Bunları Biliyor Musunuz..

Sponsorlu Bağlantılar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bunları Biliyor Musunuz..
*Bir insanın su ve yemek olmadan yaşayabildiği en uzun süre 18 gündür. 18 yaşındaki Avustralya’lı bir genç 1 Nisan 1979 da tutuklanmış, hücreye konulmuş ve unutulmuş. 18 Nisan’da bulunduğunda ölmek üzereymiş.

* Dünyadaki en büyük hayvan olan mavi balina suyu süzerek beslenir. Sadece çok küçük karidese benzeyen hayvanları yer.

* Şimdiye kadar yaşamış olan en ağır kişi ABD, Washington’dan Jon Brower Minnoch’tur. En yüksek ağırlığının 635 kg. civarında olduğu tahmin edilmiş. Eylül 1983’te ölmüş.

* Çöl çekirgesi dünyadaki en tahrip edici böcek olup büyük bir çekirge sürüsü bir gün içinde 20000 ton tahıl ve sebzeyi tüketebilir.

* En uzun kalp durması 4 saat. Bir Norveçli Aralık 1987’de denize düşmüş. Hayatının devam etmesi denizde iken vücut ısısının düşüklüğü nedeni ile gerçekleşmiş.

* Ameliyat sırasında bazen büyük miktarda kana ihtiyaç duyulabilir. 1970’de Chicago’da açık kalp ameliyatına giren 50 yaşındaki bir hemofili hastası 1080 litre kana ihtiyaç duymuş.

* Bir insan, vücut ağırlığının kilogramı başına 70 ml kadar kan bulundurur. Bir yetişkin için bu miktar 4 yada 5 litredir.

* Bir kadının sahip olmuş olduğu en çok çocuk 69’dur. 1707 ve 1782 yılları arasında yaşamış Rusya’lı bir kadın 16 ikiz, 7 üçüz ve 4 dördüzü 1725 ve 1765 yılları arasında doğurmuştur.

* Bir doğumda yaşayan en çok çocuk sayısı altıdır. Bu durum üç kez görülmüştür, 1974’te Güney Afrika’da, 1980’de İtalya’da ve 1983’te İngiltere’de.

* En çok sayıda yumurta bırakan balık okyanus Güneş balığıdır, bir seferde 30 000 000’a kadar yumurta bırakabilir.

* En büyük kuş yumurtası devekuşununkidir, 15-20 cm uzunluğundadır. Aşağı yukarı 1.7 kg ağırlığındadır ve kaynatarak pişirmek 40 dakika sürer.

* En ciddi koku duyusu olan hayvan imparator güvesinin erkeğidir. Antenlerini kullanarak, rüzgara karşı 11 km’den bir dişiyi tespit edebilir.

* Tartılmış en büyük memeli dili, 1947’de Rus denizciler tarafından yakalanan bir Mavi balinaya aittir. Dilinin ağırlığı 4.3 ton bulunmuştur.

* Beynimiz aşağı yukarı 100 000 000 000 nöron( sinir hucresi) içerir. Onsekiz yaşından sonra her gün bu miktarın 1000 kadarını kaybederiz.

* Bir sinir impulsu sinir sistemimizin bazı bölümlerinden 288 km/st hızla geçebilir.

* Bir kişinin sahip olduğu ve yaşayabildiği en yüksek vücut ısısı 46.5 °C’dir. normal deger 35-37

* İnsanoğlunun Dünyayı 3 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 başka canlı ile paylaştığı hesaplanmıştır.

* Bazı bakteri türleri bilinen en sağlam canlı organizmalardır. Bir bakteri türü, iyonize radyasyonun insanlar için öldürücü dozunun 10 000 katı kadarında yaşayabilir. Isının 306 °C olarak kaydedildiği yer olan East Pacific Rise’deki sülfürlü deniz yatağı deliklerinde bir başka bakterinin çoğaldığı bulunmuştur.

* Bir atom çevresinde dolanmakta olan bir elektron bir saniyede 80 000 km yol almaktadır.

* Bir insanda ortalama 80 000 000 000 000 hücre bulunmaktadır. Eğer bu hücrelerde bulunan kromozomlar hücrelerden çıkarılıp uç uca eklenebilseydi 136 000 000 000 km uzunlukta olurdu. Eğer güneş ile dünya arasındaki mesafenin sadece 150 000 000 km olduğunu düşünürsek bu muazzam uzunluğu düşünmek oldukça zor olsa gerek.

* Diş macunu alırken fluoridli olmasına dikkat ederiz, fakat fluoridin aslında arsenikten bile 15 kat daha zehirli oldugunu bilmeyiz..(Artik biliyoruz) Ayrica fluorid hakkinda ayrintili bilgiye grubun mesajlarindan ulasabilirsiniz.

* Bir atsineğinin saatte 145 km hıza ulaştığını biliyor muydunuz?

* Amerika Kalp Derneği’nin yaptığı bir araştırmaya göre aşırı dozda alınan C vitamini damar tıkanıklıklarına yol açabiliyor.

* Hindistan’daki doğum sayısı Belçika nüfusuna eşittir.

* Ortalama bir erkek yaşamının 3350 saatini tıraş olmakla geçirir.

* Geçen 3500 yılın sadece 230 yılı barış içinde geçmiştir.

* Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır.

* Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer Çin şehirleri sel altında kalacak ve 76 milyon kişi evsiz kalacak.

* Salatalığın %95’i sudur.

* Bir kilo limonda, bir kilo şekerden daha fazla şeker vardır.

* Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.

* Her 25 kişiden biri astım hastasıdır.

* Peru’da hiç umumi tuvalet yoktur.

* Yarım kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.

* Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.

* Dünyadaki hayvanların yüzde sekseni altı ayaklıdır.

* Aslanlar günde 50 kez sevişebilir.

* Tarantula iki buçuk yıl yiyeceksiz yaşayabilir.

* İnsan elinde en yavaş büyüyen tırnak başparmak tırnağıdır, en hızlı büyüyen ise orta parmaktır.

* Bir okyanusun en derinde demir bir topu atarsanız, bu topun dibe çökmesi bir saatten fazla tutar.

* Bu güne kadar ölçülmüş en büyük buzdağı 200 mil uzunluğunda ve 60 mil genişliği ile Belçika’dan bile büyüktür.

* Rodin’nin ünlü “Düşünen Adam” heykeli aslında İtalyan şair Dante’nin portresidir.

* Albert Einstein 9 yaşına kadar düzgün konuşamamış.

* Yataktan düşerek ölme olasılığı iki milyonda birdir.

* Antibiyotikler virüsleri öldürmez.

* Newton’un, çekingenligi yüzünden diferansiyel ve entagral hesabini 38 yil sonra yayinladigini...

* Yine newton’un geçimsiz ve kuskulu kisiligi yüzünden okul arkadaslari tarafindan hep hirpalandigini ve hor görüldügünü... biliyor muydunuz?

* İngiliz Fizikci Stephen Hawking’in felc nedeniyle konusma ve haraket yetenegini kaybettigini hayatini bir tekerlekli sandalyeye bagli sürdürdügünü ,insanlarla tek iletisiminin bir bilgisayar oldugunu ve Hawking’in Einstein ve Newton’ dan sonra en iyi teorik fizikçi oldugunu... biliyor muydunuz?

* Güneş’in yüzey ısısı 6000 Kelvin Derecedir.Bu sıcaklıktaki bir toplu iğne başı, insanı 150 km uzaklıktan öldürebilir.

* Köpekbalıklarının kansere karşı bağışıklığı vardır.

* Insanların ölümüne en fazla sebep olan hayvan sivrisinektir.

* Hapşıran insanların gözleri kapanır, halbuki hapşırığın kardeşi olan öksürükte gözler açıktır. Hapşırık insandan insana değişir. Beyazlar zencilerden, erkeklerde kadınlardan daha çok hapşırırlar.

* Hapşırık çok hızlı ve şiddetli bir şekilde oluştuğu için ölçümünün yapılması pek kolay olmamıştır.

* Burna kaçan polen ,tüy, kıl, biber gibi alerjik ve tahriş edici maddeler hapşırığa sebep olabildiği gibi ışık, heyecanlanma, titreme, hamilelik, korku ve psikolojik nedenlerde hapşırığa neden olmaktadır.

* Normalde insanların %20’si parlak ışığa maruz kaldıklarında hapşırırlar, bazı bilim adamları bu tür hapşırığın baskın bir şekilde nesilden nesile geçtiğine inanmaktalar.

* Hapşırma anında nefes borusundaki havanın hızı nedir biliyor muyuz? 1955 de Rochester Üniversitesinden öksürüğe ait mekanizmayı iceleyen B.B. Ross hapşırığında öksürükle benzer mekanizmada olduğunu görmüş ve bu arada nefes borusundaki havanın ses hızına yakın bir hızda ( yaklasik 340 m/sn) olduğunu tesbit ettiklerini belirtmiştir.

* Normal tenefüsteki hız saatte yaklaşık 25 km, öksürükte bu hız 160 km hapşırıkta ise daha fazladır.

* Bir odada hapşıran iki kişi odayı terk ettikten 30 dakika sonra bile başka birisinin hapşırıkla atılan bakterileri solunum yoluyla alması muhtemeldir.

* Dunyada her dakikada 5 kisi Human Immunodeficiency Virusune (HIV-AIDS) yakalanmaktadir.

* Kontrol edilemeyen hapşırık nöbeti” olarak tanımlanan hastalık 35 yıldır dünyada 12 hastada tanımlanmıştır. 1977’de 11 yaşındaki bir kiz çocuğu kedisiyle birlikte uyuduktan sonra dakikada 20 kez hapşırmaya başlamış ve bu nöbet 14 gün sürmüş.New Mexico Tıp Merkezinde psikolojik tedavi de gören kız bir süre sonra normale dönmüş.

* Peki hapşırıktan daha hızlı, göz kırpmaktan daha çabuk rekfleksimiz nedir biliyor muyuz? ...Hıçkırık.

* Soğuk algınlığına neden olan 200’den fazla virus saptanmıştır.

* Soğuk algınlığı ve grip esnasında normalden 200 kat fazla mukus salgılanır.

* 1918-1919 kışındaki şiddetli grip salgınında, 1. Dünya Savaşı’nda ölen toplam insan sayısından fazla (20 milyon) kişi ölmüştür.

* William Shakespear 53 yaşında yakalandığı gribin zatürreye dönmesi sonucu ölmüştür.

* Soğukalgınlığından dolayı kaybedilen zaman diğer hastalıklardan dolayı kaybedilen zamanın toplamından fazladır.

* Soğuk algınlığının 3000 yıl önce Irak’ta büyük şehirlerin kurulmasıyla başlanıldığı düşünülmektedir.

* Bilgisayarlardaki 32 Megabytelik bir bellek cipi 2 Gramdir..Bu cipin uretimi ve 4 yil kullanilmasi icin 1,6 Kg Fosil yakit ve 32 litre su gerekir..Bu uretim sonucunda artik madde olarak 72 gram tutarinda amonyak ve HCl ( Hidroklorik Asit) Aciga cikar.

* Soğuk algınlığı ve grip sırasında normal zamana göre iki kat su, portakal suyu, çay, çorba gibi sıvılar tüketilmeli.

* Türkiye’de yaklaşık 1 milyon ton kağıtla gereksiz yazışmalar yapılıyor. 1 ton kullanılmış beyaz kağıt geri kazanıldığında 16 çam ağacı, 1 ton gazete kağıdı
geri kazanıldığında ise 8 çam ağacının kesilmesi önlenmiş oluyor.

* Orman Bakanlığı yetkilileri gereksiz yazışmaların yapılmaması halinde 2,5 milyon yetişmiş ağacın kesilmekten kurtulacağını soyluyor.

* Bir büro elemanı yılda 81 kilo yüksek vasıflı kağıdı çöpe atıyor.

* 1978 yılında Miami Mt. Sinai Medical Center’da yapılan bir araştırmada tavuk çorbasının mukus artışını artırdığı, böylece enfekteli maddeleri diğer bütün sıvılara göre daha iyi temizlediğini göstermiştir.

* Apollo 9’un astronotunun yakalandığı soğukalgınlığı dünyanın en pahalı soğuk algınlığı vakasıdır. Bu olay 1969’daki ay yolculuğunun gecikmesine neden olmuş ve NASA’ya maliyeti 500.000$ olmuştur.

* Bilgisayarlar harddisklerinde milyonlarca yazi karakterini daha dogrusu milyonlarca metni kolaylikla saklayabilirler.Yani yazi karakterleri,metinler,textler fazla yer kaplamazlar.Resimler ve sarkilar ise bilgisayarlarda cok yer kaplarlar..Insan beyninde ise durum tam tersidir!! Daha dun okudugumuz haberi bugun unutabiliriz,ama dun gordugumuz mini etekli kiz hala aklimizdadir!! Sonucta en ustun bizim beynimizdir!

* Kaplumbağalar saatte 10 km. hız yapabilirler.

* Her hapşurduğumuzda kalbimiz 0,8 saniyeligine durur.

* Bir çift sineğin sadece nisan-mayıs aylarında bıraktıkları yumurtaların tamamından sinek çıksa idi, dünyayı 14 metre kalınlığında bir sinek tabakası kaplardi.

* Dünyanın en soğuk yeri güney kutbu olup sıcaklık -80 ve -90 civarındadır

* Kargalar ortalama 120 yıl yaşarlar

* Bir insan 1’den 1 milyara kadar sayabilir ama bu sayim islemi 12 sene sürer!

* Yetişkin biri günde ortalama 25.000 kez nefes alır.

* Bir bardak kolada yaklaşık 32 küp şeker bulunur.

* Okyanusun en derin yerine inmek aya gitmekten daha zordur...

* Ortalama alinirsa her yil esekler tarafindan öldürülen insan sayisi uçak kazalarinda ölen insan sayisindan daha fazla.

* Kırkayaklıların aslında hiçbir türünde kırk adet ayak bulunmaz.

* Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.

* Dünyadaki hayvanların yüzde sekseni altı ayaklıdır.

* Tarih boyunca yeryüzünde bulunan altınin 200 katindan fazlası okyanus tabanlarinin derinliklerinde bulunmaktadır.

* Ileri dogru bir adim atildiginda, insan vucudundaki 54 kas calisir.

* Botanikcilerin siniflandirmasina gore cekirdegini icinde tasiyan bitkiler meyvedir..Bu yuzden salatalik ve domates aslinda sebze degil meyvedir.

* Turkiyede organ nakli yapilmazsa 30 bin kisinin ölümcül tehlike altina girecegini biliyor musunuz?

* 1980’de Las Vegas Hastanesi’nde çalışanlar hastaların ne zaman öleceği konusunda iddiaya girdikleri için cezalandırıldılar.

* Yedinci kattan düşen bir kedinin yaşama şansı, yirminci kattan düşen bir kediden daha az. Çünkü bir kedinin ne oldugunu anlaması ve gerekeni yapması için, sekiz kat düşmesi gerekiyor.

* Dünyanin en yasli ağacı ( Bristlecone çamı ) 4844 yasindadir.

* Bir aylık bebek 96 desibellik cığlık atabilir..Yapilan hesaplamalar 30 yıl boyunca gunde 8 saat 96 desibel gurultuye maruz kalan insalarin % 40 inda ciddi saglik sorunlari oluşacağını gösteriyor.

* Ten rengi,bedenimizde hayati bir madde olan folik asitin yikilmasini onlemek icin koyulasti..Folik asit bedenimizde saglam kalarak, sinir hücrelerinin gelismesinde rol oynar.

* Vücudumuzda D3 Vitaminini üretmek icin Günesin Ultraviyole isigina ihtiyac vardir..Iranda kemik erimesi ve kemik gelisim bozukluklari sikayetleri ile hastaneye basvuran hastalarin cogunun siyah carsaf giyip,vücutlarini gunesin yararlarindan uzak tutan kadinlar oldugu belirlenmistir..D3 un yetersiz uretilmesi Raşitizm denen hastaliga da neden olur.

* Amerikan Uzay Dairesi ( NASA ) uzaya gonderdigi bakterilerin ,uzay sogugunda gunlerce canli kalabildigini acikladi..Aslinda bu sonuç surpriz degil zira bugun yerin kilometrelerce derinligindeki kizgin kaynaçlarda ya da guney kutbundaki buz tabakalarinda ( -60-70 derece ) yasayabilen bakteriler mevcut.

* Antibiyotik kullanırken mutlaka hekiminizin verdiği dozu bitirmelisiniz. Kesinlikle bir kaç doz aldıktan sonra antibiyotiği iyileşseniz bile kesmeyiniz. Çünkü uygun dozda kullanmadığınızda vücudunuzda bu antibiyotiğe karşı bir direnç oluşabilir. Başka bir sefer hastalandığınızda bu antibiyotik işe yaramayabilir
 


slayer

Üye
"Bir kadının sahip olmuş olduğu en çok çocuk 69’dur. 1707 ve 1782 yılları arasında yaşamış Rusya’lı bir kadın 16 ikiz, 7 üçüz ve 4 dördüzü 1725 ve 1765 yılları arasında doğurmuştur"
vay be yalama olmuş kadın
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
Originally posted by blslayer@Aug 13 2005, 01:30 AM
"Bir kadının sahip olmuş olduğu en çok çocuk 69’dur. 1707 ve 1782 yılları arasında yaşamış Rusya’lı bir kadın 16 ikiz, 7 üçüz ve 4 dördüzü 1725 ve 1765 yılları arasında doğurmuştur"
vay be yalama olmuş kadın
[post=130767]Quoted post[/post]​


bu yaw delik desik olmus.. 69 bide 16 ikiz :wacko:
 

Legend_Come_Back

Üye
artık 30 sonra ebeye gitmemiştir herhalde
 
midnight

midnight

Üye
Originally posted by van_hoijdonk@Aug 13 2005, 12:53 AM


* Ameliyat sırasında bazen büyük miktarda kana ihtiyaç duyulabilir. 1970’de Chicago’da açık kalp ameliyatına giren 50 yaşındaki bir hemofili hastası 1080 litre kana ihtiyaç duymuş.

[post=130677]Quoted post[/post]​

Vampirdir o vampir.. :haha:
 
Caine

Caine

Üye
aslanlar gunde 50 kez sevisebilir mi :) vay beeeee sakın o 69 cocugu olan kadının kocası aslan olmasın??? :lol2:
 

ringwraith

Üye
o kadın gerçek mi yaw
 

aykut1907

Üye
bunlarin hepsi cok iyi van cok sag ol senin sayende genel kültürümüz artt1 emeklerine saglik
 
Caine

Caine

Üye
* Bir aylık bebek 96 desibellik cığlık atabilir..Yapilan hesaplamalar 30 yıl boyunca gunde 8 saat 96 desibel gurultuye maruz kalan insalarin % 40 inda ciddi saglik sorunlari oluşacağını gösteriyor.

hele bu yok muu. vayyyyyyyyy be dedirttirir insana
 

ekselans8

Üye
* Şimdiye kadar yaşamış olan en ağır kişi ABD, Washington’dan Jon Brower Minnoch’tur. En yüksek ağırlığının 635 kg. civarında olduğu tahmin edilmiş. Eylül 1983’te ölmüş.


635 kilo ne demek yaaaaaaaaaw_? düşünsenize 635 kilo olduğunuzu...offff ne berbat bi durum ya.Allah kimseye vermesin
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Felçli gibi yaşarsın 635 kg ile.. :wacko:

Ne hareket var ne kıpırdama.. :(
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bizim ev dayanmaz 635 kiloya.. :ehe:
 

vormound

Üye
Originally posted by dimitradon+Aug 13 2005, 01:33 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(dimitradon &#064; Aug 13 2005, 01:33 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-blslayer@Aug 13 2005, 01:30 AM
"Bir kadının sahip olmuş olduğu en çok çocuk 69’dur. 1707 ve 1782 yılları arasında yaşamış Rusya’lı bir kadın 16 ikiz, 7 üçüz ve 4 dördüzü 1725 ve 1765 yılları arasında doğurmuştur"
vay be yalama olmuş kadın
[post=130767]Quoted post[/post]​


bu yaw delik desik olmus.. 69 bide 16 ikiz :wacko:
[post=130771]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]

harbıden yaw kadın kevgıre donmustur heralde... :D
 


Üst Alt