Açıkçası Nokia'dan uzun zamandır bekliyorum dokunmatik ve tuş takımı konfigürasyonu. Ve de bu şekilde 2 model geldi x3-02 ve c3-01 İki modelin de tüm özellikleri aynı ve fiyatları da bulundukları noktalarda aynı civarda. s40 serisi var iki modelde de. Ve tek fark olarak senin için çok önemliyse x3-02'de kamera flash destekli değil. İki telefonu da kullanıp görme şansım oldu. Ara yüz ekran kullanışlılık her şey eşit.. Ama kasadan dolayı c3-01 benim tercihim.
Gelelim c5-03 ve c3-01 arası farklara. Farklar
C5-03 ;
Flashsız Kamera ve 3x dijital zoom ,
640x360 çözünürlük ,
16milyon renk desteği,
saniyede 15FPS'ye kadar Video,
OS s60 5.serisi işletim,
Tam dokunmatik ,
GPS (Navigasyon)
C3-01;
LED Flash destekli Kamera ve 4x dijital zoom (Entegre Flash ve LED Flash farkı ; Flash fotoğraf makinelerindeki gibi çarpma eylemini gerçekleştiriyor LED'de. Entegre'de ışık yanıp sönüyor ve flashın bariz bir etkisi olmuyor)
320x240 çözünürlük
262bin renge kadar destek,
saniyede 20FPS'e kadar Video Çekimi
s40 Platformu işletim,
Tuş takımına sahip dokunmatik, Navigasyon yok
Navigasyon isteyene C5-03 önde (Harita isteyen)
Kamera Mükemmeliyeti İsteyene (Gece Çekimleri Dahil) C3-01 (Tam odaklı LED Flashlı)
Çok mesaj yazıyorum diyene C3-01 (Dokunmatikte hiç bir zaman tuş takımı alışılmışlığına gelemezsiniz.)
Ben çok mesajlaşan biri olduğum için açıkçası bana uygun bi telefon. Hem dokunmatiğe olan bir hevesim vardı hem de mesajlarda zorlanmamak için almıyordum dokunmatik.. bu telefonu alacağım. Wireless olmasa düşünmezdim ki o da var.. Yani C3-01
Video uzunluğuna gelince C5-03'de maksimum 90 dk belirtilmiş olsa da hafıza kartı destekliğiyle o da artacaktır. Bekleme süresi de aşağı yukarı eşit. Zaten kullanıma bağlı kalacaktır.
Dipnot : C5-03'e karar vereceksen , 5800 Xpress müzik biraz kalın olsa da 17 gram fark var. 5800'ın 3.2 MP Kamerası var ama C5-03'deki 5MP kameradan daha iyi fotoğraflar çekiyor. Ses kalitesi de yüksek. Ve C5-03'den ucuz... 50-60 lira ucuza alabilirsin.. Tasarım olarak C5-03 güzel görünse de çok şâşalı bi duruşu yok. 5800 al tam dokunmatik ve enfes telefon. Ben tam dokunmatik düşünmediğim için almamıştım.