Bundesliga'da zirvenin adı Mainz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Bundesliga'da zirvenin adı Mainz


Bundesliga'da 2'inci hafta heyecanı yaşandı. Bayern Münih, Wolfsburg'u son dakika golü ile mağlup ederken, son şampiyon Dortmund ise Hoffenheim deplasmanında mağlubiyetle tanıştı. Zirvede ise Freiburg'u deplasmanda mağlup eden Mainz var..

Bundesliga'da 2'inci hafta heyecanı yaşandı. İlk haftaya oranla fazla sürprizin yaşanmadığı haftada, Bayern Münih, Wolfsburg'u son dakika golü ile mağlup ederken, son şampiyon Dortmund ise Hoffenheim deplasmanında mağlubiyetle tanıştı. Zirvede ise Freiburg'u deplasmanda mağlup eden Mainz var..

ZİRVEDE SÜRPRİZ BİR TAKIM
Geçen sezonun 5'inci sırada tamamlayarak ciddi bir başarı elde eden Mainz, bu sezona da istikrarlı başladı. İki haftada aldığı 6 puan ile zirveye kurulan Mainz, bakalım bu performansını devamlı kılabilecek mi..
Mainz'a deplasmanda galibiyeti getiren goller Marcel Risse ve Choupo-Moting'den geldi.
SCHALKE İLK HAFTANIN ACISINI KOLN'DEN ÇIKARDI
Bundesliga'da geçtiğimiz sezon kabus dolu günler yaşayan Schalke, bu sezona da deplasmanda aldığı Stuttgart mağlubiyet ile başlamıştı. Tüm hafta boyunca Schalke için akıllarda tek soru vardı, 'Geçen sezonun devamı mı yaşanıyor?'.
Bu sorunun cevabını ise 'Tabii ki hayır' oldu. İlk yarıda zorlanmasına karşın, sahasında Köln'ü 5-1 gibi farklı bir skorla geçen Schalke'de günün yıldızı ise Hollandalı golcü, Klaas-Jan Huntelaar oldu. Biri penaltıdan olmak üzere üç gol kaydeden yıldız oyuncu, galibiyetin de mimarı oldu.
Köln ise Podolski ile öne geçmesine rağmen, ikinci yarıda yediği dört golle Veltins-Arena'dan eli boş döndü. Onlar için tehlike çanları çalıyor, 2 maçta 2 mağlubiyet..
Huntelaar'ın 3 golü, galibiyetin en önemli unsuru olsa da, Raul'un attığı muhteşem aşırtma gol, 34'lük İspanyol'un eski günlerini hatırlattı futbolseverlere.
BAYERN MUNIH KABUSTAN SON DAKİKADA UYANDI
Jupp Heynckes yönetimindeki Bayern Münih, ilk hafta seyircisi önünde Mönchengladbach'a sürpriz bir şekilde mağlup olarak sezonu açmıştı. Artık şampiyonluk isteyen Münih taraftarı, ikinci hafta zorlu Wolfsburg deplasmanında telafi bekliyordu.
Maç boyunca istediği futbolu oynamakta zorlanan Bayern Münih, 90+1'de adeta kabustan uyandı. İlk iki haftayı galibiyetsiz kapatmak, Münih için tehlike çanlarının henüz ilk haftalarda çalması ile eşit anlamda olurdu.
Fransız yıldız Ribery'nin sürüklediği atakta, yine Ribery ceza sahasında topla buluştu. Onun çıkardığı topa aslında çokta iyi vuramayan Luiz Gustavo, maç boyunca kalesinde devleşen Benaglio'nun hatası ile 3 puana ulaştı.
SALIHOVIC'IN FÜZESİ DORTMUND'U YIKTI
İlk hafta adeta şov yaparak sezonu açan son şampiyon, bu hafta ise Hoffenheim deplasmanında yıkıldı.
Bosna-Hersekli Sejad Salihovic, yaklaşık 35 metreden bulduğu muhteşem frikik golü ile takımına üç puanı getirdi. 9. dakikada yenik duruma düşen Dortmund, maç boyunca kurduğu baskıya rağmen beraberliği yakalayamadı.
Maçta 55 dakika forma giyen İlkay Gündoğan'ın da henüz takıma alışma sürecinde olduğunu olduğu gözlemlendi. Rhein Neckar Arena'daki karşılaşmayı, Türk kökenli hakem Deniz Aytekin yönetti.
HERTHA BERLIN'IN BU SEZON İLK GOLÜ TUNAY'DAN GELDİ
Bundesliga'da haftanın en çekişmeli ve heyecanlı maçına Imtech Arena sahne oldu. Milli futbolcumuz İlkay Gündoğan'ın, takımının bu sezon attığı ilk golü kaydettiği maçta Hamburg ve Hertha Berlin 2-2 beraber kaldı.
Tunay, karşılaşmanın 43. dakikasında Hertha Berlinli Ebert'in çektiği şutu çok iyi takip etti ve dar açıdan güzel bir vuruşla, Hertha Berlin'in bu sezon attığı ilk golü filelere gönderdi.
Ayrıca bu düello, iki Türk oyuncuyu da karşı karşıya getirdi. Chelsea'den Hamburg'a transfer olan Gökhan Töre, takımı adına ilk maçta da olduğu gibi olumlu bir oyun sergiledi. Hertha Berlin'de ise Tunay Torun, 71 dakikada başarılı bir şekilde formasını terletti.
HAFTANIN GOLÜ
SEJAD SALIHOVIC (HOFFENHEIM)
Bosna-Hersekli Sejad Salihovic, son şampiyonu muhteşem füzesi ile yıktı. Yaklaşık 35 metreden kullandığı frikikte, muhteşem bir şur çıkartan duran topların usta ismi, jeneriklik bir serbest vuruş golüne imza attı.
HAFTANIN ASİSTİ
MARCO HOGER (SCHALKE)
Schalke, sahasında Köln'ü 5-1 gibi farklı bir skorla geçmiş olsa da, ilk yarıda oldukça zorlandı. 1-0 geriye düşen Schalke 04, ilk devreyi ancak beraberlikle tamamlayabildi. Maçın kırılma anı ise ikinci yarıda yaşandı. İkinci devrenin hemen başında gelen Schalke golü, Köln'ün gardını tamamen düşürdü ve farkı getirdi. Bu golde Huntelaar'ın net gol vuruşunun yanında, sağ kanattan bindiren Marco Höger'in adrese teslim ortasının da katkısı çok büyüktü.
HAFTANIN OYUNCUSU
KLAAS-JAN HUNTELAAR (SCHALKE)
Geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalan Hollandalı golcü, bu sezona ise harika bir başlangıç yaptı. Köln karşısında yenik duruma düşen takımını ayağa kaldıran ve 3 gol atarak hat-trick yapan Huntelaar, Schalke'nin bu kritik galibiyetine damgasını vurdu.
HAFTANIN TAKIMI
MAINZ
Sezonun ilk haftasında Bayer Leverkusen'i evinde deviren Mainz, ikinci hafta da deplasmanda Freiburg'u mağlup ederek liderliğe yükseldi. Geçen sezonki çıkışını devam ettiren Mainz, bu sezon ise şüphesiz daha yukarıları hedefliyor. Diğer şampiyonluk adaylarının yanında oldukça mütevazı bir kadroya sahip olsalar da, sergiledikleri takım oyunu onların Bundesliga'da fark yaratmasına neden olabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt