Çanakkale Zaferimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Çanakkale Zaferimizin 100. Yılı Kutlu Olsun
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Her ülkenin kendince “kitap” saydığı bir tarihi vardır.

Ve kiminin kitabı bir defter inceliğindeyken, kimininki bir ansiklopedi kalınlığındadır.

Kiminin bir sayfası bile, bazı kitapların tümüne bedeldir…

Öyle ki o tarih kitabının her sayfası kanla yazılmıştır.

O ülkenin her karış toprağı için yüzbinlerce can toprağa düşmüştür…

***

İşte milletimizin küllerinden yeniden doğduğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolu içeren tarih kitabının sayfaları da böylesine dolu, böylesine yüklü, böylesine ağırdır.

Ve o kitap; her santimetresinin şehit kanıyla sulandığı Çanakkale-Gelibolu’da başlar.

Çanakkale Zaferi, bu ülkenin tarihinin önsözüdür.

***

18 Mart 1915 sabahı saat 10:30’da dünyanın en büyük donanması, dünyanın en güçlü savaş gemileriyle vatanı işgal için Çanakkale Boğazının kapılarına dayanmıştır.

Ve Seyit Onbaşı gibi binlerce kahramanın fedakârlığıyla, o dev armada boğazın sularına gömülerek geri püskürtülmüştür.

18 Mart’ta denizde başlayan bu zafer, 25 Nisan 1915’de 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal’in idaresinde Conkbayırı ve Anafartalarda düşman askerine vurulan tokatla karaya taşınmış, onca yokluğa ve güç koşullara rağmen alınan zaferlerle “Türk Milletinin” toprağını, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir.

***

Bizler bu topraklar üzerinde hala özgürce yaşayabiliyorsak; Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında canını veren askerlerimiz sayesindedir.

Ancak bugün görüyoruz ki Türk Milletinin vatanını korumak için verdiği savaş Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ile bitmemiştir. Üç ana kıtanın birbirine en çok yaklaştığı coğrafyada yer alan bu güzel vatan üzerinde, aynı düşmanlar aynı emelleri gütmeye devam etmekte ancak bu defa farklı araç ve yöntemler kullanmaktadırlar.

Milletimize ve özellikle de gençlerimize bu noktada düşen görev ise; günden güne örselenen, çürütülen milli şuura ve milli değerlere sahip çıkmaktır.

Çünkü aynı düşmanlar bugün silahla alamadıkları yerleri, içten bölerek ayrıştırarak, parayla kurum-makam-şirket-toprak ve siyasetçi satın alarak yapmaktadırlar.

“Şehit gelmesin, kimse ölmesin; ver kurtul, sat kurtul” anlayışını kabul etmek mümkün değildir.

Toprak ve Bayrak bir milletin onurudur, uğruna can verilir ama asla bırakılıp kaçılmaz.

Bunu daha iyi anlamak için Atatürk’ün gençliğe ve gelecek nesillere bıraktığı en büyük miraslardan biri sayılan Gençliğe Hitabe’ye bakmak yeterlidir.

“…Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

(Gazi Mustafa Kemal Atatürk-1927)



Gencinden yaşlısına bugün kendini bu milletin ferdi sayan her insan, vatanın ve özgürlüğün kıymetini daha iyi anlamak adına gidip mutlaka her metre karesine binlerce şehidin düştüğü o toprakları görmelidir. Ömrünüzde bir kez olsun gidin, Çanakkale-Gelibolu’yu görün, yanınızda birileri anlatırken o yerleri gezin, o anları yaşayın.

Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşında canları pahasına aldıkları zaferlerle bize bu vatanı emanet bırakan başta ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor, tarih sayfalarımızın en önemlilerinden birini oluşturan Şanlı Çanakkale Zaferimizin 100. Yılını en içten dileklerimle kutluyorum.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, 0MG90, Emrgncy ve 6 diğerleri


KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan, Emrgncy ve ŞenolTÜRK
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Bayrağı bayrak yapan kanınıza, toprağı toprak yapan canınıza kurban olayım.
Allah hepinizi peygamber komşusu eyler inşallah. Mekanınız cennet ruhunuz şad olsun. Şerefsizlerin çoğaldığı bu günlerde halen daha kanını son damlasına kadar verecek yiğitler var yolunuzdan gelen. Gözünüz arkada kalmasın....
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan, Emrgncy ve Murat Alper
Bay H

Bay H

Üye
"Ancak bugün görüyoruz ki Türk Milletinin vatanını korumak için verdiği savaş Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ile bitmemiştir. Üç ana kıtanın birbirine en çok yaklaştığı coğrafyada yer alan bu güzel vatan üzerinde, aynı düşmanlar aynı emelleri gütmeye devam etmekte ancak bu defa farklı araç ve yöntemler kullanmaktadırlar.

Milletimize ve özellikle de gençlerimize bu noktada düşen görev ise; günden güne örselenen, çürütülen milli şuura ve milli değerlere sahip çıkmaktır."

Gittiğimiz yol yol değil, bu insanlar biz başka milletlerin esiri olmayalım diye canlarını verdi bizlerse...
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Reşwan, bulutsuzgece ve 1 kişi daha
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ÇANAKKALE ALLAH DOSTLARIYLA KAZANILDI
Bu konuda kayıtlara ve tarih kitaplarına geçen bir kaç örnek vermeden önce şu gerçeği hatırlatalım. 275 kiloluk top mermisini “La havle ve la kuvvete illa billah” diyerek tek başına kaldıran Seyid OnBaşının hikayesini biliyorsunuz. Daha sonra tekrar kaldırmasını isteyen Cevat Paşa’ya: “Paşam! Ben bu mermiyi kaldırırken gönlüm Allah’ın feyizyle dopdolu ve te’yid-i ilahiye mazhar idi. Kendimde bir başkalık hissetmekteydim. Bu ağırlığı kaldıracak bir makama ulaşmışsam, Cenab-ı Hakk’a yaptığım duaların mukabilinde O’nun nusret ve inayetinin tecellisi idi ki bu, o ana mahsustur. Şimdi kaldıramam kumandanım, mazur görün.” demişti. Bunu da fiziksel olarak açıklayabilecek birisi varsa çıksın! Nişan tertibatı bozulmuş topun tam isabetle vurmasını “tesadüf” deyip geçebilir misiniz? Demek ki işin arka planı var. Manevi yönü var….

Cümlesine Allah tan Rahmet niyaz ederim.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: mürteza16, OttomaN TigeR, Emrgncy ve 1 kişi daha
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
Bize bu güzel zaferi yaşatan atamız ve mezarında yatan şehitleri saygıyla anıyoruz onlara ne kadar şükredsek azdır.onlar sayesinde bir millet yokolmaktan kurtuldu. Çanakkale geçilmez vede asla geçilmeyecektir ....
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan ve Emrgncy
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bu Vatan için canları seve seve bir an bile düşünmeden feda eden Aziz şehitlerimize Allah gani gani rahmet eğlesin. Emanetlerini canımız pahasına da olsa korumaya devam edeceğiz. Şahsımda hayat felsefesi olmuş bir söz vardır, " Ezan dinmez, Bayrak inmez, Vatan BÖLÜNMEZ !".
:türkiye1:
 
  • Beğen
Tepkiler: mürteza16, OttomaN TigeR, Reşwan ve 3 diğerleri
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Onlar ki isimsiz kahramanlar...



Hepsinin ruhları şâd olsun....
 
  • Beğen
Tepkiler: mürteza16, OttomaN TigeR, Reşwan ve 2 diğerleri


Üst Alt