Çatırdayan ülke!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Çatırdayan ülke!!!


Belçika Başbakanı Yves Leterme'in, hükümetinin istifasını Kral II. Albert'e sunmasının ardından ülkede siyasi kaos yaşanıyor.
Siyasi kriz, Belçika'yı "beklenen bölünmeye yakınlaştıran yeni bir adım" olarak değerlendiriliyor. Koalisyon hükümetini geçen yılın haziran ayında yapılan genel seçimler ve uzun müzakereler ardından 20 Mart 2008'de kuran, 116. gününde istifasını sunan Leterme, ülkedeki Valonlar ile Flamanlar arasında, kurumsal reformlar konusunda görüş farklılıklarının “aşılamaz düzeyde” olduğunu açıkladı.

Başbakan ile 4 saat görüşen Kral, siyasi parti başkanlarını kabul ederken istifayı askıda tutuyor. Son seçimlerde 800 bin tercih oyu alarak, güçlü ve iddialı bir politikacı olarak hükümete gelen Leterme, liberal, sosyalist ve muhafazakar koalisyon partileri arasındaki uzlaşma arayışlarının 15 Temmuz'a kadar sonuçlandırılacağını bildirmişti.

Federal sistem limitlerine ulaştıBaşbakan, “Belçika'daki federal sistemin limitlerine ulaştığını” söylerken, koalisyon hükümetinin başlangıçta belirlediği takvim ve programı uygulayamadığını açıkladı.

İstifayı bir “sürpriz” olarak nitelendiren Belçika basını, “Ekonomik kriz döneminde gemisini terk eden kaptandan” söz ediyor ve 13 aydır devam eden siyasi çalkantıların “tahammül edilemez boyuta ulaştığını” savunuyor.

İki halk birbirini suçluyor

Siyasi partiler, “acil erken seçim” gereğinden söz ederken, Valonlar ve Flamanlar birbirlerini suçlayan açıklamalar yapıyor. Kral II. Albert'in istifayı reddetmesi veya Leterme'e tekrar hükümeti kurma görevi vermesi olasılığı göz önünde bulunduruluyor.
Siyasi kriz, Belçika'yı, “beklenen bölünmeye yakınlaştıran yeni bir adım” olarak değerlendiriliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
311
Selim Baltaci
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
329
doctorrr
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
352
x-scarface
Furkan Emekli
Cevap
0
Görüntüleme
351
Furkan Emekli


Üst Alt