Bütün Mesele Bu Mu??? PEHHH...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Raptor_tr

Raptor_tr

Üye
    Konu Sahibi
Bütün Mesele Bu Mu??? PEHHH...
Burda bir felsefi (yada öyle sanılan) bir sözü tartışmaya açmak istiyorum. Malzeme: (Olmak Yada Olmamak Iste Butun Mesele Bu)
Bu söze bakın, şöyle yaklaşın ekrana iyce bi inceleyin... İçindeki acınacak haldeki minimum anlamı ve basitliği ve eksiklikten bahsetmek bile istemiyorum gördünüzmü? Şimdi bi soru daha felsefe nedir? Şöyle bişi olcak galiba: yaşamı bir şekilde anlamlandırma çabası mı oluyor? EVET! Yaşamı ve yaşamdaki herşeyi.. Şu söze bidaha dönelim hani varoluşun ihtişamını sadece 2 şeyle basitleştiren , dibe vurduran. Bütün mesele etten kemikten kandan yağdan damardan oluşmak yani olmak mı? Yoksa evrenin hiçbiyerinde bir tek dna nızın izi olmamasımı yani olmamak mı? Aslında olmamak diye birşey yoktur. Madde asla yokolmaz sadece şekil ve biçim değiştirir. Haa şimdi biri atlıycak 'ya adam insanın benliğinden yani düşünsel tarafının yokolmasından bahsediyor'

- - - Eklendi - - -

...insanın düşünsel tarafı ruhani alemde devam eder ve asla yokolmaz. Olmamakla bütün mesele çözülmüyor yani ruhani alem de var . Olmak dersek olmaklada 'mesele' değil. Iyi olmak var kötü olmak var daha iyi olmak var daha kötü olmak var yani mesele 'olmak' tan daha geniş bir yer kaplıyor.

- - - Eklendi - - -

kısacası Mesele Olmak yada olmamak değil! Olmamak ve ötesi olmak ve ötesi... Allahın yarattığı bu muhteşem, yegane varoluş sahnesini bu kadar basitleştiren bu sözü KINIYORUM..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt