Bulut madencilik sistemi nedir, karlı bir iş mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bulut madencilik sistemi nedir, karlı bir iş mi?
Halk arasında sanal para madenciliği olarak isimlendirilen bu sistem, aslında mining adıyla bilinmektedir. Günümüzde neredeyse her cihazda bu sistem işleve geçirilirken, buradaki püf nokta kâr etmek adına sadece elektrikten kazanmak olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani normal fiyatlardan elektrik almanın çok karlı olmadığını tek kâr etme yönteminin elektriği ucuza almak olduğunu söyleyebiliriz.

Türkçesi Bulut Madenciliği olan ve İngilizce'si ise Cloud Mining olarak isimlendirilen bu iş, normal bir Hosting kiralama sistemine benzetilebilir. Mining sistemiyle bulut madencilik işleminin oldukça riskle dolu olduğunu söyleyebiliriz. Bulut madencilik yada diğer deyişle Cloud mining sisteminde işlemci güçü kiralanırken, şirketin tercihine göre biriktiriler paralar günlük, haftalık yada aylık olarak ödeme yapılır.

Bulut madencilik sistemi ne kadar mantıklı olarak görülse de, belirtilen tarihte toplam geliriniz hesaplarınıza yansıtılmayabilir. Örnek olarak bir sistemi aldığımızda 180 gün sistem kiralayabilmek için 300 dolarlık maliyetinizin olacağı belirtiliyor. Bu sistem karşında 180 günde günlük maksimum 5.5 dolar olmak üzere toplam 990 dolar elde edebiliyor ve 180 günde kazancınız 690 dolar olarak gösteriliyor.

Eğer gerçekten bu oranda gelir elde edilebiliyorsa, adam zaten tüm sistemlerini kendi için uyarlayabilir. Bir başka müşterinin elektrik faturasını ödemek pek karlı bir iş gibi bu durumda görünmez. Adam kendi yapar ve müşteriye 3'te 1'i fiyatına kiraladığı bu sistemden 3 katı daha fazla gelir elde edebilir.

Bulut Madencilik'tete normal madencilikte olduğu gibi madenciliğini yaptığınız para birimi yükselirse para kazanabilirsiniz. Eğer düşüş yaşanırsa ve ciddi düşüşler olursa gerçekten bu işi yapmanız zarar olabilir. Bu zaten normal madencilik sisteminde de mevcuttur. Ancak bir mining sistemi kurduğunuzda oluşabilecek herhangi bir zarar oluşumunda, hiç değilse sistemi yüzde 70 karşılığında yani yüzde 30'luk bir zarar karşılığında satabilirsiniz. Bulut madencilik sistemlerinde bu mümkün değildir.

En kârlı sistemin ikinci el bir cihaz almak olduğu söyleyebiliriz. Türkiye'de mining sistemini yapabileceğiniz ikinci el bir sistemi üçte ikisi ve hatta yarı fiyatına bulmanız mümkün olabilir.

Her bulut madenciliği yapan, Ponzici midir?
Elbette değildir, bu işi uzun sürelerdir yapan şirketler var ve hala üretime devam ediyorlar. Fakat fark edildiyse gerçek üretim yapanların gelir tabloları çok daha düşük karlıdır, yani aslında gerçeği yansıtır.
 


haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
2 kere okumama rağmen birşey anlamadım. Bulut madeni yağmurdan yaralanmak istiyorsanız. Bir dönüm tarla domates yetiştiriyor olmalısınız bulut madeni yağmur su olarak tarlanızdaki domatesleriniz faydalanınca size kazanç olarak dönecektir. Sulama giderlerini işcilik masrafları az alacak gibi bir şeyler anladım.
 
Maxideren

Maxideren

Üye
Emeğinize sağlık bilgiler için teşekkürler.
 

Benzer Konular

_YldZEneS_
Cevap
3
Görüntüleme
734
gonyalı
PALA.
Cevap
4
Görüntüleme
548
PALA.
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
391
TheNightMare.
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
460
Eren Değerli


Üst Alt