butun dosyalar exe oldu yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dekor67

Üye
    Konu Sahibi
butun dosyalar exe oldu yardım
arkadaslar bugun c7 cıhazı yeni belle flasladım ama hafıza kartını da cıkardım tamam herşey guzel flas yaptım hafıza kartını taktım bıde ne goreyım depo hafızasının ıcı hep exe hafıza kartına baktım oda exe ya butun bılglerım hafıza kartındaydı pc taktıgımda acıyo hafıza kartını ama telde butun dosyalar exe gorunuyo sys resurce vb hepsı exe olmus ya

virus girmis dostum tel.e iki hafta once ayni sey basima geldi soft formatla hallettim.tabi butun dosyalarin gidecek tabi guvenli bir yere yedegini almadiysan. Uzgunum gercekten sinir bozucu kolay gelsin

dekor67

Üye
    Konu Sahibi
ya herşeyi sıldım flaş attım nerden grerkı vırus

bilgisayardan tabiki usb baglantisi yeterli cunku ben de arkadasin bilgisayara sadece sarj etmek icin takmistim ama cikardigimda butun dosyalar exe olmustu. Telefonu kullanabiliyorsun oyle ama galeride resimleri goremiyorsun ve dosyalari acamiyorsun cok can skici

dekor67

Üye
    Konu Sahibi
sorun ne sızce ustatlardan yardım edebılecek yoknu

CanKartaL

Emekli Yönetici
virüs arkadaşım
aslında bilgilerin halen telefon ve hafıza kartının içinde ama pc ye taktığında exe uzantılı klasör görünümlü dosyalar çıkıyor asıl dosyaların gizli oluyor
"gizli ve sistem dosyalarını" ve "bilinen dosya uzantılarını gizle" yi görünür yapıp tekrar bakarsan eski klasörlerini kartında bulabilirsin
burdan tek tek dosyalarını alıp biryere yedekle klasör içlerinde virüs uzantıları gizli olabilir o yüzden tek tek diyorum
hatta mümkünse bunları linux, pardus v.b. bir sistemle yaparsan daha güvenli olur

mcnpl4

Üye
bilgilerin için endişelenme kardeş. orjinal dosyalar gizlenip yerine exe geliyo telefomdan bike halledebilirsin dosyalarını yedeklemeden format atma sakın. explorerla gizlenen dosyaları görüp özelliklerinden görünür yap sorun kalmaz

FlaxLy

Üye
1- Bilgisayara telefonu bağla.
2- Kurtarabildiğin dosyaları kurtar.
3- Depo hafızası / varsa hafıza kartını biçimlendir.
4- Telefona soft format at.
5- Sonra kurtardığın dosyaları telefona at.
6- ve kurulum vs.vs işlerini yap.
7- Al sana taptaze telefon.

Önemli not;

1- Telefonuna tehlikeli virüs girmiş ise yukarıda dediğim işlemleri yapsan geçmez. Sağlam bir antivirüs yoluyla taratın. Yoksa Başlat>>Çalıştır>> bu yoldan formatlayın.(Şuan hatırlamıyorum ama)

2- Bundan sonra eğer virüs geçti ise, Telefonuna dosyaları taratmadan asla dosya atma. Ve bluetooth-wlan gibi araçlarıda fazla açık tutma.

alp047

Üye
Kardeş bendede aynı şey olmuştu xploreyle hafıza kartına girdim bütün dosyalarım klaeörleim exe olmuştu meğers virüs dosyalarımın aynı isimlerinde exe dosyalar yapmış asıl dosyalarım ve klasörlerim gizlenmişti hemen xploreden menü dosya özellikler gizliyi kaldırdım diğer exeleride sildim oldu bir bak belkide seninkide öyle olmuştur

tek çözüm x-plorer 'i kullanmak. Xplorer'de ayarlardan gizli ve sistem dosyalarını gösteri işaretleyin. Yalancı yani exe dosyaları ve gizli dosyalar görüncek. Gizli dosyaların üzerine gelip sağ tıklayın dosya+özellikle'den ordaki durumları pasiflestirin. Iyi şanslar

Aynen hatta x-plore bile işini görür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...