bunları hatırladınız mı??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
*ceren*

*ceren*

Üye
    Konu Sahibi
bunları hatırladınız mı??
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] ABDULLAH GÜL
''O zamanlar Anadolu kentlerinde çocuklara büyükler gibi paltolar diktirilir, ayaklara büyüklerinki gibi potinler geçirilirdi. Resimdeki çocuk asla şımarık, yaramaz, haşarı değil. Zeki ve yaşına göre olgun, kişilikli bir çocuk... Yıllar onu büyütürken ve yükseltirken karakterini hiç değiştirmemiş''
TAHA AKYOL
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] BÜLENT ECEVİT
''Bisikletteki çocuğun, sokakta arkadaşlarıyla haylazlık yapacak ruh hali var mı? Henüz Tagore'un mısralarını da aklından geçirecek çağda değil: ''Çekingen düşünceler, benden korkmayın, ben şairim''
Tüm tutkusu mum ışığında şiir yazmak olan Ecevit, solun 1970'lerdeki iktidarını sağlayan lider oldu. Düzen değişikliği kavgası veren bir Ecevit'in bisikletli halini kendisi bile unutmuştur!''
DERYA SAZAK
AHMET NECDET SEZER
''Düzgün, süzgün, çıkıntılık yapmayacak bir çocuk. Tarafsız, gözlemci... Tam sınıf mümessili olacak bir tip. Kimbilir... Belki de bir gün cumhurbaşkanı...''
GÜNERİ CİVAOĞLU

[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] KEMAL DERVİŞ
''Lüks otomobillerin, şık giyisilerin ve buna biraz kızacak belki ama 'lüküs hayat'ın çocuğu Kemal Derviş. Bu eski fotoğraftaki sevimli çocuğa ve güzel genç kadına bakarken neden günlerden bir gün 'Beni bir otobüsün üstüne çıkmış seçim nutku söylerken düşünebiliyor musunuz' dediğini daha iyi anladım''
MEHMET Y. YILMAZ
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] SERGEN YALÇIN
''Asker milletin erkek çocuğu duruşunu kapmış küçük efe ama sanki deklanşöre basıldıktan hemen sonra yakayı paçayı dağıtıp fırlayacak gibi bakıyor. İşin bitmesini zor bekliyor gibi...''
FİKRET BİLA

