Cebi ne olarak goruyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Cebi ne olarak goruyorsunuz?
Cep telefonu kullanıcılarının çoğunluğu kullanım amacı olarak telefon etmekten başka nedenler gösteriyor. Yüzde 27’si mesaj için, 11′i fotoğraf için kullanıyor…
Telefonla iletişim kurmayı kablosuz sağlamak amacıyla geliştirilen cep telefonları, Türkiye’de de bu özelliğini kaybetti. İnterpromedya ve Birleşik Araştırmacılar tarafından en büyük 16 ilde tamamı en az bir teknoloji ürünü kullanan bin 338 kişi ile yapılan araştırmaya göre toplamda cep telefonu kullanma amacı olarak “telefon etmek”ten başka nedenler gösteriliyor. Araştırmaya katılanların yüzde 37’si kullanım amacı olarak telefon etmeyi gösterdi. Bununla birlikte yüzde 27’si, yüzde 11′i ve yüzde 7’si ise sırasıyla cep telefonu kullanma amacını mesajlaşma, fotoğraf çekmek ve video çekmek şeklinde belirtti. Ayrıca araştırmaya katılanların yüzde 7’si müzik dinlenme ve yüzde 5′i ses kaydetmeyi cep telefonu kullanma amacı olarak gösterdi. Yani cep telefonu kullanıcılarının yüzde 57’sinin cihazlarını telefon etmekten çok eğlenmeye yönelik faaliyetler için kullandığı anlaşıldı.
MP3 Sonlarda
Teknoloji ürünü kullananların yüzde 98′inin cep telefonu kullandığının belirtildiği araştırmaya göre, katılımcıların bir yıl içinde satın almayı düşündükleri ürünlerin başında % 24.5 ile cep telefonu ilk sırayı alıyor. İkinci sırada % 13.3 ile masa üstü bilgisayar, ardından % 12.3 dijital fotoğraf makinesi, % 12.11 taşınabilir bilgisayar, % 10.33 Plazma TV, % 9.2 MP3 çalar yer alırken, % 1.1 ile el bilgisayarı son sırada yer alıyor.
 


eQooo

eQooo

Üye
ben her özelliğini kullanıyorum....
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Bende...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
482
gonyalı
Cevap
1
Görüntüleme
531
Faruk KATI
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
453
Eren Değerli


Üst Alt