burçların grubları

Sponsorlu Bağlantılar

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
burçların grubları
Burçlar dört gruba ayrılmıştır:
Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç bulunur. Hangi gruba ait olduğunuzu bilerek temel kişilik özelliklerinizi ve tanıdığınız insanları daha iyi anlayabilirsiniz.

Ateş Grubu Burçlar (Koç, Aslan ve Yay)

Koç 21 Mart - 20 Nisan
Aslan 23 Temmuz - 23 Ağustos
Yay 23 Kasım - 21 Aralık

Ateşin özelliği enerjik, hevesli ve pozitif olmasıdır.
Ateş burçları çok canlı ve güçlüdürler. Son derece yaratıcı, hevesli ve enerjik olurlar . Yeni fikir ve kavramlarla oynamayı sevdikleri için her konuda yeni akımlar getirebilirler. Doğuştan liderdirler, güçlü karizmaları ve ışıltılı karakterleri ile insanları kendilerine çekerler. Yüksek idealleri, geniş görüş açıları, tutkuları ve "herşeyi yapabilirim" iddiaları ile ilham verici ve etkileyicidirler.

Ateş burçları son derece cesaretli, girişken oldukları için canlılığı ve hayat gücünü yönetirler. Kuvvetli egoları ile ilgi merkezi olurlar. Özgürlüklerine ve bireyselliklerine çok düşkündürler ve baskıya dayanamazlar.

Koç Zodyak 'ın ilk burcudur ve yukarda saydığımız özellikleri kusursuz bir şekilde yansıtır. En girişimci burçtur. Yeni başlangıçları, fikir ve yöntemleri harekete geçirir. İş hayatı ve askerlik Koç burcunun oyun alanı sayılır.

Aslan burcu, ateş grubu özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. Yetenekli ressamların, oyun yazarlarının, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur. İşleri ne olursa olsun Aslan 'lar yaptıkları işe kendi damgalarını vururlar ve hepsinde biraz gösteriş vardır.

Yay burcu ise ateş enerjisini uluslararası, eğitim, araştırma, seyahat ve akademisyenliğe yöneltir. Tarihsel bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve bu yüzden de biraz filozoftur.


Toprak Grubu Burçlar (Boğa, Başak ve Oğlak)

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs
Başak 24 Ağustos - 22 Eylül
Oğlak 23 Aralık - 19 Ocak

Toprağın özelliği de pratik, sakin ve negatif olmasıdır.
Toprak burçları biçim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak' ın üreticileridir ve olayları gerçekleştirirler. Kendilerinin ya da yakınlarının rüyalarını gerçekleştirirler. Çizim yapmaktan bütçe çıkarmaya, iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tüm evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan, sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının büyük bir bölümünü pratik olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borçludurlar. Gerçekçidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir kişiliğe sahip oldukları için ani kararlar vermez, adımlarını düşünerek atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri ile istedikleri konularda çok başarılı olurlar.

Boğa burcu toprak grubu özelliklerini sahip olduğu şeyler ile ve güvenlik arayışı ile gösterir. Boğa burcunun duyarlı ve maddeye düşkün yapısı onları çok iyi müze yöneticileri yapar. Sanat eserlerini, değerli şeyleri toplamaya ve korumaya meraklıdır.

Başak' taki toprak grubu özellikleri ise sağlık konularına düşkünlük şeklinde kendine gösterir. Bir çok doktor, biyolog Başak burcundandır. Başak burcu 6. evin yöneticisidir ve sağlık, günlük işler, servis konularını yönetir. Başka bir deyişle Başak' lar toprak grubu özelliklerini araştırma, düzenlilik, dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Yaptıkları işin en ince detayına kadar inip, kusursuz hale getirirler. Başak' lardan büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Düzen ve dikkat isteyen işlerde kusursuzlardır.

Oğlak burcu, toprak grubu özelliklerini devlette ve büyük işletmelerdeki hiyerarşideki konumu ile gösterir. Büyük firmalar ve devlet, düzen olmadığı takdirde büyük karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de büyük kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak burçları genellikle büyük şirketlerde bölüm başkanı ya da şirket yöneticileri olur.


Su Grubu Burçları (Yengeç,Akrep ve Balık)

Yengeç 22 Haziran - 22 Temmuz
Akrep 24 Ekim - 22 Kasım
Balık 19 Şubat - 20 Mart

Su bir çok şekilde bulunabilir. Sıvı, buhar, gaz ya da donmuş olabilir. Küçük bir su kabarcığı kadar masum ya da okyanustaki kabarmış bir dalga kadar vahşi olabilir.

Herşeyi çok derinden hisseden su burçlarının içlerinde ihtiras fırtınaları esse bile dışarıya fazla bir şey belli etmezler. Sakin sular derin olur derler. Su burçları bir şeyi anlayıp çözmeye çalıştıkları zaman sessizleşip içlerine kapanırlar. Onları tanımak ve anlamak zaman içinde olacaktır. Kendilerini yavaş yavaş açarlar.

Su burçları yoğun ve güçlü duygularını özenle korumaya çalışırlar. Aşık oldukları zaman bütün kalpleri ile severler ve çok bağlanırlar. Duygusal, romantik ve çok hassastırlar. Sezgileri çok güçlüdür ve sizin söylediklerinizden çok yüz ifadenizden, ses tonunuzdan,vücut dilinizden anlam çıkarırlar. Bu özellik Balık burcunda çok gelişmiştir. Su, temizler ve hayatın devam etmesini sağlar. Su, evrensel çözücüdür, maddeleri çözer ve onun özelliklerini alır. Su burcundan birine sorununuzu anlatın, kendi sorunu imiş gibi üstlenecektir. Sizi dikkatle dinler, duygularınızı hisseder, manevi destek olur ve iyi tavsiyelerde bulunur.

Başkalarının dertlerini kendi dertleri gibi üstlenip üzülmekten ve devamlı fedakarlıklarda bulunmaktan yıpranırlar. Bu yüzden ara ara yalnız kalıp, toparlanmaya ihtiyaç duyarlar.

Su grubu ruhu yönetir. Su sınırlanmayı sevmez, hayal gücü çok gelişmiştir ve çok yaratıcıdır. Resim, müzik, fotoğrafçılık, edebiyat ve dansta diğer insanlardan ilham alarak yaratırlar. Yaratıcılıkla ilgili işlerde, küçük işletmelerde, atölyelerde ya da kendi işlerinde çalışmaktan zevk alırlar.

Keskin sezgileri ile finans alanında da çok başarılı olabilirler. Su burçları yakın ilişkilerde daha çok başarılıdırlar.

Yengeç burcu, su grubunu özelliklerini ailesine ve yuvasına olan düşkünlüğü ile ortaya koyar. Ailesini besler, büyütür ve korur. Toplumları meydana getiren en ufak birim ailedir. İyi bir yuva kurucu olan Yengeç için en önemli şey eşi ve çocukları ile sevgisini paylaşmaktır.

Akrep burcunu , insanlar arasındaki seksüel ve parasal ilişkiler çok ilgilendirir. Astrolojide 8. evin temsilcisi olan Akrep, doğumu, ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder. Bu ev aynı zamanda başkalarının parasını temsil eder. Akrep' ler başkalarının parasını idare etmede çok beceriklidirler. Gizemli yapıları vardır ve kendileri hakkında ipucu vermezler.

Balık sonuncu burçtur ve kendinden önce gelen bütün burçlardan bir özellik almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır. Manevi değerleri ağır basan Balık burcu diğer insanlara yardım eder. Kova genel anlamda insanlık için bir şeyler yaparken, Balık burcu birebir insanlara yardımcı olur. Başkalarına yardım etmek uğruna kendini feda edebilir. Balık burcu fedakarlık demektir ve yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur.


Hava Grubu Burçları (İkizler,Terazi ve Kova)

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran
Terazi 23 Eylül - 23 Ekim
Kova 21 Ocak - 18 Şubat

Havanın özelliği, konuşkan, akıllı ve pozitif olmasıdır.

Hava burçları düşünce alışverişi ve haberleşmeyi yönetir. Bunlar en entellektüel ve akıllı burçlardır. Meraklı, hareketli hava burçları devamlı yeni fikirlere açtırlar. Akılcı, çok yönlü, konuşkan, hızlı ve uyanık tiplerdir. Tatlılıkları ile her istediklerini yaptırmayı, becerileri ile de zor durumların üstesinden gelmeyi iyi bilirler. Bilgi toplamayı ve yaymayı seven sosyal kişilerdir. Hava burçları Zodyak' ın bilgi işlemcileridir. Bütün burçlar içinde en az duygusal olan ve en tarafsız burçlardır. Doğruya ve gerçeğe çok önem verirler.

İkizler bütün hava burçları içinde en çok haberleşme ihtiyacı duyan burçtur ve biraz da gevezedir. Akıl yürütme yeteneği gelişmiştir. Analiz, sentez ve bilgi peşinde koşar. İkizler burcunun çoğunda yazı yazma yeteneği vardır. Bir çok İkizler haberci ya da gazetecidir, ya da olmak istiyordur. TV ve gazetelerin haber odaları, hava alanları, gece klüpleri gibi hareketli yerlerde bulunmaktan büyük zevk alır.

Terazi burcu simgesi terazi gibi denge ve adalet için çabalar. Yargı sisteminde bir çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Güzel sanatlarla ilgili alanlarda da Terazi burçlarına rastlayabilirz. İkisinde de hak edilen orta noktayı bulmak oldukça zordur.

Kova burcu hava burçları içinde icat kabiliyeti olan burçtur. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Kova aynı zamanda kardeşliğin ve arkadaşlığın burcudur. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşır. Kova burcu iyi yönde sosyal değişiklikler ister.
 


Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben inanırım burçlara da;


Amman Dumanist görmesin bu burç paylaşımlarını... Yakar vallahi forumu!..
:aman2:
 
mservank

mservank

Üye
hmm yeni öğrendim böyle bir şey olduğunu teşekkürler
 


Üst Alt