YanlışBal bozulmayan tek yiyecektir.
Mevzuyu yanlış anladın, içini birşey karışırsa değil. Balı normal bir kaba koy ve aşırı sıcaktan, nemden koru, uzun yıllar aynı şekilde bozulmadan kalabilir. Bunu araştırabilirsin.Yanlış
Bir ml su damlasa bal bozulur
Arıcı dedem diyordu
He o doğru 3 yıllık bal hala tadı aynıMevzuyu yanlış anladın, içini birşey karışırsa değil. Balı normal bir kaba koy ve aşırı sıcaktan, nemden koru, uzun yıllar aynı şekilde bozulmadan kalabilir. Bunu araştırabilirsin.
Doğru diyormuşYanlış
Arıcı dedem diyordu
He o doğru 3 yıllık bal hala tadı aynı
Mesaj birleştirildi:
Okuduğun mektebi adam sana ne diyor sen hemende fesatlık peşindesın. arı hakkında ayet olması gerek araştır atta okuyalım kendimize gelelim.Yanlış
Arıcı dedem diyordu
Anlayan birilerini buralarda görmek gözlerimi kamaştırdı, çok sağol hocam 😂Okuduğun mektebi adam sana ne diyor sen hemende fesatlık peşindesın. arı hakkında ayet olması gerek araştır atta okuyalım kendimize gelelim.
Mesaj birleştirildi:
bozulmaktan ziyade en fazla şekerleniyor, şifası vs sı aynı ama büyük bir veli nimet. elhamdulillah
Ayet Nahl süresi 68. Ve 69. AyetlerOkuduğun mektebi adam sana ne diyor sen hemende fesatlık peşindesın. arı hakkında ayet olması gerek araştır atta okuyalım kendimize gelelim.
Mesaj birleştirildi:
bozulmaktan ziyade en fazla şekerleniyor, şifası vs sı aynı ama büyük bir veli nimet. elhamdulillah
Şekerlenme dediğin şey balın donmasidir bala su gelirse ekşir ve kötü kokar.
bozulmaktan ziyade en fazla şekerleniyor
Bilgi küpü gibisin valla maşallahAyet Nahl süresi 68. Ve 69. Ayetler
Bismillahirrahmanirrahim
﴾68﴿
Ve rabbin bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine yuvalar edin.
﴾69﴿
Sonra her türlü besleyici ürünlerden ye; rabbinin koyduğu kanunlara boyun eğerek çizdiği yollardan git!” Onların karınlarından, farklı renk ve çeşitlerde şerbet (kıvamında bir sıvı) çıkar ki onda insanlara şifa vardır. İşte bunda da düşünen bir topluluk için açık delil bulunmaktadır.
Şekerlenme dediğin şey balın donmasidir bala su gelirse ekşir ve kötü kokar.
Mesaj birleştirildi:
Balın hası donsa bile bahar gelince erimeye başlar
Allah'ın (c.c.) ayetini yazdık hocam alt tarafı gerisi gereksiz teferruatBilgi küpü gibisin valla maşallah
Bunu bilmek zaten seni bilgi küpü yapıyor, herkes bilmiyor ve herkes içinde kullanılmaz bu benzetme saygılar..Allah'ın (c.c.) ayetini yazdık hocam alt tarafı gerisi gereksiz teferruat
Yağlarsak kayıp düşmezmiyiztabanları yağlayın
Tek suçlu varEğer ikinci mermi kafanıza gelirse sorumluluk kabul etmiyorum
O nişancı keskin değildirEğer keskin nişancı tarafından hedef alındınız ve size sıkılan mermi karavana olduysa hemen koşmayın ikinci mermi koşu yolunuzdadır 2 3 saniye durun sonra tabanları yağlayın... Eğer ikinci mermi kafanıza gelirse sorumluluk kabul etmiyorum
Bunlar maaş için trollük yapmaz, kendisine verilen bir görev vardırDonanım haber forumda maaşlı troller vardır ve bu troller polemik çıkartma yoluyla forumun aktifliğini körüklerler.
Mesaj birleştirildi:
Dişlerde iki coxae arasında bir yarık vardır bu yarık eklemler ve ligamentler aracılığıyla kapatılmıştır coxaenın sınırlı hareketini sağlar (iki coxaenın birbirinden ayrılması) erkeklerde iki coxae kemikleşmiştir ve tek parçadır.
Uzun zamandır arıcılıkla uğraşıyorum donduktan sonra açılmayan bal görmedim tamamı açılmazsa da buyuk bidonlarda takriben 4 de 1 i açılırdonan balın açıldığını ilk sizden duydum,ne angarada ne trabzonda böyle birşeye şahit olmadım. özellikle çam malı ondan sonrada çicek balı ıhlamurdur şudur budur bunlar donar şekerleşir bir dahda açılmaz. kestane şu bu ballarıda genelde şekerleşir. çok nadir ballar şekerlenmez. şekerlenmekten kastım sıvı değilde katı forma geçerler.