Cep teknolojisinin kalbi artık burada devamlı güncel haberler !!!!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ahmetmemet

ahmetmemet

Üye
    Konu Sahibi
Cep teknolojisinin kalbi artık burada devamlı güncel haberler !!!!!!!!
Motorola, RAZR ile kendisini inceltt

RAZR ile sağladığı başarıyı sürekli fiyat indirimleri ile sürdürmeye çalışan Motorola, 3G telefon atağını yapamayınca zor duruma düştü.Gelecek hafta ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayacak olan Motorola'nın dönem kazancı ile ilgili tahminler, RAZR telefonları sürekli düşen fiyatlarla satın alma devrinin sona ermekte olduğunu gösteriyor. Daha önceki tahminlerin yaklaşık yüzde 10 altına düşen 8.6 milyar ile 8.7 milyar dolarlık satış rakamı, Motorola'nın var olan politikalarının ve yönetiminin ciddi biçimde sorgulanmaya başlayacağını gösteriyor. Firmanın Asya ve Avrupa'daki satışların ağır gitmesine bağladığı tabloda, Avrupa ile ilgili değerlendirme Türkiye'yi pek fazla ilgilendirmiyor. Yüksek hızlı data alışverişine olanak tanıyan telefonlar ve özellikle 3G ürünlerindaki gecikme, Avrupa'da işlerin ağır gitmesinin temel gerekçesi olarak kabul ediliyor. Bu ürünler Türkiye'nin gündemineyeni giriyor.



Motorola'nın WiMax ile ilgili beklentileri, yüksek hızlı data telefonları konusunda içine düştüğü durumu açıklıyor. Wi-Fi'ın çok yaygın olduğu ABD'de yerleşik şirketin WiMax konusundaki hissiyatını anlamak zor değil.
Ancak gözlerin asıl çevrili olduğu nokta, RAZR modeli. Motorola'nın kötüye gidişine son verecek ürün olarak ortaya çıkan ve kısa bir süre için bu etkiyi yaratan "jilet inceliğinde imajlı" istiridye kapaklı telefonun satış adedi 100 milyonun üzerine çıkarken 2004'teki bu mucizenin ardından jiletleme dönemi başladı. RAZR'ın başarısını sürdürmek için fiyat indirimlerinin dışında fazla bir şey gerçekleştiremeyen Motorola, kendi jileti ile biçilirken faaliyet zararının giderek artması ile karşılaşıyor. Bu tablo ile ilgili değerlendirmelerin gelecek hafta açıklanacak rakamların ardından şiddetlenmesi bekleniyor.




--------------- Ekleme ---------------

Çalınan cep telefonunu başkası kullanmasın..

Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu'nun Bilgi ve İhbar Merkezi'ni arayıp telefonunuzu kullanıma kapatabilirsiniz.Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu’nun 0 312 2322323 numaralı Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayarak telefonunuzu ve hattınızı kullanıma kapatabilirsiniz. Böylece cihaza gelen “cihaz ÇALINTI’dır” mesajı ile kullanıma kapatılan telefonu başkasınında kullanmasına izin vermeyin.

Cihazı çalınan, yağmalanan, cihazını kaybeden veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkan kişilerin öncelikle cihazının elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesi için, telefonu kullanan hat sahibinin, Kurumun Bilgi ve İhbar Merkezi’ne cihazın imei numarasını ve hat bilgilerini doğru şekilde vermesi gerekir.



İhbar sırasında kişinin vermiş olduğu bilgiler, doğrulanmak üzere ilgili GSM işletmecisine iletiliyor. Kişinin verdiği bilgilerin doğrulanması halinde cihaz haberleşmeyekapatılıyor. Bu doğrultuda kapatılan cihazlara, ilgili GSM işletmecisi tarafından &#8220;YASAL UYARI <imei> IMEI nolu cihaz ÇALINTI&#8217;dır. En yakın kolluk kuvvetine teslim ediniz&#8221; içeriğinde mesaj gönderiliyor.
Bilgi ve İhbar Merkezi&#8217;ne verilen bilgilerin doğrultusunda cihazın kullanıma kapatılması için cihazınızın beyaz listede (mevzuata uygun bir şekilde ithal edilerek veya yurt içinde üretilerek Kuruma bildirilen, başvuru süresi içinde kayıt altına alınan, haklı mazeret nedeniyle başvuru süresini geçiren cihazların kullanıcıları tarafından yapılan başvurular üzerine kayıt altına alınan cep telefonları) yer alması gerekir.


İhbarda bulunulduktan sonra cihaza ait IMEI numarası adresinden sorgulandığında &#8220;çalıntı ihbarı yapılmış cihaz&#8221; olarak görünür. İhbar doğrulandıktan sonra yapılan sorgulamada ise söz konusu ifade &#8220;çalıntı cihaz&#8221; ibaresine dönüşür.


Telekomünikasyon Kurumu&#8217;nun Bilgi ve İhbar Merkezi, cihazın sadece elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesine veya açılmasına yetki sahibi olup, telefonları bulmak ve ilgili kişiye teslim etmek gibi görevleri bulunmuyor. Bunun için cihazı çalınan veya kaybolan kişinin ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle başvurması gerekiyor.
İhbarınızı ancak ihbarda bulunduğunuz yöntem ile iptal edebilirsiniz. Örneğin, telefon ile alınmış bir ihbar sonucu kapatılan cihaz; ihbarda bulunan kişinin araması ve kimlik bilgilerinin doğrulanması halinde haberleşmeye açılılır. Savcılık talimatı ile haberleşmeye kapatılmış olan cihaz ise savcılık talimatı olmaksızın açılamaz.

--------------- Ekleme ---------------

YouTube için özel telefon üretiliyor...

Apple'ın iTunes servisi ile entegre MP3-çalar/cep telefonu iPhone'unun ardından LG, YouTube'a özel telefon üreteceğini açıkladı.Güney Koreli LG Electronics firması, YouTube'a özel cep telefonu geliştirmek üzere bir anlaşma imzaladığını açıkladı. YouTube ile yapılan anlaşmaya göre, LG tarafından geliştirilecek telefon, YouTube servisinin kullanılmaya yönelik bir ürün olacak.

LG açıklamasında, geliştirilecek modelin, kullanıcıların bilgisayara gerek kalmadan video klipleri yüklemesini, izlemesini ve paylaşmasını sağlayacak



Kullanıcılar tarafından üretilen içeriğin kolayca yönetilesini de sağlayacak telefon, 2008 içinde Avrupa'da tanıtılacak.
LG, haziran ayında da Avrupa'da "Google telefonu" olarak adlandırılan Üçüncü Nesil (3G) mobil cihazların satışına başlamıştı. YouTube telefonları hakkında fikir verebilecek bu ürünler, Google'ın aramamotorunun yanısıra Google haritalarına ve Gmail'e de tek tuşla erişimi sağlıyor

--------------- Ekleme ---------------

okia Nseries ile mobil baskı

Nokia, Nseries alt markalı ürünler aracılığıyla mobil fotoğraf baskısı ve hediye fotoğraf sipariş etme hizmetini, 17 Temmuz'dan itibaren Türkiye de hayata geçiriyor.Finlandiyalı mobil iletişim firması Nokia, 17 Temmuz'dan itibaren, Türkiye de dahil olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde, mobil baskı hizmetini uygulamaya başlıyor. Nokia Nseries multimedya bilgisayarlarında kullanılabilen bu yeni hizmetle, çekilen fotoğraflar, GSM ya da kablosuz LAN (WLAN) şebekeleri üzerinden doğrudan baskıya gönderilebiliyor.


Bu hizmetle uyumlu Nokia Nseries multimedya bilgisayar k
ullanıcıları artık cihazlarıyla fotoğraf çekip, bu fotoğraflara çerçeve ya da metin gibi özellikler ekleyerek, baskı siparişi verebilecek. Ayrıca istenen fotoğrafları kahve fincanı, yapboz, tişört, takvim, poster gibi ürünler üzerine de basılarak istenen kişilere hediye olarak göndermekte mümkün olacak.



Mobil baskı hizmetine, Nokia Nseries multimedya bilgisayarların menülerindeki Galeri (Gallery) bölümünden ulaşılabiliyor. Galeri&#8217;deki fotoğraflar arasından basılacak olanlar belirleniyor, adres ve istenen diğer bilgiler giriliyor ve &#8220;Sipariş ver&#8221; (Order now) komutu seçiliyor. Siparişin CeWe Color tarafından işleme konmasının ardından, basılan fotoğraflar belirtilen adrese gönderiliyor.
Bu hizmet için kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor. Uygulamanın başlangıcında, her yeni kullanıcı, 10x13 formatında 10 resmi ücretsiz olarak alabiliyor. Daha sonra Resimler, Hediyeler, Takvim, Poster inceleyip sipariş verilebiliyor.



Uyumlu Nokia Nseries multimedya bilgisayarı kullanıcıları, bu hizmetten faydalanmak için gereken servis uygulamasını, cihazlarındaki &#8220;Yükle!&#8221; (Download!) seçeneğinden ya da adresinden ücretsiz olarak indirmeleri mümkün


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samsung Cep telefonlarında Tv Donemini baslatıyor

Samsung, hızlı büyümeye elverişli pazar olarak gördüğü mobil TV için, cep telefonlarından dijital ve analog TV seyretmeyi sağlayacak yonga setini duyurdu.Samsung, cep telefonlarında kullanılacak mobil TV yongasetini duyurdu. Çoklu-bandı destekleyecek olan yongaseti, Avrupa, Asya ve ABD'deki TV yayınlarıyla uyumlu olacak.

65-nanometre teknolojisi kullanılarak üretilen yongasetinde, birçok yayın standardını çözen dekoder ve çoklu-bant radyo frekansı alıcısı bulunuyor. Donanım, arasında DVB-H/T, DAB-IP, ISDB-T ve karasal DMB'nin de bulunduğu çoklu dijital standardı destekliyor.



Cep telefonu kullanıcıları, çoklu standart desteği sayesinde, telefonlarındaki uygulamaları değiştirmeye gerek duymadan, yayın servisleri arasından istediklerini seçebiliyor. Samsung, ilk olarak Avrupa ve Asya'ya sunacağı mobil TV yongaseti pazarı için; yeni olmasına rağmen, yüksek büyüme potansiyeli taşıyan bir pazar nitelemesi yapıyor.


Analog yayın işaretlerinialan TV alıcısı UHF, VHF ve L-Band standartlarını destekliyor. Alıcıya gelen bu analog yayın işaretleri, Samsung'un sunduğu yongasetinin dekoderi tarafından dijital işarete dönüştürülerek ses ve görüntü oynatılması sağlanıyor.
Yapılan araştırmalarda elde edile sonuçlar, cep telefonu kullanıcıların sıkıntı nedeni ile cep telefonunda video seyretmekten hoşlandıığını ortaya çıkarıyor. Resarch and Markets tarafından yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonunda video izleyenler arasında memnuniyet oranı, yüzde 60 ila yüzde 85'i arasında.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dünyadaki Cep Kullanıcıların Sayısı

Dünyada cep telefonu kullananların sayısının bu yıl sonunda 3.25 milyarı bulacağı bildirildi.
İngiltere'deki telekomünikasyon analiz firması The Mobile World'ün raporunda, cep telefonu kullananların sayısının hızla arttığı belirtilerek, cep telefonu abonelerinin sayısının temmuz ayında 3 milyarı aşacağı, yıl sonu itibarıyla da 3.25 milyarı bulacağı tahmininde bulunuldu.

Çin, Hindistan ve Afrika'da cep telefonlarına talebin arttığı belirtilen rapora göre, dünyada her dakika 1000'den fazla kişi cep telefonu abonesi oluyor. Firmalar ucuz cep telefonu ürettikçe ve arama maliyetleri düştükçe, cep telefonu kullananların sayısının arttığına dikkati çeken uzmanlar, bu yıl üretilen cep telefonlarının yüzde 65'inin, yeni gelişmekte olan piyasalarda satılacağı tahmiminde bulundular.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SonyEricsson Cybershot K850



SonyEricsson Cybershot serisinin yeni modeli olan K850, 5 megapiksel kamera ve Memory Stick Micro'nun (M2) yanısıra microSD bellek kartı desteği ile gelecek.SonyEricsson Cybershot K850, fotoğraf makinesi özellikleri ile öne çıkan K serisine yeni bir renk getirecek. Şık tasarımı ve fotoğrafın yanında video özellikleri de dikkat çekici. K850&#8217;nin otomatik odaklama yapabilen 5 megapiksellik xenon flaşlı kamerası, saniyede

30 kare ile 240x320 piksel çözünürlükte QVGA kayıt yapabiliyor. Cyber shot K850&#8217;nin 256 K renkli 2.2 inç ekranı, çekilen video ve resimleri net izlemeye olanak sağlıyor. 40 MB dahili bellek ve 12 MB kart desteği ile gelen telefonun kapasitesi, Memory Stick Micro (M2) veya microSD kart ile arttırılabiliyor.



Görüntülü konuşmaya olanak sağlayan 3G desteği sunan Cybershot K850, GPRS, HSCSD, EDGE, Bluetooth ve USB2.0 bağlantı özelliklerini barındırıyor. 1000 kayıt kapasiteli telefon defterineise her kayıta 20 ayrı detay yazılabiliyor.
Müzikçalar ve FM Radyo özellikleri ile eğlenceli yanını güçlendiren Cybershot K850&#8217;nin Track ID özelliği ise, asıl olarak adını bilmediğiniz şarkıların bir kaç saniyesini kayıt altına aldıktan sonra, internete bağlanıp şarkının ismini öğrenmeyi sağlıyor. Telefon üzerinde ayarların yapılmasının kullanım için yeterli olduğu bu sistem, operatör desteği gerektirmiyor. TrackID radyo üzerinden veya mikrofon ile kaydedilmiş parçaları da destekliyor.


Sony Ericsson Cybershot K850&#8217;nin 930 mAh gücündeki lityum polimer bataryası, 400 saat bekleme veya 9 saat konuşmaya olanak sağlıyor. 102x48x17 (mm) ebatlarında ve 118 gram ağırlığındaki Cybershot K850, 2008&#8217;nin son çeyreğinde satışa sunulacak
 


technoman34

technoman34

Üye
Güzel çalışma Dostum. Bu Tip Güncel Haberleri Kullanıcılara Bildirmek çok Güzel.

Bilgi Paylaşıldıkça Artar.
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
Çalınan cep telefonunu başkası kullanmasın.. bak bu mükemmel işte
belki yaygın olursa artık tel hırsızlıgı azalır
 
by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
Çalınan cep telefonunu başkası kullanmasın.. bak bu mükemmel işte
belki yaygın olursa artık tel hırsızlıgı azalır
inşallah azalır hırsızlık artık can alıcak boyuta geldi malesef
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
bütün hırsızları lanetliyoruz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt