Call Of Duty: Ghosts Ilk Gün Satış Rekoru Kırdı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Call Of Duty: Ghosts Ilk Gün Satış Rekoru Kırdı
Her sene olduğu gibi bu sene de yeni Call of Duty oyunundan hasılat rekoru geldi.

Senenin en çok beklenen oyunlarından bir tanesi olan Call of Duty: Ghosts oyunu 5 Kasım tarihi itibari ile yayınlandı. Oyun PS3 ve Xbox 360, Wii U oyun konsolları yanı sıra PC platformunda da yerini aldı. Infinity Ward tarafından geliştirilen ve oyun devi Activision tarafından sunulan Call of Duty: Ghosts ilk gün rekorla karşımıza geldi.



Gelen bilgilere göre Call of Duty: Ghosts oyunu ilk 24 saatte 1 milyar dolar satış hasılatı ile rekor kırdı. Oldukça başarılı bir satış rakamına ulaşan bu oyundan bir süre önce rekor RockStar Games‘in yeni oyunu Grand Theft Auto V’e aitti. Bu oyunun sunulması ile ilk gün RockStar Games 800 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Ancak şunu da belirtelim ki Grand Theft Auto V sadece PS3 ve Xbox 360 platformları için snuldu. PC platformu için ise yayınlanmadı. Diğer taraftan Call of Duty: Ghosts ise çoklu platform olarak raflarda ki yerini almış durumda.

Call of Duty: Ghosts 5 Kasım itibari ile dünya genelinde 15.000 civarında oyun satış mağazası, oyun çıkış etkinliği düzenledi. Oyun ülkemizde de oyun severler tarafından ilgi ile oynansa da Call of Duty: Ghosts oyunu da ilk gün bazı çökme ve hata eleştirileri ile karşı karşıya kaldı.

Call of Duty: Ghosts ilk gün satış rekoru kırdı
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-, -India- ve Buğra


-India-

-India-

Üye
bir düzeltme yapalım;

CoD: Ghosts Aslında GTA V'in Rekorunu Kıramamış

Activision kısa bir süre önce Call of Duty: Ghosts'un Grand Theft Auto V'in ilk günden 1 milyar dolarlık satış yaptığını açıklamıştı. Aslında Activision, perakende satış noktalarına bu satışı gerçekleştirdi, oyunculara değil. Aslında Activision biraz reklam yapmak istemiş gibi görünüyor.

Activision'ın açıklamalarının iç yüzü kısa bir süre sonra firmadan yapılan açıklamayla ortaya çıktı. GTA V'in ilk 24 saatte 800 milyon dolarlık rekoru kırılmamıştı. Sadece perakendecilere 1 milyar dolarlık oyun verilmişti. Yani doğrudan oyunculara satış yok. GTA V'te ise doğrudan oyunculara 800 milyon dolarlık satış yapıldı.

 
  • Beğen
Tepkiler: fnldstntn
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
GTA V daha PCde yok bile, ona rağmen... yazıııkkk :ehe
 
fk555897

fk555897

Üye
Çok güzel oyun.
 
~Crusher~

~Crusher~

Üye
Ne para götürüyolar ya. :D
 


Üst Alt