Can Arat: herşey Fenerbahçe için!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Can Arat: herşey Fenerbahçe için!
Fenerbahçe'nin genç savunma oyuncusu Can Arat, FB TV'de katıldığı programda şu açıklamalarda bulundu...
Can Arat, FB TV'de Kamp Günlüğü Programı'nın konuğu oldu. Soruları yanıtlayan Can Arat, kamp sürecini, sezon ile ilgili beklentilerini anlattı.

İstanbul'da başlayan hazırlıkların biraz daha yüksek bir tempoda Avusturya Kampı'nda da devam ettiğini belirten Can Arat şöyle konuştu: "Şu anda da ısınma hareketleri ve yüksek tempolu çalışmalarla devam ediyoruz. Bir dakika bile durmadan çalışıyoruz, sadece bir su molası veriyoruz, o da çok sıcak olduğu zamanlarda. Çünkü hocamız sürekli hareket halinde olmamızı, sürekli topla meşgul olmamızı istiyor. Yaptığımız çalışmalar hem teknik tektik hem de teknik taktik içinde fizik ve kondisyona yönelik çalışmalar. Ve bu çalışmalar futbolcu için güzel çalışmalar. Topla çalıştığınızda antrenmanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Yüksek dozda antrenman yapıyoruz ve çalışmalar oldukça güzel geçiyor."

Luis Aragones'in gerçekten çalışana forma vereceğini belirten Arat şöyle dedi: "Sonuçta hepimiz arkadaşız ve Fenerbahçe'nin iyi yerlere gelmesi için mücadele ediyoruz. Bizim aramızdaki canlı rekabet de Fenerbahçe'nin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır. Ben bu sene her zamankinden daha iddialıyım. Bu sene çok değişiklik içerisinde çalışıyorum, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Şu an tabi ki hocamızı daha yeni tanıyoruz ve zamanla hocamızın direktiflerini sahaya yansıtmaya çalışacağız. Dediğim gibi bu sene kendi adıma çok farklı bir sene olacak bence. Sezona başlamadan öncede ben çalışmalara erken başlamıştım. Fenerbahçe bir dünya kulübü ve Fenerbahçe'yi iyi yerlere getirmek için buradayız. Eğer ben de buradaysam çok çalışmam gerekiyor ki Fenerbahçe formasını hak ettiği gibi taşıyabileyim."

Luis Aragones'in futbolcularla diyaloğunun çok iyi olduğunu dile getiren oyuncumuz şu şekilde konuştu: "Geldiğinin ikinci günü, yani tanıştığımızın ikinci günü hepimizin ismini biliyordu zaten. Gerçekten çok babacan yaklaşıyor bizlere. Yanımıza gelip kampla ilgili her konuda bizimle konuşuyor. Gayet sıcakkanlı ve disiplinli birisi. Zaten Fenerbahçe futbolcusu profesyonel disiplini biliyor ve zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Hocamız gerçekten çok iyi, hem saha içinde hem saha dışında bizlere pozitif elektrik veriyor. Ortamın bu şekilde olması da önemli bir durum diye düşünüyorum. Çünkü futbolcu hocasını seviyorsa takımını seviyorsa saha içinde sergilediği oyun iki üç katına çıkacaktır."

Kampta daha çok kiminle vakit geçiriyorsun sorusuna ise Can Arat şöyle dedi: "Oda arkadaşım Kezman. Genelde onunla birlikteyiz fakat takım içinde arkadaşlığımız çok iyi olduğu için devamlı hep birlikteyiz. Yemeklerde hep bir araya geliyoruz. Tabi oda arkadaşım olduğu için Kezman'la biraz daha fazla vakit geçiriyoruz. İngilizcem çok iyi değil fakat gayet iyi anlaşabiliyoruz. Takımda yabancı oyuncuların olması yabancı dil açısından da iletişim kurmamıza katkı sağlıyor. Biraz Portekizce öğrendim ve takımda Brezilyalı oyuncuların olması buna etki ediyor. Saha içerisinde maç esnasında ufak tefek de olsa iyi iletişim kurabiliyoruz. Sonuçta futbolun dili bir ama saha içerisinde bazı uyarılarda bulunmak yabancı oyuncularımızın daha iyi pozisyonda olmasına katkı sağlayacaktır. O nedenle yabancı dil öğrenmeye dikkat ediyorum." şeklinde yanıt verdi.

MTK maçına da değinen Arat düşüncelerini şöyle ifade etti: "İlk hedefimiz MTK'yı eleyip bir sonraki tura devam etmek ve Şampiyonlar Ligi'ne kalmak. İlk maçlar her zaman zor geçer ama biz iyi hazırlanıyoruz, maçta yaşayacağımız şeyleri hocamız antrenmanlara yansıtıyor. Yeri geldiğinde durduruyor ve pozisyonları daha iyi değerlendirmemizi sağlıyor. MTK'yı rahatça eleyebileceğimizi düşünüyorum ve bunu da takımın çalışma temposuna bakarak söylüyorum. Hedeflerimiz var ve en büyük hedefimiz geçen sene yarım bıraktığımız Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar gidebilmek. Tabi Süper Lig'de bizim için önemli fakat Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak da öncelikli hedefimiz."

Can Arat Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerini ise şöyle paylaştı: "Her şeyden önce çok büyük Fenerbahçeliyim. Kendimi taraftar olarak şanslı hissediyorum, Fenerbahçe Futbol Takımı'nda futbol oynuyorum. Tabi ki arkadaşlarım benim için çok önemli. Bir yerlere geleceksek hep beraber geleceğiz. Ben de elimden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışıyorum. Tüm arkadaşlarım herhangi bir sorunları olduğunda gelip paylaşıyorlar soruyorlar ve bu durum beni elbette çok mutlu ediyor. Fenerbahçe'nin iyi yerlere gelmesi beni çok mutlu ediyor. Bazen yenildiğimiz maçlarda oynasam da oynamasam da eve gittiğimde uyuyamıyorum, dert oluyor bana. Kadroda olmadığım zamanlarda bile maça gidip taraftarların içinde maçı izliyorum. Sonuçta her şey Fenerbahçe için."

Gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi'nde yarım bıraktıkları bir iş olduğunu söyleyen Can Arat, "Sonuna kadar devam ederek bütün dünya tekrardan Fenerbahçe'nin ismini duyacak. Türk futbolu çok ilerliyor. Milli takımla birlikte bu noktada bizimde önemli bir basamak olduğumuz kanaatindeyim. Bu sene gerçekten çok iddialı hazırlanıyorum, Fenerbahçe için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İnşallah daha fazla forma şansı bulur ve Fenerbahçemiz için mücadele ederim." dedi.

Yeni transferlerle ilgili olarak ise "Zaten onla kendilerini ispatlamışlar ki Fenerbahçe formasını giymeyi hak etmişler. Emre Belözoğlu tartışılmaz. Yıllardır Avrupa'da futbol oynuyor ve kendi mevkisinde hem Avrupa'da olsun hem Türkiye'de olsun en iyilerinden biri. Güiza'yı herkes tanıyor zaten, son zamanda da İspanya'da kendini kanıtlamış bir oyuncu. Burak da Milli Takım'dan arkadaşımız, tanıyoruz zaten. Hem fiziki hem teknik açıdan iyi bir oyuncu. Fenerbahçe'ye büyük katkılarda bulunacaktır." şeklinde konuştu.

Son olarak taraftara seslenen Can Arat, "Onlar bizim her zaman yanımızda ve bu sezonda yanımızda olacaklar. Yensek de yenilsek de Fenerbahçe'yle sonuna kadar birlikteyiz. Taraftar her zaman için yanımızda ve onlar ne yapmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar. İnşallah taraftarımızla birlikte rakiplerimizi geçip büyük hedeflere ulaşacağız." dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt