çanakkale yi kim geçer? çanakkale ' de bazı yaşanan mucizeler

Sponsorlu Bağlantılar

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
çanakkale yi kim geçer? çanakkale ' de bazı yaşanan mucizeler
Sağ Kolumu Kaybettim Ama Sol Kolum Var

Seddülbahir ve Conkbayır'ın büyük kahramanlarından biride Bombacı Mehmet Çavuş 'tu. Bu kahraman Anadolu çocuğu ,İngilizlerin siperlerimize fırlattığı el bombalarını korkusuzca hemen yakalar,karşı tarafa fırlatır ve zararını kendilerine dokundururdu. İngilizler bunu anlamış olacaklar ki bombaları bir kaç sayı saydıktan sonra fırlatarak Mehmet Çavuş 'un iadesini önlemeye çalışmışlardı. İşte böyle bir bomba Mehmet Çavuş 'un elinde patlayarak sağ elinin bileğinden kopmasına sebep olmuştu. Bu yiğit delikanlı vazife şuuruyla hastahaneden tabur kumandanına yazdığı mektupta şöyle diyordu:
"Sağ kolumu kaybettim, zarar yok,sol kolum var. Onunla da pekala iş görebilirim. Beni müteessir eden ve yüne kıtama iltihak edip düşmanla çarpışmama mani olan şey yaramın henüz kapanmamış olmasıdır.
Hastahaneden kurtularak halen harbe iştirak edemediğim için beni mazur görünüz ,afedeniz muhterem kumandanım.."

Şehitler Alayı

Anzak Kolordusu kuvvetlerine karşı koyan 27. Alay’ın birliklerine takviye olarak gelen 57. Alay’ın iki Taburu da şehit olur. Fakat taarruz halinde olan Anzak kuvvetlerini durdururlar. Taarruz halinde olan çarpışmalar, siper muharebelerine dönmüş ve gece olmuştur. Son kalan taburu ile ertesi sabah için hücum emri olan 57. Alay komutanı şu anda mezarının bulunduğu Bomba sırtı güney eteklerinden aşağıya baktığında o sisli Nisan sabahı arazide yayılmış küme küme beyazlıklar görür tabur komutanını çağırarak sorar.
“Bunlar Ne?”
“Komutanım, onlar fecre az bir zaman kala emriniz ile hücuma geçecek erlerimizin iç çamaşırlarıdır.”
“Her bir vatan evladı şehit olmak için yıkanmış, temiz çamaşırlarını giymiş belki yaralı dönersek yıkayıp çalılıklara serdiklerimizle değiştiririz ümidi o kahramanlarımıza nasip olmamış (su taşıyan) erinden Alay komutanına kadar her biri şehitlik mertebesine ererek tarihe şehitler alayı olarak geçmiştir.”

• Beğen
Tepkiler: srknmyd

uyduruk57

uyduruk57

Üye
30 KUPONA ALINMADI BU VATAN... FAKAT PİYANGOYLA SATIYORLAR... SATANLARA LANET OLSUN...:off:

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Çanakkale Geçilmez

xErKaNx

Üye
Sehitlikne guzel bir seref ne guzel bir onur ne guzel bir mukafat. Allah butun ummeti muhammede sehitlik nasib eylesin amin

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
daha bizim bilemediğimiz binlerce olay var..bunlar Allah'ın inananlara yardımını gösteriyor..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
İman azim direnç güç onur ve de gurur

Üst Alt