Çalışanların Tercihi Android'li Tabletler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çalışanların Tercihi Android'li Tabletler
İş dünyasına yönelik yapılan bu araştırma neticesinde çalışanların tablet konusunda tercihinin Android olduğu ortaya çıktı. İşte verilerle Android ve iPad'in kızgın yarışı.
Tablet sektöründe rekabetin gerçek anlamda artmasını sağlayan Apple alanının öncü isimlerinden birisi. Özellikle iPad cihazıyla dünya çapındaki kullanım oranlarında ipi göğüsleyen firma, son olarak çıkardığı Yeni iPad ile birkez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Özellikle retina ekran ile görüntüleme kalitesini hayli arttıran Apple, sunduğu donanımsal özelliklerden dolayı kişilerin beğenisini daha çok kazanıyor. Diğer yandan rakip markalardan da birçok ürün piyasaya sürülmesine rağmen satış rakamları istenilen orana ulaşamıyor.

iPad'e olan ilgi bu derece yüksekken asıl kötü haber iş dünyasından geldi. Zira IDC Connect tarafından yapılan araştırma neticesinde çalışanların tercihi Android işletim sistemli tabletler.
Verilere göre iş dünyasının profesyonellerinin %44'ü 1 yıl içerisinde Android kullanan bir tablet satın almak istiyor. %27'lik kesim ise ellerindeki iPad'i yenilemek istediklerini ya da en kötü ihtimal varolan iPad'i kullanmaya devam edeceklerini bildirdi. Ayrıca %3'lük bölüm Windows 8 tablet isterken %21'i ise kararsız kalıyor.
Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa araştırmasında ise tablet sahibi olmayanların %49'u Android'li ürün isterken %23'ü ise tercihlerinin iPad olacağını söylüyor.
iPad İş Odaklı Kullanılıyor
Her ne kadar tablet kullanıcılarının büyük bir kısmının ilgisi Android yönünde olsa da iş amaçlı kullanımda iPad'in üstünlüğü görülüyor. Buna göre iPad sahiplerinin %64'ü, Android sahiplerinin ise %58'i tabletlerini iş odaklı kullanıyor.

Dünya lideri iPad karşısında Android'in kullanım oranlarının bu denli yüksek olmasının sebebi ise üretici firmaların çokluğu. Zira birçok marka Android destekli tablet üretirken diğer yanda Apple tek başına sevkiyat yapıyor. Haliyle iPad'e daha fazla rakip cihaz seçeneği çıkarken Android'in yüzdeleri de giderek büyüyor.
 


Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
çünkü çalışanlar genelde birşeyleri geliştirmeye uğraşıyor ve android geliştiriciler için daha yatkın.
 
zotacing

zotacing

Üye
Android iyidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt