Bumu Beşiktaşli Firat Aydinus

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Bumu Beşiktaşli Firat Aydinus
Ntvspor'un sevilen programcısı Güntekin Onay, olaylı sona eren Beşiktaş-Galatasaray derbisi hakkında HABER1903'e açıklamalarda bulundu.


Onay, HABER1903'e yaptığı açıklamada;


-BUNLAR FUTBOL TARAFTARI DEĞİL-


Derbide sahaya giren taraftarların futbol taraftarı olmadığını dile getiren Güntekin Onay; ''Yaşananların hepsi çok üzücü. Böyle tarihi bir günde 45 yıllık lig tarihinin taraftar rekorunun kırıldığı ve tamamının Beşiktaşlı olduğu güzel bir havada bunların yaşanması çok kötü oldu. Futbolda kazanmak ve kaybetmek var. Daha ligin 5. haftası, kupa ve şampiyonluk kaybetmiyorsunuz. Olgunlukla karşılanması gereken bir durum. Bence bunun birkaç tane nedeni var. Birincisi 1970'li yıllardan itibaren Beşiktaş maçlarına giden bütün maçları takip eden birisi olarak söylüyorum, Beşiktaş'ın belli bir taraftar kitlesi vardır. İnönü Stadı'ndaki 30-40 bin kişi böyle bir şey yapmaz. Ama Beşiktaş'ın düzenli olarak maça giden kitlesi 40 bin iken farklı kitlerin maça geldiğini düşünüyorum. Maça gitme alışkanlığı olmayan, spor ahlakından uzak, futbolun ve Beşiktaş'ın ne olduğunu bilmeyen bir kitle sanki oradaydı. İkincisi ise Gezi olaylarından dolayı Çarşı ve Beşiktaş, çok ön plana çıktı. Bunu bölmek, baltalamak ve Beşiktaş'ın huzurunu bozmak isteyen bir oluşum ortaya çıktı. Sanki bunun de etkisi var gibi geliyor. Çünkü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sezonda düzenli olarak 3-5-8 ya da 10 maçına giden taraftarı, 90+2'de takımı 2-1 mağlupken, rakip 10 kişi kalmışken ve ceza sahası yayının üzerinden frikik kullanacakken sahaya girmez. Bunların futbol taraftarı olmadığı bence buradan ortaya çıktı. Bir futbol taraftarı bu koşullarda saha girmez. Sahaya girmenin zaten hiçbir şekilde izahı olamaz. 5 kırmızı kartın olduğu karşılaşmada bile sahaya girmemişsin, bu maçta niye giriyorsun? Ben açıkçası farklı şeylerin olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması gerekiyor. Beşiktaş'ın bundan sportif olarak etkilenmemesi mümkün değil. İç saha maçları seyircisiz oynanacak. Ama ben Beşiktaş'ın ayağa kalkacağını düşünüyorum'' dedi.


-TOP RAKİPTEYKEN GALATASARAY, KÖTÜ BİR TAKIM-


Derbi karşılaşmasında oynanan futbola değinen Onay; ''Topun, oyunun kontrolünü Galatasaray'a verirseniz eğer Galatasaray iyi bir takım. Çünkü Galatasaray tamamen rakip sahada oynamaya programlanmış bir takım. Fatih Terim, 34 maçın 30'unda rakip takımlar onlara karşı kapanacak diye bu sistemi kurmuş. Ama top rakipteyken Galatasaray kötü bir takım. Beşiktaş, topu onlara bıraktıkça onlar da iyi yaptıkları şeyi yapıp oynadılar. Beşiktaş, ilk yarım saat baskı yaptı, daha sonra yapamadı. Baskı yapamadığı zaman da Galatasaray daha etkili gözüktü'' dedi.


-BU MU BEŞİKTAŞLI FIRAT AYDINUS?-


Fırat Aydınus'un Beşiktaş'a zarar veren hakemlerin başında geldiğini belirten Güntekin Onay; ''Fırat Aydınus kötü bir günündeydi. Maçtan önce yaptığım açıklamamda ''Fırat Aydınus, Beşiktaşlı'' demesinler diye Beşiktaş'ı hep yakıyor, zarar veriyor. Böyle bir hassasiyeti var. Fırat Aydınus, Beşiktaş'ın lehine taç verse bile birkaç tane televizyon programında hemen ''Beşiktaşlı'' diyorlar. Maalesef Fırat Aydınus, Beşiktaş'a en çok zarar veren hakemlerin başında geliyor. Fırat Aydınus, 18 tane Beşiktaş'ın derbi maçını yönetmiş ve Beşiktaş, 8 maç kazanmış. 6 tane Beşiktaş-Galatasaray derbisi yönetmiş, 1 tanesini Beşiktaş kazanmış. Bu muBeşiktaşlı Fırat Aydınus? Benim önerim yabancı hakem gelsin. 4 büyüklerin kendi aralarında oynadığı maçlarda yabancı hakem görev alsın. Çünkü derbileri kaldıracak hakem yok, olmuyor. Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır diyoruz, ''başka hakem yok'' diyoruz ikisi de giderek kötüye gidiyorlar'' dedi.


-MELO'YA BİR MADALYA TAKMADIKLARI KALDI-


Felipe Melo'nun davranışlarını eleştiren Onay; ''İtiş kakış, sertlik futbolda saha içinde olur. Ama Melo bunları fazlasıyla abartan bir futbolcu. Zaten bunları geçmiş dönemde de gördük. Bunları yaptıktan sonra kendi kulübü tarafından da ceza alıp eleştirileceğine kendi taraftarı taraftarından protesto edilip sevilmeyen bir oyuncu haline geleceğine bir madalya takmadıkları kaldı. Türkiye'de böyle. Psikopatça hareketler yapınca halk sizi daha çok seviyor, kahraman gibi oluyorsunuz. Melo da ''ben bu bunları yapıyorum, yaptıkça herkes beni daha çok seviyor'' diye şaşırmıştır. Yapmaya da devam ediyor. Bunlar sportmenlik dışı hareketler. Hakem de cezasını verdi, PFDK da verecek. Ben sadece şuna üzülüyorum. Bir tane doğru vardır. Vicdan ortaktır. Vicdanın ve doğrunun rengi olmaz. Ben çevremde Melo, Fenerbahçe'de oynasa eğer onu sevmeyecek, Beşiktaş'ta oynasa nefret edecek Galatasaraylı insanlar tanıyorum. Ama kendi takımında oynuyor diye seviyor, destek oluyor. Bunun izahı yok. Bunları aşmamız lazım. Melo gibi bir insanı nerede oynarsa oynasın kabul etmek mümkün değil. Melo, Milli Takım'da da oynasa mesela ben kabul etmem, beğenmem, haz etmem. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Vicdanlı olacaksın. Türk futbolunda sorunları böyle aşamayız. Herkes dürüst olacak, doğrunun ve adaletin peşinde olacak. İnsanlar sadece kendi penceresinden bakarsa bu olayları hiçbir zaman çözemeyiz'' dedi.


-ZOR MAÇ OLACAK-


Spor Toto Süper Ligi'nin 6. haftasında deplasmanda MP Antalyaspor ile oynanacak karşılaşmanın zor geçeceğini ifade eden Güntekin Onay; ''Pazartesi gününe kadar futbolcular bu moral bozukluğunu atlatır. Futbolcunun görevi futbolunu oynamak. Çıkıp topunu oynayacak. Önemli olan teknik ekibin oyuncuları hazırlaması. Futbolcu açısından bu kadar büyütecek bir şey yok. MP Antalyaspor, iyi bir başlangıç yapamadı, kötü oynuyorlar. Ama kadroları fena değil. Onlar da puan alabilmek için her şeyi yapacaklardır. MP Antalyaspor'un gidişatı nedeniyle kolay maç bekliyorlar. Ama çok tecrübeli oyuncuları olan iyi bir takım. Çok kötü oynadıkları Galatasaray maçından bile İstanbul'da puan aldılar. Bu nedenle zor maç olacağını düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.


Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER
 

_OgUz

Üye
melo hakkında okadsr konuşmuş. Bari birazda mottaya değinseydi
 


Üst Alt