Burak Yılmaz'dan Beşiktaş'a gönderme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Burak Yılmaz'dan Beşiktaş'a gönderme
Trabzonspor'da Şenol Güneş'in enfazla forma verdiği isimlerden biri olan Burak, Yılmaz çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Trabzonspor'un gözde futbolcusu Burak Yılmaz, geçen sene aldıkları 2 kupaya bu yıl 3'üncüsünü eklemek istediklerini söyledi, "Milli takıma adaletli seçim yapıldığına inanmıyorum" dedi. Trabzonspor'un İstanbul takımlarına göre hiç bir eksiğinin bulunmadığını, aksine fazlalıklarının olduğunu belirten Burak, şöyle devam etti:
"Taraftarının verdiği güç ve biraz daha başarıya aç olmamız, artı değerler. Tesislerimiz oldukça iyi. En büyük eksikliğimiz olan şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. İnşallah onu da bu sene başaracağımıza inanıyoruz. Transfer olmadan önce de kendimi hep Trabzonspor'a yakın hissediyordum. Önceden babam da burada antrenör olarak görev yaptı. Babamdan dolayı ve takımın büyüklüğü beni buraya çekti. Bu atmosfer beni her zaman etkiliyordu. Şartlar da öyle gerçekleşti. Çok da uygun oldu. Buraya geldim ve çok mutluyum."
"SADECE FUTBOLU DÜŞÜNÜYORUM"
Trabzonspor'da hedeflerinin büyük bir bölümünü başardığını da ifade eden Burak, aldıkları 2 kupada kendisinin de önemli katkıları olduğunu hatırlattı. Kendisi için başarının kupa olduğunu vurgulayan Burak, şöyle konuştu:
"Takım olarak da hedeflerimizi yavaş yavaş başardık. Takımda oynuyorum ve iyi de oynadığımı düşünüyorum. Kendi istediklerimi adım adım gerçekleştiriyorum. Şu anda her şey çok iyi gidiyor. Trabzon bir futbolcu için çok uygun bir şehir. Sosyal aktivite anlamında biraz eksiklikleri var ama çok güzel bir şehir. İnsanlarıyla, taraftarıyla, yöneticileriyle her şey çok güzel. Burada sadece futbolu düşünüyorsun ve hayatını tamamen futbola adapte ediyorsun."

Geçen yıl Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden golünü de anlatan Burak, "O dönem çok tartışıldı. Orta mı yaptı, yoksa kaleye mi vurdu, diye. Kesinlikle orta yapmadım ve kaleye vurdum. Ama orta yapmış bile olsam, sonuçta top kaleye girdi. Bunu fazla konuşmanın bir anlamı yok" dedi.
"MİLLİLERİN BAŞINDAKİLERİN DEDİĞİ OLUYOR"
Milli takım için fazla yorum yapmak istemediğini de kaydeden Burak, "Milli takıma hak edenlerin seçildiğini düşünmüyorum. Hak eden de, hak etmeyen de seçilse, yine saygı duymak gerekiyor. Sonuçta orada tercih edenler var. Kim ne söylerse söylesin, kim ne kadar konuşursa konuşsun yine onların dediği olacak ve onların dediği oluyor. Çalışıp oraya geçmek gerekiyor" diye konuştu.
"ANTALYASPOR TARAFTARI İŞİNE BAKSIN"
Antalyaspor taraftarlarının kendisine yönelik küfürlerine anlam veremediğini de söyleyen Burak, bu konuda şunları söyledi:
"Antalyaspor'a çok büyük para kazandırmış tarihindeki tek futbolcuyum. Beş yıl önce 2'nci Lig'den 2.5 milyon dolara, Beşiktaş'a transfer olmuştum. Antalyalılar'ın ne dediği umurumda değil. Sahaya çıkıp futbolumu oynarım. Bana herkes küfür ediyor. Sadece Antalyaspor taraftarı değil, rakip takım taraftarları da küfrediyor. Doğup büyüdüğün, ailemin yaşadığı şehirdeki insanların böyle tepki vermesi, beni üzüyor. Önceleri buna çok üzülüyordum ama artık hiç biri umurumda değil. Çıkıyorum topumu oynuyorum. İyi de oynadığımı düşünüyorum. Adam gibi adamsan küfür olmaz. Bunlar bize yakışmaz. Sonuçta biz örnek olacak insanlarız. Küfür hiç bir zaman olmamalı."

Beşiktaş'ın yaptığı transferlerin kendisinde bir şaşkınlık yaratmadığını da sözlerine ekleyen Burak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Guti, sonuçta yaşını tamamlamış bir futbolcu. Quaresma, tabi ki çok büyük bir futbolcu. Beşiktaş bu transferleri yapacak güçte. Kendilerini tebrik ediyorum. Ligin kalitesi biraz daha arttı. Ama kim ne kadar transfer yaparsa yapsın, bizim takımımız kadar iyi olduklarını düşünmüyorum."
"4 MAÇLIK SERİ ÇOK ÖNEMLİ"
Şampiyonluğu konuşarak kimseyi baskı altına almak istemediklerini ifade eden Burak, en büyük adaylardan biri olduklarını söyledi. Takım kadrosunun korunduğunu, yeni takviyeler yapıldığını hatırlatan Burak, daha sonra şöyle dedi:
"Biz bu yolda sonuna kadar gideceğiz. Kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Şampiyon olmak istiyorsan, kötü oynadığın veya yorgun olduğun maçlar da olsa kazanmalısınız. Önümüzde 4 maçlık bir seri var. Biri dışarıda, 3'ü içeride. Bunları kazanmak istiyoruz. 4'te 4 yaparsak, sonuna kadar gideceğimizi düşünüyorum."
"SAĞ AÇIKTA DAHA RAHAT OYNUYORUM"
Artık forvet değil, sağ açık oynamaya alıştığını da söyleyen Burak, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Önceden forvet oynamak istiyordum ama 2 senedir sağaçık oynuyorum. Artık oranın gereksinimlerini yerine getiriyorum. Forvet, sağaçık, solaçık forma giyebilirim. Ama 2 senedir aralıksız sağ kanatta oynadığım için orayı benimsedim. Şenol Güneş'in takım üzerindeki etkisi tabi ki tartışılmaz. Kendisi aynı zamanda öğretmen ve öğretici. Beni tekrar bu vitrine çıkarttığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir teknik direktör ve iyi bir insan. Onunla çalışmak çok zevkli. İnşallah uzun seneler birlikte çalışırız."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt