Camide poker turnuvası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
vera

vera

Üye
    Konu Sahibi
Camide poker turnuvası
Apple'ın iPhone telefonu için yazılmış uygulamada inanılmaz hata. Yazılım camide kumar oynatıyor

iPhone uygulamalarından Apple’ın hazırladığı Texas Hold’em’deki kumarhanelerden İstanbul’u seçtiğinizde büyük bir şok yaşıyorsunuz. Çünkü poker turnuvasının oynandığı yer Ayasofya ile benzerliği dikkat çeken bir cami.

editörlerinin farkına vardığı hatanın kaynağı olan yazılım Apple’ın iTunes Application Store adlı sanal mağazadan satın alınıyor, iPhone üzerinden kurulum yapılıyor veya uygulama bilgisayardan yükleniyor
Bu mağaza Apple’ın tekelinde ve buraya yüklenen uygulamalar bir süre incelemeye alınıyor, test ediliyor ve uygun görülürlerse satışa çıkabiliyorlar. Yani uygulama geliştiricilerin satışa sunduğu veya ücretsiz olarak paylaştığı tüm uygulamalar sıkı bir denetimden geçiyor. Üstelik aylarca üzerinde çalıştığınız uygulamanın kabul görmeme ihtimali de var. Bu derece sıkı bir denetim söz konusuyken; anlaşılan Apple’ın (Apple Inc.) kendi uygulaması olan ve 8 YTL gibi diğer uygulamalara göre pahalı sayılabilecek poker oyunu Texas Hold’em denetimde gözden kaçmış. Texas Hold’em’de kazandığınız paralara göre farklı kumarhanelerde, farklı zorluk derecelerinde poker oynuyorsunuz. Her kumarhanenin kendine göre bir mekanı var. Yeterli paraya ulaşıp bu kumarhanelerden İstanbul’u seçtiğinizde mekanın cami olduğunu fark ediyorsunuz. Apple için ‘talihsizlik’ olarak nitelendirilebilecek uygulama hatası için en kısa zamanda bir düzeltme ve özür yayınlanmasını diliyoruz. Benzeri bir olay ile geçtiğimiz günlerde Sony karşılaşmış, PlayStation 3 oyunu olan Little Big Planet’in piyasaya çıkış tarihini, içerisinde Kuran’ı Kerim’den ayetler olan bir şarkı sebebiyle ertelemişti.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Yuh diyorum artık:@ .Bu ne yaa i-phone kendisini ne sanıyo bide bu telfonu alıyosunuz yaa :nono:
bu sonydi appledı bunlar hep piskolojik siyasi, baskı arkadaşlar.Ama bizim insanlarımız (müslümanlar hiç farkında deiller).Koskoca apple koskoca sony gibi dünya markaları böylesine önemli bir pazar payında satış yaparlarken hata yapma lüksleri varmı.Bu hatalar kasti yapılıyo arkadaşlar gözünüzü açın...
ben başka bişey demiyorum...:pro:

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Bişey Diyemiycem..Dersem Siteden Atılırım..Onun İçin :@

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kasti olarak yapıldığı savunulabilir.
Ama aksi de savunulabilir arkadaşlar.

Zira özellikle batıdaki pek çok insana İstanbul-Türkiye dendiğinde, akıllarına cami görüntüsü gelir.
Yine bu insanlar ülkemizde bir tarihi mekanı ziyaret edecek olsa önce Ayasofya'ya gelir. Ülkemizin yurtdışında en çok tanınan tarihi eseri. Zaten onlar için anlamı büyük Ayasofya'nın. Bilen de biliyordur içi cami görünümünde.

Öte yandan Avrupada ve Avrupa kökenli insanların yaşadığı topraklarda din-ibadet-kilise-dindar-kutsal kitap-peygamber-Tanrı gibi kavramlar daha rahat eleştirilir daha kolay mizahi eserlere konu edilebilir, daha çok sorgulanır, daha çok tartışılır özellikle müslüman olan toplumlara göre.
Biz çok çeşitli sebeplerden dolayı bu konuya daha dogmatik bir bakış açısıyla yaklaşırız. Ama o adamlar daha rahattır.

Türkiye'de müslümanların oranı ne? %99,8 değil mi?.. Hadi nüfüs cüzdanı bilgisinden çıkıp biraz ayrıntılı olarak bakalım bu oran en fazla ne kadar oynar? %5 oynar mı? Sanmıyorum ama belki...

Peki CIA'in ülkeler hakkında yaptığı istatistiğe bir bakalım.
Mesela Hollanda için!..

Religions: Roman Catholic 30%, Dutch Reformed 11%, Calvinist 6%, other Protestant 3%,
Muslim 5.8%, other 2.2%, none 42%

En büyük guruba %30 ile katolikler sahip.
Ama onlardan daha fazla oran tek bir gurupta var:
%42 ile Ateistler! Ülkenin yarısı inanmıyor zaten arkadaşlar.
Bu adamlar kilisede ***** film çevirirken, İsa'yı eşcinsel gösteren karikatürler yayınlarken bizim cami görüntümüze mi saygı gösterecekler? :)
Göstermezler tabii. Adamlarda öyle bir anlayış yok ki!!!

Bu nedenle sorar oyunu yapan arkadaş:
Yahu Türkiye çıktı listeden arka plana ne görüntüsü koyalım?..
Hmmm... Ayasofya'yı koy işte, fonda o olursa Türkiye olduğu anlaşılır mekanın.

Bu kadar!..
Kimse dininizi elinizden falan almaya çalışmamış bir oyunu kullanıp, hiddetlenmeyin :)
Adamlarda dine saygı bizdeki kadar yoğun değil sadece :)

Allah affetsin :gul:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yuh diyorum artık:@ .Bu ne yaa i-phone kendisini ne sanıyo bide bu telfonu alıyosunuz yaa :nono:
bu sonydi appledı bunlar hep piskolojik siyasi, baskı arkadaşlar.Ama bizim insanlarımız (müslümanlar hiç farkında deiller).Koskoca apple koskoca sony gibi dünya markaları böylesine önemli bir pazar payında satış yaparlarken hata yapma lüksleri varmı.Bu hatalar kasti yapılıyo arkadaşlar gözünüzü açın...
ben başka bişey demiyorum...:pro:

:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru:yuru

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye

Zira özellikle batıdaki pek çok insana İstanbul-Türkiye dendiğinde, akıllarına cami görüntüsü gelir.
Yine bu insanlar ülkemizde bir tarihi mekanı ziyaret edecek olsa önce Ayasofya'ya gelir. Ülkemizin yurtdışında en çok tanınan tarihi eseri. Zaten onlar için anlamı büyük Ayasofya'nın. Bilen de biliyordur içi cami görünümünde.

Öte yandan Avrupada ve Avrupa kökenli insanların yaşadığı topraklarda din-ibadet-kilise-dindar-kutsal kitap-peygamber-Tanrı gibi kavramlar daha rahat eleştirilir daha kolay mizahi eserlere konu edilebilir, daha çok sorgulanır, daha çok tartışılır özellikle müslüman olan toplumlara göre.
Biz çok çeşitli sebeplerden dolayı bu konuya daha dogmatik bir bakış açısıyla yaklaşırız. Ama o adamlar daha rahattır.

Türkiye'de müslümanların oranı ne? %99,8 değil mi?.. Hadi nüfüs cüzdanı bilgisinden çıkıp biraz ayrıntılı olarak bakalım bu oran en fazla ne kadar oynar? %5 oynar mı? Sanmıyorum ama belki...

Mesela Hollanda için!..

Religions: Roman Catholic 30%, Dutch Reformed 11%, Calvinist 6%, other Protestant 3%,

Bu adamlar kilisede ***** film çevirirken, İsa'yı eşcinsel gösteren karikatürler yayınlarken bizim cami görüntümüze mi saygı gösterecekler? :)

Bu kadar!..
Kimse dininizi elinizden falan almaya çalışmamış bir oyunu kullanıp, hiddetlenmeyin :)

:):oke::yuru

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici

Mesela Hollanda için!..

Bu kadar!..

:oke:

iremm

iremm

Üye

Mesela Hollanda için!..

Religions: Roman Catholic 30%, Dutch Reformed 11%, Calvinist 6%, other Protestant 3%, Muslim 5.8%, other 2.2%, none 42%

Bu kadar!..

Dediklerine katılmıyorum praetor kendi dinlerine saygı göstermemeleri başkalarının dinlerinede "ben kendi dinime göstermiyorum bee seninkine niye göstereyim" deme hakkını vermez! Başka bir şey bu adamlar eğer bu ülkenin bu değerlerle cami vs. ön planda olduğunu biliyorsa elbetteki bu ülkenin bu mekanlara verdikleri saygıyıda biliyor olmaları lazım...Artık olaylar senin bahsettiğin gibi farkına varamama bilmeme saygı vermeme vs. bunları çoktaaan geçtik artık herkes herşeyi kimin neye değer verdiğini neyle ortalığı karıştırabileceğini biliyor bunların hepsi sadece art niyet!Hani grubumuzda subliminali işlemişdik yaa işte bu da onlardan biri tabikide bu adamların arka plana bnm dini inancımı simgeleyen birşey koymaları bnm dinimi elimden götürmez ama eğer ki biz bu olaylara taviz verirsek işte o zmn tüm değerlerimizi kaybederiz Bu tür büyük şirketlerin böyle hatalara düşmelerini ben art niyet olarak nitelendiririm tıpkı biaralar utanmadan bira şişesinin kapağına cami resmi koyan şirketleri nitelendirdiğim gibi umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır...:)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Öncelikle elbette bana katılmayabilirsin. :)
Zaten nasıl başladım ben cümleye?
Bu savunulabilir, ama aksi de savunulabilir.

Kendi dinlerine saygı göstermemeleri başkalarının dinlerine, yani "değerlerine" saldırmalarını haklı göstermez demişsin.
Doğru!(?)
Ben adamların de yaptığını haklı göstermiyorum zaten. Adamların, senin değer verdiklerinin kendi kültürlerindeki izdüşümü olan değerlere(yani kendi dinlerine), burada senin (kendi dinine) verdiğin kadar önem vermediklerini; bu nedenle de camiyi bir oyundaki bir mekanda (o mekan kumar oynanan bir yer olsa dahi) kullanmakta tereddüt etmediklerini söylüyorum.

Adamın anlayışına göre yanlış değil ki bu? Ne var yani ibadet edilen bir yerde kumar oynanmış?.. Adamların anlayışı böyle!..
Haklı göstermiyorum! Bak doğru demedim dikkat edersen!
Durumu tespit ediyorum!
Neden durumu tespit ediyorum?
Adamların amacına varabilmek için. Zira adamların amacının öküz altında buzağı aramamızı gerektirecek boyutta olduğunu sanmıyorum!

Oysa ki sen küçücük olduğun yaşlardan beri bu adamlar gibi yetiştirilmedin. Onların daha az değer verdiği kavramlara sen çoook daha büyük bir değer vermen gerektiği bilinciyle yetiştirildin.
(Dikkat edersen hala doğru-yanlış ayrımını yapmıyorum :) Seninkisi doğru, onunkisi doğru, bu değil benim tartıştığım! Ben tespit ediyorum!)

"Adamların amacı" şu anda tartışma konumuz!

Ben Avrupada bir resim yarışmasına katılsam, "geldiğiniz ülkeyi en iyi temsil eden resim" konulu bu yarışmada, Ayasofya'yı çizerdim. Benim ülkem yurt dışında en iyi bu sembolle tanınıyor.
E adam da mekanın Türkiye olduğunu ifade edebilmek için koyar oraya Ayasofya görüntüsünü.

iremm bilmek ile inanmak farklı şeylerdir!..
Bu tartışma çok derin, felsefi boyutlarına gurubumuzda gireriz ama;

Tüm dünya şunu şunu biliyor diyemeyiz! Olumlu yönde ya da olumsuz yönde olaylar farklı olabilir.
Şu olayda dahi, "dinimizi kullanarak bizi birbirimize düşürüyorlar, milleti dinden soğutuyorlar" vs... hemen bir galeyana gelme dürtüsü!..
Hayır, aksi de mümkün, hatta bana göre daha muhtemel! Ama elbette senin dediğin de mümkün!..
Biraz geniş düşünmek lazım!.. Bir şeyi bilmek o kadar kolay değildir. He inanırsın o ayrı.

Ben bu olayda dinden soğutma amacı olduğuna inanıyorum dersin, olabilir; ben de dinden soğutma amacı olduğuna inanmıyorum derim, amenna... Ama birisi çıkıp da BEN BİLİYORUM, dinden soğutma amacı var derse işte o noktada durmak lazım! Nerden biliyorsun derler adama...
Savunma olarak da -e işteee... Gün gibi ortadaaaa... denirse bu, önemsenmeyecek bir yakarış olur yalnızca.

Ben delillerimi ortaya koydum yukarıda.
Saydığım sebeplerle "bu olayda" dinden soğutma, din elden gidiyor haykırışına sebep olacak bir durum olduğuna "inanmıyorum".

Hepsinden ötesi, siz bir olayda ne kadar hassas olursanız, hassas noktanızı çiğnemek isteyenlere de o kadar çok malzeme verirsiniz.
Din Yaradan ve kul arasındadır. Ben kendimden sorumluyum!
Camide kumar oynama görüntüsünü koyan da kendinden.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Dediklerine katılmıyorum praetor kendi dinlerine saygı göstermemeleri başkalarının dinlerinede "ben kendi dinime göstermiyorum bee seninkine niye göstereyim" deme hakkını vermez! Başka bir şey bu adamlar eğer bu ülkenin bu değerlerle cami vs. ön planda olduğunu biliyorsa elbetteki bu ülkenin bu mekanlara verdikleri saygıyıda biliyor olmaları lazım...Artık olaylar senin bahsettiğin gibi farkına varamama bilmeme saygı vermeme vs. bunları çoktaaan geçtik artık herkes herşeyi kimin neye değer verdiğini neyle ortalığı karıştırabileceğini biliyor bunların hepsi sadece art niyet!Hani grubumuzda subliminali işlemişdik yaa işte bu da onlardan biri tabikide bu adamların arka plana bnm dini inancımı simgeleyen birşey koymaları bnm dinimi elimden götürmez ama eğer ki biz bu olaylara taviz verirsek işte o zmn tüm değerlerimizi kaybederiz Bu tür büyük şirketlerin böyle hatalara düşmelerini ben art niyet olarak nitelendiririm tıpkı biaralar utanmadan bira şişesinin kapağına cami resmi koyan şirketleri nitelendirdiğim gibi umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır...:)

Adamın kendi dini yok, senin dinine saygı göstermiş, göstermemiş umrunda mı? Ön planda olan simge illa değerli değildir. Bence burada yanılıyorsunuz.

Ben bu tür durumları umursamıyorum bile, adam altı üstü bir oyunda poker oynatır Türkiye yerinden oynar, 80 yaşında adam 14 yaşında kaç tane kızla birlikte olur bu sesin yarısı çıkmaz.

Geçelim bu işleri, değer meğer hikaye oluyor ülke içindeki bozuklukları çözmeden. Önce kendimizi düzeltelim, sonra dışarıdaki bizim adımıza olan bozuklukları düzeltiriz...

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Japonlar dünyanın 4 yıldır beklediği çok övülen bir oyunu, içinde Kur'an ayeti olduğunu fark ettiğinde, oyunun çıkış tarihini ertelemişti. Oyun hâlâ çıkmadı piyasaya. Şuan aklıma gelmiyor oyunun ismi ama gerekli düzenlemeler yapıldığında çıkacakmış.

Böyle şey olamaz, IPhone tam bir rezalet zaten.

iremm

iremm

Üye
Ata şöyle bir şey var haklısın benim dinime verdiğim değeri kendi dinlerine o derece vermeyebilirler ama anti parantez “kendi dinlerine” eğer farklı bir dinin değerleri söz konusuysa gündemdeyse onlarda saygı göstermek zorundalar fazlasıyla değer bekleyen yok onlardan zaten bunun dediğin gibi inanç vs.le alakası yok etik olan budur düşünki büyük bir şirket gidip de bir olayı farklı bir inancla ve o inancın değerleriyle bağdaşmayan bir olayla ifade etsin sonrada bende böyle beni ilgilendirmez benim değerimde bu olay olumsuz bir şey ifade etmiyor onlarınkinde de sorun teşkil etmez dese bunu sen saygısızlık olarak algılamaz mısın? sence bu etik mi ahlak kurallarıyla bağdaşan bir şey mi? Bunun benim doğrum senin doğrunla alakası yok etik olanı söylüyorum nesnel bir olay bu olması gereken bu, bu olayın bu kadar tartışılmasının nedeni dinin elden gitmesi falan değil en azından benim açımdan öyle değil burada değerlere verilmeyen saygı söz konusu “etik olmayan” söz konusu… “Ben Avrupa’da bir resim yarışmasına katılsam"geldiğiniz ülkeyi en iyi temsil eden resim" konulu bu yarışmadaAyasofya'yı çizerdim. Benim ülkem yurt dışında en iyi bu sembolle tanınıyor.” Normal olan bu zaten benim buna bir şey dediğim yok ama biri gelirde o resme o resimle bağdaşmayan bir şeyi eklerse o zaman sorun olur Ayrıca ben dinden soğutma vs. gibi ifadeler kullanmadım dikkatini çekerim değerlere verilmeyen saygıdan bahsettim hep olması gerekenden benim doğrularımdan da değil herkesin doğrularından... demek istediğim anlaşılmıştır umarım…:)

qurbuz

qurbuz

Üye
tövbe tövbe

professi10all

Üye
Bence bunu kasti yapıyorlar, yani İslam'ı, hem müslümanları tahkir için yapıyorlar; belki soğutmaya çalışıp taş atıyorlar. Bilmiyorlar ki, o taş kendi başlarını yaracak! Hem burda ebedi bir hayatı kaybetme sıkıntısının yanında, yarın haşirde dirilip hesap gününe gelecekleri vakittir ki, bir tohum ble toprağın altında çürüyüp, daha mükemmel bir hayata (fidan olup, ağaç olup meyve vermesi) kavuşacak da tohumdan daha değerli insana mı toprağın altına bırakıp, orada ebedi kalacak! Madem tohum diriliyor çürüdükten sonra, elbette insan da dirilecek!..
Sadede geliyorum; o attıkları taşın başlarını yarmasının bir manası şu ki: Onlar bu şekilde bir sansasyon yapıp, ahmakça hedeflerine (İslam'a zarar vermeye) ulaşmaya çalışıyorlar; ama İslam'ı duymayan birisi, merak edip,sorup, öğreniyor, hatta müslüman oluyorlar ki, planlarının aksine çarklar işliyor ve o taş kendi başlarına iniyor ve inecek inşaALLAH!.. Bizi reklam yapıp, bizim menfaatimize çalışıyorlar kısacası. Ve's-selam..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt