Çektiğim videonun boyutu çok büyük oluyor

Konu Sahibi
Çektiğim videonun boyutu çok büyük oluyor
Arkadaşlar telefonla 30 saniye video çekimi yapıyorum 60 mb yi geçiyor bunun nasıl normale çevirebilirim demek 5 dk çekim yapsam 1 GB yi geçecek

Solmaz67

Üye
Telefondan video çekmek maalesef öyle

Tepkiler: ibrahim ok

PALA.

Üye
Videolar çok katmanlıdır bu yüzden işlenmeden diske yazılır.Daha sonra render yapabilirsiniz...

Konu Sahibi
Teşekkür ederim dostum Sağol nasıl render yapılır onuda söylersen benim gibi bilmeyenlerde öğrenmiş olur

Kamera ile çekim yapmadan önce ayarlara girip dosya boyutlarına baktın mı? Kameranın ayarlarından boyutunu düşürebilirsin.

PALA.

Üye
Teşekkür ederim dostum Sağol nasıl render yapılır onuda söylersen benim gibi bilmeyenlerde öğrenmiş olur
2 tane önerebilirim programları kurarken seçeneklere dikkat edin, tarayıcınıza istenmeyen tollbar yükler yandex, ask gibi.
Birde içinde reklam barındırabilir antivirüs uyarı verirse şaşırmayın dikkatli şekilde kurulumları yapın, ücretsizdir...
Bu genel kullanım için.

Bu daha gelişmiş boyut düşürür.

Konu Sahibi
Teşekkürler dostum Sağol eline sağlık

Videoları pc ye atıp conventer programı ile daha düşük boyuta çevirebilirsin. Eğer kamera ayarlarından dosya boyutunu düşüremezsen pc ne conventer programı kurup dosyaları farklı formatlara çevirip kullanabilirsin.

Konu Sahibi
Tamam dostum ilgin için çok teşekkür ederim Sağol

ibrother

Üye
Çözünürlüğü düşür, kare hızını düşür.

ibrother

Üye
Marka modeline göre değişir telefon ne

Konu Sahibi
Galaxy S3 hyper rom yüklü

ibrother

Üye
Kare hızını onda ayarlayamazsın fakat çözünürlüğe girip ayarlardan 720p HD yaparsan faydası çok olur, hatta 480p sd yaparsan daha çok düşer boyut. 720p idealdir ama.

PALA.

Üye
Telefondan yaptığınız her ayar, kalite ile doğru orantılıdır.Bu yüzden kalite istiyorsanız render şarttır...
Videolar fotoğraflardan oluşur, her bir fotograf da çoklu katmanlardan oluşur.
Genelde 3 katman vardır, bu programlar bunu tek katmana optimize eder...

Konu Sahibi
Anladım dostum teşekkür ederim Sağol