Bursa ve Gaziantep'e de men cezası geldi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bursa ve Gaziantep'e de men cezası geldi!
UEFA, Beşiktaş'ın ardından diğer Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor ve Gaziantepspor'a da Avrupa kupalarından 1 yıl men edilme cezası verdi.

Avrupa futbolunun yönetim merkezi, yeşil beyazlı ekibe, 2007-2008 transfer dönemindeki Collins Mbesuma transferinde bonservis bedelini Portsmouth'a geç ödemesinden dolayı daha önce 200 bin avro para cezası vermişti. Ancak Bursaspor, bu karara itiraz etmişti.

UEFA, bugün yapılan toplantının ardından bu itirazı karara bağladı ve Bursaspor'u 1 yıl boyunca Avrupa kupalarından men etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan kulübün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, kendi dosyalarıyla Beşiktaş'ın dosyası arasında büyük farklar olduğunu ifade ederken, bu kararı CAS'a götüreceklerini ifade etti.

Bu kararın ardından, siyah beyazlı ekipten sonra Bursaspor da Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kaybetti. CAS'tan sonuç çıkmaması halinde, Bursaspor'un yerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor turnuvaya katılma hakkı kazanacak.

Gaziantepspor'un ise yönetim usulsüzlüğü nedeniyle UEFA'dan ceza aldığı tahmin ediliyor. İbrahim Kızıl'ın tutuklanmasına kadar uzanan operasyonlar neticesinde, kulübün kayyuma devredilmesi gündeme gelmişti. UEFA, kulübü devam eden bu süreç hakkında daha önce uyarmıştı.

Bu sezon ligi Avrupa kupalarına katılacak bir pozisyonda tamamlayamayan Gaziantepspor, bu hakkı elde ettiğinde cezası uygulamaya konulacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...