CAS'tan Denizlispor'a kötü haber

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
CAS'tan Denizlispor'a kötü haber


Denizlispor'un 2008-2009 sezonunda sözleşmesini tek taraflı feshettiği Brezilyalı Wescley Goncalves'in 330 bin dolarlık alacağını tahsil için yaptığı başvuruyu değerlendiren CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi), 1 ay içinde ödeme yapılmaması halinde kulübün 9 puanın silinmesine, ödememekte ısrar edilmesi halinde bir alt lige düşürülmesine karar verdi.

2008-2009'un devre arasında 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Wescley, 7 maç oynadıktan sonra kendisini göndermek isteyen dönemin Başkanı Ali İpek'ten ayrılmak için 50 bin dolar istedi. Talebi kabul etmeyen İpek, futbolcunun sözleşmesini tek taraflı feshetti. Ülkesine dönen Wescley, bu kez FIFA'ya başvurup 2.5 yıllık alacağının tümünü istedi. FIFA futbolcuyu haklı bulunca Denizlispor yönetimi, CAS'a itiraz etti. Dosyayı görüşen CAS, FIFA'nın kararını onaylayıp, gereğini yapmak üzere TFF'ye gönderdi.

Kararı öğrenince şoke olduklarını belirten Başkan Süleyman Urkay, geçmiş dönemlerden kalan borçlar yüzünden nefes bile alamadıklarını belirtirken şunları söyledi:

"Hemen her gün önümüze yeni bir ödeme talimatı geliyor. Bu kez de 2008 yılından kalma bir alacak yüzünden puan silme, hatta bir alt lige düşürülme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bunu ödesek, yarın bir başkası karşımıza gelecek. Her sabah borç kabusuyla uyanıyoruz. Borçlarla uğraşmaktan sportif başarılara yeterince zaman bile ayıramıyoruz."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

tragedie
Cevap
1
Görüntüleme
322
haltie
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
351
Haydar
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
523
Kingmortall


Üst Alt