Cappie Pondexter İstanbul’a geldi

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Cappie Pondexter İstanbul’a geldi



Kulübümüzün, Ocak ayı başında anlaşmaya vardığını duyurduğu, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızı Birleşik Amerikalı yeni transferi Cappie Pondexter İstanbul’a geldi.

Daha önce de Fenerbahçemiz de oynayan ve ardından Rusya’nın Ekaterinburg takımına giden Cappie Pondexter, yeniden Fenerbahçe’ye döndü. Bugün akşam saatlerinde Rusya’dan Atatürk Havalimanı’na inen Cappie’yi, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın Menajeri Didem Akın karşıladı. 1 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da Universal Hastaneler Grubu’na bağlı Universal Çamlıca Hastanesi’nden sağlık kontrolünden geçek olan Cappie Pondexter, aynı gün Takımımızın Kadınlar Eureleague B Grubu 12. hafta karşılaşmasında, İspanyol ekibi Parfumerias Avenida takımıyla Caferağa Spor Salonu’nda oynayacağı maçta taraftarlarımızla bir araya gelecek.

CAPPIE PONDEXTER KİMDİR?

WNBA’in en önemli oyuncuları arasında yer alan ve bir dönem Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı formasıyla mücadele ederek tüm taraftarların sevgilisi olan Cappie Pondexter, tekrar Kulübümüz formasıyla mücadele edecek. 7 Ocak 1983 California doğumlu olan başarılı oyuncu, 1.75 boyunda ve 72 kilo. Skorer guard pozisyonunda oynayan Birleşik Amerikalı yıldız, 2006 draftında Phoenix Mercury tarafından ikinci sıradan seçildi. Çaylak sezonunda, WNBA Batı Konferansı All-Star takımında yer alan Pondexter, 2007 yılında Mercury’nin şampiyonluğa ulaşmasında çok önemli bir rol üstlenmiş ve 22 sayı ortalamasıyla 2007 WNBA final serisinin en değerli oyuncusu seçilmişti. Cappie Pondexter, 2006-2007 sezonunda Avrupa kariyerine Fenerbahçe ile başladı. 2 sezon boyunca Fenerbahçe’de forma giyen tecrübeli oyuncu, sergilediği başarılı performans ve sempatik tavırlarıyla taraftarların sevgilisi oldu. 2 yıl İstanbul’da kalan Pondexter, 2007 ve 2008 yıllarında 2 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe’nin ardından Rusya’nın Ekaterinburg takımına transfer olan Cappie Pondexter, burada da başarılı sezonlar geçirdi. Rus takımıyla 2009 ve 2010 yıllarında şampiyonluk kupasını kaldıran Pondexter ayrıca 3 yıl üst üste Rusya Kupası’nın da sahibi oldu. Avrupa’daki kariyerine tekrar Fenerbahçe’de devam edecek olan Cappie Pondexter artık sarı lacivertli ekibin başarısı için ter dökecek.
 


Üst Alt