c++ ta diziye harf atama

Sponsorlu Bağlantılar

nickolasan

Üye
    Konu Sahibi
c++ ta diziye harf atama
c++ ta kullanıcıdan alacagım iki tane ismin harflerini, iki boyutlu bir dizinin elemanlarına atamak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Stringi Zaten Bir Dizi Olarak Alacağı İçin Yapacağın İşlemleri For içinde ......... Kullanarak Çözebilirsin Aslında..

Mesela;
char kelime[7] = "merhaba";
kelime[0] ===== Ekrana Çıktısı "m" Olması Lazım..

nickolasan

Üye
    Konu Sahibi
ben iki tane isim alacam kullanıcıdan. Bu isimleri iki boyutlu dizi elemanına atamam gerekiyo. Yani;
dizi[isim1][isim2] şeklinde..

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
ben iki tane isim alacam kullanıcıdan. Bu isimleri iki boyutlu dizi elemanına atamam gerekiyo. Yani;
dizi[isim1][isim2] şeklinde..

Tamam Yine Bu Şekilde Yapabilirsin :)
Sadece Boyutunu Ve Yazısını Vermeyeceksin :)
Yeni Mi Başladın C++ a ? Eğer Doğru İse Googleden Birçok Bilgiye Ulaşabilirsin :) C++ Dersleri Veya String İşlemleri Veya Dizi İşlemleri Şeklinde Aratarak :oke:

nickolasan

Üye
    Konu Sahibi
ya bakın aslında benim bi matris oluşturmam gerekiyo. Matrisin satırları 1. isim olacak , sütunları da 2. isim olacak. Amacım girilen 1. ismi 2.isme cevirmek. Bunun için de çeşitli koşullar var. Bu koşulların birer cost değeri var. En az cost ile ismi diğerine cevirmem gerekiyo. Sesli ve sessiz harflerin değişiminde farklı cost değerleri oldugu içinde benim bunları diziye aktarıp ordan if yapısı kurmam gerekiyo sesliyse boyle yap sessizse şöyle.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
ya bakın aslında benim bi matris oluşturmam gerekiyo. Matrisin satırları 1. isim olacak , sütunları da 2. isim olacak. Amacım girilen 1. ismi 2.isme cevirmek. Bunun için de çeşitli koşullar var. Bu koşulların birer cost değeri var. En az cost ile ismi diğerine cevirmem gerekiyo. Sesli ve sessiz harflerin değişiminde farklı cost değerleri oldugu içinde benim bunları diziye aktarıp ordan if yapısı kurmam gerekiyo sesliyse boyle yap sessizse şöyle.

Hmm C Biliyorum Ama Dediğine Yakın Birşey Yapmadığmız İçin Birşey Diyemem :)

nickolasan

Üye
    Konu Sahibi
peki saolasın :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt