husus çok önemli),
5-) Dokunmatik ekranlı ve ekran kalitesi ile dokunmatiği iyi olacak,

Bir cep telefonu almak istiyorum. Fiyat önemli değil.

Samsung i9000 galaxy araştırdım, üç tuş uygulaması, flaş eksikliği vs şikayetler var, blacklist bulamadım. iphone düşünmüyorum. Sanırım bada da uygulama yönünden zayıf.

Bana tavsiyede bulunabilir misiniz? Hala i9000 düşünüyorum ne dersiniz?

rapman

rapman

Üye
N8 tavsiye ederim.
Blacklist Symbian'a vardı N8'de de vardır büyük bir ihtimalle.
Ekran büyük, kapasitif dokunmatik ekran ile hafifçe dokunmanız yeterli.
12 mp fotoğraf HD video çekim , film izlerken Dolby Digital Surround Ses Desteği ve bir çok formatı destekler.
1200 mah bataryaya sahip.bu da oldukça iyi.

iceberg562

iceberg562

Üye
wave serisinden bir telefon almanı tavsiye ederim.
neden dersen wave 1(S8500) ekranı 3.3" SAMOLED ve görüntü süper.
ama yok büyük ekran isterim dersen 3.7" ekrana sahip ancak ekranı Super Clear LCD(SAMOLEDle baş edemez ama birçok ekrandan iyi ve AMOLED ekranlardan sonra en iyi ekran denebilir(tabi bu ekran konusu kişiye görede değişiyor zevk meselesi sonucunda))
1) Bu iki telefonda da rahatlıkla e-kitap okursun.
2) Bu iki telefonda da Hd video kayıt ve oynatma özelliği var. Ayrıca hd divx sertifikası alan ilk telefon. kamerasının özellikle hd video çekimlerinde başarılı olduğu söyleniyor.
3) Şarj ömrü tabiki her telefona göre değişir ama böyle büyük ekranlı telefonlardan 1 hafta şarj ömrü bekleme. 2 gün şarjı giden bir telefon bile bu kategoride ki telefonlar için çok çok iyi bir süredir. Wave 2 ekranı büyük olduğu için ve SAMOLEDe göre güç tüketimi biraz daha fazla olduğu için wave 1 e göre daha kısa şarj ömrüne sahip.
Ama wave 1 SAMOLED ekrandan dolayı şu anda birçok sitede yapılan incelemelerde bu kategori de şarj süresi şampiyonu. normal kullanımda şarjın 3-4 gün rahatlıkla gittiğini söyleyen arkadaşlar var. sitede wave ile ilgili konuları araştırırsan bunun ne derece doğru olduğunu kendin de görebilirsin.
4) Tam emin olmamakla birlikte bu uygulamalar yani arama, mesaj engelleme falan bu telefonların ikisinde de var diye biliyorum ama sen yinede bu konuyu biraz daha araştır.
5) Dokunmatik telefon dedin mi iphone la aynı seviyede başabaş gidebilecek tek marka samsung (kişisel fikrim). niye diye sorarsan bada işletim sistemi telefonu çok yormuyor ve çok stabil bi sistem bunun yanında 1 ghz işlemciye ve 512 mb ram'e sahip olması tabiri caizse bu telefonu uçuruyor.( N8 680 ghz işlemcisi ve 256 mb rame sahip ve symbian sistemi hızla kan kaybediyor)
bada şu an uygulama sayısı olarak 2200 lere ulaşmış durumda ki bu bence bu kadar kısa sürede iyi bir sayı.
ha yok ben badayla uğraşamam diyorsan samsung galaxy s android işletim sistemine sahip ve bu telefonlarla aynı özellikleri ve hatta bazı yönden bir miktarda fazla özelliğe sahip. ayrıca 4" SAMOLED ekranı var.
Benim tavsiyem şu aralar symbian işletim sistemli telefonlardan uzak dur. Çünkü başını ağrıtabilirler.

--------------- Ekleme ---------------

Bu arada bir hatırlatma yapmamda fayda var AMOLED ekranlarda burn in denen yani ekran yanması denen bir olayın söz konusu olduğu söyleniyor. Telefon almadan önce bunu da bi araştır derim...
İyi günler...

sutat

sutat

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Biraz daha araştırayım. Samsung wave ya da galaxy i9000 olacak galiba. Kullananlardan yorum bekliyorum.

iceberg562

iceberg562

Üye
Valla ben 2-3 aydır araştırıyorum heralde. kafayı ha yedim ha yiycem yani:D şu amoled ekran da burn in olayı çıkmasaydı wave i almıştım ama şimdi beklemedeyim hala araştırıyom. inşallah hayırlısı olur hem senin hem de benim için:oke:

NokiaManyaĞ

NokiaManyaĞ

Üye
Arkadaşım istediğin özelliklerle tam n8 tarif ediyorsun.Sana tavsiyem n8 alman fiyat önemli değilse..

jeshogh

jeshogh

Üye
rahat rahat kitap okumak istiyorsan videoları hd çözünürlükde izlemek istiyorsan İPAD AL :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt