Doğru olanı anlatsan bile garanti dışı kalmaz. Yazılım kurdum ondan sonra oldu desende sorun çıkarmadan düzeltirler. Şayet garanti dışı deyip düzeltmek için para isterlerse direk nokia ara. Sana ya kendileri bilgi verecekler yada başka bir servisin adını vereceklerdir. Sen böle bir durum olursa sakarya bölgesindeki yetkili servisin numarasını iste. Onlara durumu anlat. Sana büyük olasılıkla garantili diyeceklerdir. Ondan sonra telefonu verceğin yada verdiğin servisi arayıp onlara nokia ile görüştüğünü sonrada sakaryadaki servisle konuştuğunu ilet. Büyük olasılıkla sana biz size döncez diyecekler. Ve sana dönüp para almadan sorunu giderceklerini şöleyeceklerdir.
Bu yazdıklarımı sorun çıkartırlarsa dene. Ben bizzat denedim bu yöntemi. Nokia 6630 telefonum vardı. Kamerasının video kısmı hafızada yeryok hafızağı boşaltın diyordu oysa 10 MB boş yer vardı hafıza kartında.Virüs girmiş dediler ve telefona format çektiler. 60 YTL ödedim kasaya sonra yanlarına geldim servisdeki görevlilerin yanına telefonu açtık hafıza kartını takdık oda ne gine aynı hatağı verdi. Bunun üzerine yeni hafıza kartı verdiler ayrıldım ama sonradan o virüsü evde kendiminde silebilceği bir virüs olduğunu öğrendim. Cebir adlı virüs ancak şu var ben telefonu vermeden önce bir browser ile bakmıştım bir şey için dosyalara o dosyalar arasında cebir ismi ile başlayan hiç bir şey yoktu gerçi orası ayrı mevzu. Gelelim esas olaya ben bir ümittir diye
Yukarda anlattıklarımı yaptım. Nokia telefon açtım bana bizim şehirde benim telefonu götürdüğüm yerin adresini verdiler ilk önce bende nokia daki görevliye zaten ben oraya verdim teli diyince sakarya ilindeki bir servise yönlendirdi. Bende onlara telefonu servise verdim virüs var ve bu kullanıcı hatası olduğu için 60 YTL aldılar dedim.İşte o anda aldığım cevap şok etkisi yarattı bende. Çünkü konuştuğum kişi bana telefonuma virüs girmesinin kullanıcı hatası olarak sayılmadığını ve yapılan bu işlemden ücret alınmaması gerektiği şöledi biz servis olarak ücret almıyoruz dedi.
Ben konuşmama bitince arayacaktım tam annem ne oldu diye sordu sakaryadakiler böle dediler diyince telefonu elimden alıp o aradı benim gittiğim servisi ve benim anlatcaklarımı o anlattı.
Bir kaç saat sonra arayacaklarını şölediler. Bende odama gittim. Yarım saat sonra ev telefonu çaldı annem telefonu açmış onun yanında olduğu için. Adamlar hemen gelip paramı geri iade alabileceğimi şölediler. Tabi kredi kartı ile ödediğim için karta iade yaptılar.
Kısa lafın özü servis sorun çıkarırsa yani garanti dışı olarak var sayıp para alırlarsa anlattığım yöntemi bir dene derim.