[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] SÜREYYA AYHAN
''Süreyya'nın koşusu Çankırı'da daha ilkokul çağında siyah önlüklü minikler yarışıyla başlamış. İlk madalyasını babaannesi Hacer Ayhan'dan almış. Vivet Kanetti'nin, ülke kadınlarının durdurulamaz koşusunu simgeleyen Süreyya için geliştirdiği slogan, Anadolu'daki bir 23 Nisan fotoğrafıyla nasıl da örtüşüyor?
'Koş Süreyya koş. Elbette şampiyon olacağız!' ''
DERYA SAZAK
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] HÜLYA KOÇYİĞİT
''Aaa, Hülya Koçyiğit de bir zamanlar çocukmuş. İstisnasız bütün yetişkinler çocukluğu tadıyor demek ki. Keşke bütün çocuklar da yetişkinliği tadabilse; Hülya Koçyiğit olabilse...''
TUBA AKYOL
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] ŞENER ŞEN
''Niye komedyen diye kaldı aklımızda? Niye onun yüzünü görünce güleceğimizi zannettik. Oysa hep büyük, hazin birşey vardı onda. Demek ta buralardan, ta o çok eski resimlerden, siyah beyaz kalplerden seslenen bir yüzmüş şimdiki''
ECE TEMELKURAN
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] AJDA PEKKAN
''Sol dizdeki kız, ayna karşısında annesinin küpelerini taktığı, ayakkabılarıyla kırıttığı çağda... Deniz albayı babasının elini belinde, dünyalar güzeli annesinin elini omuzunda hissetmenin güven duygusuna rağmen şaşkın bakıyor fotoğrafçıya. Küçük kız Donanma Komutanlığı'nın garnizonunda Batılı terbiyeyle yetiştiriliyor. Sonraları büyüyecek ve o terbiyenin sesi olacaktır...''
CAN DÜNDAR
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] ORHAN PAMUK
''Adam olacak çocuk fotoğraflarından belli olur. Ufku açık, parlak mı parlak. Gözlerine bak, küçük Pamuk'un geleceğini gör. Her ne kadar annesi 'o ağacın altını' seçmiş olsa da, küçük Orhan, 'gölge etme' dercesine kendisini aydınlığın derinliğine bırakmış, ışığı özümlüyor. Ve o ışık gelecekte insanlara 'bir gün bir kitap okudum, tüm hayatım değişti' dedirtecek''
DOĞAN HEPER
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] SÜLEYMAN DEMİREL
''Süleyman Demirel'in çocukluk fotoğrafları, Cumhuriyet Türkiyesi'nde halkın ekonomik ve sosyal değişim çabasının ve başarısının resmidir. Bu örnek fotoğraftaki köylü çocuğu, benzeri şartlarda hayata başlayan nice Türk gencinin önünü açmaktadır, açacaktır''
GÜNGÖR URAS
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] [SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] TÜRKAN ŞORAY
''Cumhuriyetin küçük kadını. Başından büyük kurdelesi, 1940'ları anımsatan elbisesi, oturuşundaki edayla Cumhuriyet sonrası kuşağın diktiği bir çağdaş Türk kadını fidesi gibi ufaklık. Fotoğraf çekilirken kendine verdiği hava, kadın kimliğinin hakkını daha bacak kadarken verdiğini gösteriyor sanki...''
FİKRET BİLA
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] DENİZ AKKAYA
''Bu bir 'işte o an' fotoğrafı olabilir mi? Küçük Deniz bu fotoğraf çekilirken ya kendini yeni dengede tutmaya çalışıyor, yürümeye yeni yeni başlamış gibi ya da bir kız bebek olduğunu fark etmiş, poz veriyor kollarını iki yana açarak. Acaba biz mi bu bakışa özel bir anlam atfediyoruz? Bugün baktığımız için...''
AHMET TULGAR
HAKAN ŞÜKÜR
''Kişiliği konusunda yorum yapacak durumda değiliz, ama Hakan Şükür'ün futbolculuğunu belirleyen, alınganlığı ve kırılganlığıyla, atletik ve dirençli fiziğinin karşılıklı gerilimi ve müthiş çelişkisidir. İşte daha o zaman, aynı hüzünlü, kırgın ifade yüzünde. Hem de doğum gününde...''
AHMET TULGAR
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] DENİZ AKKAYA
''Bu bir 'işte o an' fotoğrafı olabilir mi? Küçük Deniz bu fotoğraf çekilirken ya kendini yeni dengede tutmaya çalışıyor, yürümeye yeni yeni başlamış gibi ya da bir kız bebek olduğunu fark etmiş, poz veriyor kollarını iki yana açarak. Acaba biz mi bu bakışa özel bir anlam atfediyoruz? Bugün baktığımız için...''
AHMET TULGAR
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] NİLÜFER
''Okul önlüklü fotoğraftaki duruş, gözlerdeki bakış, bizi yıllar öncesinin efendi, hanım hanımcık, mahcup sanatçısına götürdü. Sanki Nilüfer hiç büyümemiş, bu yumuşak tebessümüyle, bu özlemli bakışıyla Anadolu sahnelerindeki şarkıcı olup çıkıvermişti. Nilüfer'in yaşama bakışı, demek ki, çocukluğunun bu yıllarından geliyordu, bu fotoğraftan miras kalmıştı...''
NAİL GÜRELİ
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] İSMAİL CEM
''Karneyle birlikte hediyelerini alırken memnun ve her zaman olduğu gibi biraz mahçup ifadeler içinde... Müdürün kocaman elini alttan desteklerken, öğretmenin elindeki lastik topu almak için sabırsızlanıyor... Elbet karne günleri hep ilkokuldaki gibi mutlu olmayacak, 'zayıflı' karnelerimiz de olacak, yeni ve parlak karneler için uğraşıp duracağız...''
MELİH AŞIK
[SIZE=+1]ONLAR DA ÇOCUKTU...[/SIZE] SAKIP SABANCI
''Hayatta şans, kader, kısmet diye bizim de kontrol edemediğimiz birtakım güçlerin varlığına gelin de inanmayın!.. Ama yeter mi?... Yere çömelmiş, kolları dizleri üzerinde, gözlerini çok ileride bir hedefe dikmiş Sakıp'ın depar pozisyonuna bakın!... Zorlu hayat yarışına hazırlanırken, elli yıl önce çekilmiş ilk fotoğrafıdır bu''
YILMAZ ÇETİNER

• Beğen
Tepkiler: catalfleg, Berlin Boleyn, TuRkiShCowboy ve 2 diğerleri

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Hıı evet hatırladım , çok önceden köşe kapmaca oynuyorduk :ehe

abdulk4dir

abdulk4dir

Üye

:kop:

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkürler

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konuya bak bee..

Teşekkürler Ceren.. :oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Vay be...
Gerçekten güzel bir konu olmuş bu :)
Teşekkürler Ceren :)

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bir kişi hariç hepsini tanıyorum

zibidi39

zibidi39

Üye
sakıp agayla karaoglan canavar gıbıymısler valla

jackalx_06

jackalx_06

Üye
çok güzel paylaşım olmuş eline sağlık.

ama Deniz Akkaya yı iki kez eklemişsin bilgin olsun.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Teşekkürler

arslansem

arslansem

Üye
Nostalji :) teşekkürler

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Çok güzel konu olmuş ceren teşekkürler :) ecevit e koptum :ehe

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

Üye
SüLeyman DEMİREL ve SerGen YALÇIN eski fotoLarı çok güzeLmiş :kop:konu için TeşekkürLer

chakır66

chakır66

Üye

testere :ehe

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Şener Şen hiç değişmemiş.

catalfleg

catalfleg

Üye
Ceren yanlış anlama da Deniz AKKAYA ' yı 2 defa vermişsin düzeltebilirmisin ?

Berlin Boleyn

neden bilmiyorum ama içime şapşal bir hüzün çöktü eskiler beni hep etkiler:) her neyse
teşekkür ettim hoşuma gitti...

haltie

haltie

Üye
sergen demirel sultan değişmemiş hiç:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt