Burak rekora ortak oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
~Crusher~

~Crusher~

Üye
    Konu Sahibi
Burak rekora ortak oldu
[h=2]Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor derken Burak Yılmaz artık sarı-kırmızı renkler için ter dökecek. Galatasaray'a tranferi, yıldız golcüyü Türk futbol tarihinde ayrı bir yere de koyacak. Burak, Sergen Yalçın'dan sonra 4 büyüklerde forma giyen ikinci isim olacak.[/h]


Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor derken Burak Yılmaz artık sarı-kırmızı renkler için ter dökecek. Galatasaray'a tranferi, yıldız golcüyü Türk futbol tarihinde ayrı bir yere de koyacak. Burak, Sergen Yalçın'dan sonra 4 büyüklerde forma giyen ikinci isim olacak.
Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de attığı 33 golle gol kralı unvanını alan Burak Yılmaz, kariyerine yeni bir apolet daha ekledi. Galatasaray'a transfer olan Burak, Türk futbolunun 'dört büyükler'i olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un formalarını giyen ikinci isim olacak.
Türkiye'de dört büyüklerin de formasını giyen ilk isim Sergen Yalçın'dı. Beşiktaş altyapısından yetişen Sergen, 1999 yılında Fenerbahçe'de, 2000 yılında Galatasaray, 2001 yılında ise Trabzonspor'da forma giyerek 4 büyüklerde oynayan ilk futbolcu ünvanını elde etmişti.
Burak yılmaz ise Antalyaspor'da sergilediği performansla 2006-2007 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Burada beklentileri karşılamayan milli futbolcu, siyah-beyazlıların Filip Holosko transferinde kullanılarak Manisaspor'a gönderildi.

Burak, yeni takımında kısa sürede performansını yükseltip 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Fenerbahçe'de de kadroya girmekte zorlanan milli oyuncu, Eskişehirspor'a kiralandı.
Fenerbahçe'nin Gökhan Ünal transferinde kullanılarak, 2009-2010 sezonunda Trabzonspor'a imza attı. Bordo-mavili ekipte 3 sezon forma giyen Burak Yılmaz, kariyerinin en parlak dönemini geçirdi. Gösterişli sezonun ardından Avrupa'dan da teklifler alan anacak tercihini Galatasaray'dan yana kullanan Burak, Sergen Yalçından sonra 'dört büyükler'de oynayan ikinci futbolcu olmak için artık gün sayıyor.

19 Temmuz 2012 14:18 NTV Spor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt