Burası Galatasaray Spor Kulübü değil!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Burası Galatasaray Spor Kulübü değil!
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan mali genel kurul toplantısında konuşan Başkan Aziz Yıldırım şunları söyledi..


















Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün mali tablolarıyla ilgili yanlış bilgilerle gazete ilanı veren Konuşan Fenerbahçe Platformu oluşumunun yanlış bir tutum içinde olduğunu söyledi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan mali genel kurul toplantısında, yapılan eleştirilere yanıt vermek amacıyla kürsüye çıkan başkan Yıldırım, konuşmasına Anneler Günü nedeniyle Nazım Hikmet'in bir şiirinden bir bölümü okuyarak, duygulu bir şekilde başladı.

Fenerbahçe'de heyecanın herkese katkılar sağlayacağını, bu heyecandan dersler alacaklarını anlatan Aziz Yıldırım, ''Muhalefet daima iyidir ama muhalefet muhalefet olursa. Birlik ve beraberlik içinde 12 yıldır her zaman destek gördük. Hata yok mudur? Vardır. En büyük hatamız, geçen kongrede söylenmişim, demişim ki, 'Anladım, şampiyonluğu son maçlara bırakmayacağız.' Büyük hata yapmışım. Her şey benim elimde olsa, çizsem, o zaman dedikleri doğru. Ama her şeyi buradan söylerken temenni söylüyoruz. İstek, arzu ve düşüncelerimizi söylüyoruz. Bunu yapabilmek için çalışmalar yaparız'' ifadesini kullandı.
Konuşması sırasında, mali konularla ilgili açıklamalar yapan eski yönetici Hulusi Belgü'ye sık sık takılan Yıldırım, ''Hulusi kardeşim, seni severim diye burada saygı gösterisi yapıyorsun, buna gerek yok. Ben bu tutumda olanları sevmem. Ben çok açık, net adamım. O gelip anlatacaklarınızı, gazeteye parayla vereceğiniz yazıları kulübe sorsaydınız, profesyonel arkadaşlar size oturup anlatırlardı. Bundan hiç çekinmeyiz, korkmayız'' diye konuştu.
''HİSSE SENETLERİNİN BEDELİ 1,6 MİLYAR DOLAR''




Fenerbahçe'nin hisse senetlerinin bedelinin 1,6 milyar dolar civarına geldiğini vurgulayan Aziz Yıldırım, şöyle devam etti: ''Fenerbahçe, Türkiye'nin 30 büyük şirketinden biridir. Bunları ben söylemiyorum, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) söylüyor. Bunları görmemezlik haline gelip gözlerinizi karartıp, sırf burada yöneticilik yapacağım diye çalışmalar yapmak yanlıştır. Tabii ki daha iyi yapanlar gelecektir, gelmelidir. Ama onu anlatmak lazım. Gazete ilanında ne yapacağınızı anlatmanız lazım. Burası Galatasaray Spor Kulübü değildir. 10 sene önce biz öyleydik. Bugün Galatasaray Kulübü'nün saygı değer bir başkan adayı, (Fenerbahçe bizi geçmiştir. Hedef Fenerbahçe'yi yakalamaktır) diyor. Ben bundan gurur duyuyorum. Hepimizin adına gurur duyuyorum. Geçmişte bir maç kazanırdık, sonra Galatasaray'ı yendik diye hayran olurduk. 10 senedir bizi sahamızda yenemiyorlar. 6-0 yendik, tarihe yazdık. Bu da bana ve arkadaşlarıma nasip oldu. Bir daha inşallah olursa onları da gönülden alkışlarız, sevinir mutlu oluruz.''
''9 KEZ BAŞA OYNADIK ''
Kendi döneminde 9 kez başa oynadıklarını ifade eden Yıldırım, devre arasında transfer yapmadan bugün şampiyonluk yarışında olduklarını belirtti.Yıldırım, ''Bir takım için dediler ki (17'de 17 yapacağız). Nerede... Bir tanesi küme düşme tehlikesi içinde. Bunlar iyi şeyler değil. O kulüplerin de taraftarları ve yönetimlerine bir şeyler söylüyorum. Fenerbahçe'nin şampiyon olması hem Galatasaray Kulübü'nü, hem Beşiktaş Kulübü'nü büyütür. Aksi onların değerini küçültmez. Fenerbahçe Kulübü Futbol Takımı hep birincilik içinde mücadele ederse, finali oynarsa, onlar da bu işin içinde olmazlarsa yarın diğer kulüpler onlarla kendilerini aynı görürler ve onlarla aynı payları isterler. Bu tehlikeyi görmeleri lazım'' dedi.
Geçen sezon son maçı Trabzonspor ile oynadıklarını ve şampiyonluğu kaybettiklerini hatırlatan Aziz Yıldırım, temiz bir lig için uğraştıklarını bildirdi. Yıldırım, şöyle konuştu:''Trabzonspor'un başkanı aynı, arkadaşımız. Yöneticilerin çoğu arkadaşımız, yine aynı. Futbolcuların çoğu hemen hemen aynı. Biz son maçı kaybettik. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün futbolun dışındaki olaylarla ilgisi olsaydı, ben başta başkan, yöneticiler veya futbolcularımız, onlara ya bize yenilin veya başka anlamda teklifler yapmaz mıydık. Niye bu konuda kimse konuşamıyor. Demek ki biz temiz bir lig olsun diye uğraş veriyoruz ve onun için de mücadele etmeye çalışıyoruz. Onun dışında söylenen her şey yalandır, bizleri karalamak için yapılan uydurmalardır.''
''BÜTÇEDE AÇIK OLMAYACAK MI? OLACAK...''
Yapılan eleştirilere yanıt verirken sık sık espriler de yapan başkan Yıldırım, kulübün sponsorlarına teşekkür ederek, şunları kaydetti:''Ataşehir... Allah razı olsun Ülker grubundan. Allah razı olsun Mehmet Ali Aydınlar'dan. Allah razı olsun rahmetli Celal Aras Bey'in çocuklarından. Bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bütçede açık olmayacak mı? Olacak. Ama yatırım yapıyorsanız olur. Yapmıyorsanız harcamazsanız olmaz. Diyorlar ki (Aziz Yıldırım 1,5 milyar dolar harcadı.) Hesap yaptım geçen gün. Doğduğum günden beri paralarımı harcamasaydım rahmetli Koç'tan daha zengin oluyordum. Böyle bir şey olabilir mi? Niye büyütmeye çalışıyoruz burayı? Bankaya koyarsak bu büyümeyi nasıl sağlarız.''
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt