çalınınca çığlık atan telefon

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tofy

Üye
    Konu Sahibi
çalınınca çığlık atan telefon
İngiltere'de cep telefonlarının çalındıklarında, çığlık atmasını ve hafızasında kayıtlı olan tüm bilgilerin silinmesini sağlayan bir sistem geliştirildi.

Cep telefonunun çalındığı sırada uyarı vermelerini sağlayan The Remote XT sistemi, çalınmış cep telefonunun hafızasında bulunan tüm telefon numaraları, resim ve diğer hafıza kayıtları gibi bilgilerini otomatik olarak hemen siliyor. Bu özelliğin kullanımı için öncelikle tüm bu bilgileri merkezi bir bilgisayar hafızasına kayıt etmek gerekiyor.

The Remote X adlı bu sistemde cep telefonu çalınan kişi, durumu bildirmek için 24 saat açık olan bir çağrı merkezini arıyor. Ardından telefonun hafıza bilgileri siliniyor. Cep telefonun yaydığı "bir insan çığlığına benzeyen" ince ve tiz sesin durması içinse bataryayı telefondan çıkarmak gerekiyor.

İşadamlarına yönelik olarak üretilmiş sistemin maliyeti, aylık 18.71 dolar.

kaynak:superonline

jöly

Üye
bu da güzelmiş özel bilgileri silmesi iyi düşünülmüş bir özellik :good:

tofy

Üye
    Konu Sahibi
bencede güzel diğer konumun çözümü gibi oldu cep telefonu sır tutamıyor konusunun o yüzdende çok sevindim ;)

akrepkore

akrepkore

Üye
güzel bişiye benziyor...

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
özel olan bilgilerimi "merkezi bir bilgisayarda" saklıycam? firmaya çok güvenmem lazım kaldı ki tcell in rehber yedekleme servisini bile kullanmıyorum ;)

FurkanBilge

Üye
cok iyi ya

maxiburak

maxiburak

Üye
cok iiyi bişey yha ama benim kullanmam gerekeceğimi hiç sanmıyorum paylasım için thanks
teşekkürler

polat_ketur_76

Üye
çok güzel bişiymiş mi bizim türkiye de de olsa ne güzel olur du dimi ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt