Bütün Oyunlarda 5dk sonra yavaş,yavaş hareket etme ve donma olma

Sponsorlu Bağlantılar

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Bütün Oyunlarda 5dk sonra yavaş,yavaş hareket etme ve donma olma
Benim İntel Pentium 4 3.00ghz 1,500 gb ram 512mb ATİ RADEON X1650 AGP EKRAN KARTIM VAR
OLAYI KISACA SİZE ANLATAYIM:
BEN BİR ARA MADAGASKAR 2 ALDIM GRAFİK GÜÇLERİ YETMEDİ ONUN FARKLI EKRAN KARTI BSİNİ YÜKSELTTİM ÖNCEDEN NİVİDİA 128MB EKRAN KARTI VARDI VE GTA SAN ANREASTA'DA DONMA YOKTU şimdi ekran kartı aldım ati radeon x1650 agp 512mb aldığımda oyunlar çok süper ve hızlı üstüne üstün çözünürlük ve grafikler sondaydı windows 7deyim 2ay oyun oynamayı bıraktım ondan oyun oynmak istedim gta san andreası kurdum 5dk sonra oyunda kuklalar gibi yavaş yavaş kesik kesik oynama oldu tesdirivee unlimited kurdum onadada 5 dk sonra öyle oldu çözünürlükleri bile en aşağı getirsem bile yine aynı pccıya götürdüm fan soğutma iyi ısınma yok dedi fakat bütün oyunlarda internette o farmville bütün internert oyunlarıda öyle oldu bunun için ne yapmalıyım KESİNTİLER kuklalar gibi yava yavaş ediyor adamlar oyunda yani herşey kesik kesik.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Windows 7'ye göre sisteminiz yetersizdir. Yani Windows 7'de oyun oynamak istiyorsanız en az 3GB Ram, 1GB Ekran kartı, Çift çekirdekli bir İşlemci, AGP olmayan, PCI-E 16x Express Slota uygun bir Ekran kartı gerekir. Onun için Windows XP SP2 veya SP3'e dönmek daha sağlıklı olur. Bu sayede kasma, donma vb. sorunlar olmayacaktır. Windows 7 DirectX 10 veya 11 dosyalarını barındırdığı için, oynadığınız oyun da DirectX 9.0 istiyor ise buna bağlı olarak objeler, nesneler kesik kesik görülebilir. Onun için DirectX 9.0c'nin son sürümünü indirin ve güncelleyin.

Ekran kartınızın modelini ve İşletim Sisteminizi buraya yazın. İşletim Sisteminizin 32 Bit, 64 Bit olduğunu da belirtin.

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
ben bu oyunları windows vistada çok iyi oynuyordum windows 7 32bit ekran kartı modeli ati radeon x1650 512mb ekran kartı palyaşımlı 800mb işletimim sistemim 32bit
ama bilgisayar hızlı çalışıyor dirext9 kaç kere kurdum format attımda yine aynı problem

----------Eklendi @ 19:43:36 ---------- Yazıldı @ 19:36:38 ----------

windows 7 sistem derecelendirmesi
Bileşen Ayrıntılar Alt puan Taban puan İşlemci Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz 4,0 4,0
Bellek (RAM) 1,50 GB 4,0 Grafikler Radeon X1650 Series (Microsoft Corporation - WDDM) 4,6 Oyun grafikleri 767 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 4,6 Birincil sabit disk 17GB Boş (Toplam 37GB) 5,4

----------Eklendi @ 19:44:12 ---------- Yazıldı @ 19:43:36 ----------

Grafikler Radeon X1650 Series (Microsoft Corporation - WDDM) 4,6 Oyun grafikleri 767 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği 4,6 Birincil sabit disk 17GB Boş (Toplam 37GB) 5,4

----------Eklendi @ 19:44:37 ---------- Yazıldı @ 19:44:12 ----------

Grafikler
Görüntü bağdaştırıcısı türü Radeon X1650 Series (Microsoft Corporation - WDDM)
Toplam kullanılabilir grafik belleği 767 MB
Ayrılmış grafik belleği 512 MB
Ayrılmış sistem belleği 0 MB
Paylaşılan sistem belleği 255 MB
Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.56.1.16
Birincil monitör çözünürlüğü 1280x1024
DirectX sürümü DirectX 9.0 veya iyisi

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
X1650 Ekran kartı çok eski olduğu için çoğu oyunlarda böyle problemler çıkarabilir. Onun için Ekran kartınızın Driver'ı bile Nvidia'nın ana sitesinde yok. Ekran kartı ve İşlemciniz çok düşük. Bunları değiştirmeniz gerekir. Intel Pentium 4, Test Driver Unlimited için yetersizdir. En azından çift çekirdekli, orta seviye bir İşlemciye sahip olmalısınız ki, bu oyunlardan son ayarlarda verim alabilesiniz. Oyunları son ayarlarda oynamak demek, daha yüksek sistem gereksinimi demektir. Windows 7'de, bu sistem ile son ayarlarda oyun oynamanız biraz zor. Onun için tavsiyem Windows XP'ye dönün. Windows XP oyunlar da düşük sistem gereksinimi istediğinden dolayı donanımlar rahat edecektir, İşletim Sistemi donanımları boğmayacaktır ve bahsettiğiniz oyunları son ayarlar da oynayabileceksiniz.

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
benim eski kekran kartım nvideia şimdiki ekran kartı ati nin resmi sitesinde driveri var ekran kartımı alalı 2yıl oldu önceden bu oyunlar çok güzel çalışıyordu oynadığım oyunlar mama şimdide windows 7 deyim ama kesikik donarak çalışıyor

----------Eklendi @ 17:33:55 ---------- Yazıldı @ 17:33:11 ----------

google ati radeon x1650 diye yazın atinin resmi sitesi çıkacaktır

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Benim de size anlatmak istediğim, Windows 7'ye göre sisteminiz yetersizdir. Onun için Windows XP ile kasma ve donma olmadan oyunları oynayabilirsiniz. Diğer türlü Windows 7'de kasarak, donarak oyun oynamak istiyorsanız orası sizin bileceğiniz iştir. Windows 7 kullanmak demek, yüksek sistem gereksinimi demektir. Umarım anlatabilmişimdir "Yaceha"...