Bugünün Saraylısı Kitap Özeti

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bugünün Saraylısı Kitap Özeti
Bugünün Saraylısı Kitabının yazarı Refik Halit Karay'dır.

Bugünün kitabının ana fikrinde anlatılmak istenen şey paranın ve fiziki özellikleirn kişilerin hayatında olumsuz etkilerinin olabileceğini fakat ne olursa olsun kişinin ahlaki değerlerinden taviz vermemesi gerektiği anlatılıyor.

Bugünün Saralısı Kitabının Kısaca Özeti şöyledir:

Postacının bile pek seyrek uğradığı evlerine postacı bir gün bıraktığı mektup evde şaşkınlık uyandırır.Mektupta Ata Efendinin teyze oğlu Yaşar kızını İstanbul’a yollayacağı yazmaktadır.Ayrıca yanında üç yüz lira göndermektedir.Böyle bir şeyi istemeyen Ata Efendi evde oluşabilecek problemlerden kaygılanmaktadır.Ama zengin olan teyze oğlunun göndereceği para hiçte göz ardı edilecek bir miktar değildir.Ayrıca kız güzel ise evde bulunan huzurun kaçabileceğini düşünmektedir.

Ama kız emrivaki bir şekilde gönderilir.Ve evde tahmin edilenden çok farklı bir kız çıkar karsılarına.Oldukça güzel olan kız evdekilerde dahil olmak üzere bir çok kişinin ilgisini kazanır. Eve yeni bir gelir kapısı da açılmış olur. Yaşar’ın İstanbul’daki iş ortaklarından da kızın geçimi için para vermektedirler.Ata Efendi’de kıza tutulur bu arada. Ata Efendi çalıştığı yerde güvenilir birisidir.Bir gün patronun oğlu Ayşen ile tanışır.Ata Efendi terfi eder. Rüştü bir yere görürse Ata Efendi ve ailesini kimseye para ödetmez ve bir zengin gibi yaşamaya başlarlar.

Ayşen bu ilişkiden mutlu olmaz ve Rüştü ile Ata Efendi kız geri döndürmek için uğraşırlar. Ayrıca evde kız gidince eski haline dönmüş parasızlık baş göstermiştir. Kız da geri dönmek istemektedir.Evdekiler kızı özlemişlerdir. Ayşen geri döner. Patronun oğlu Rüştü ile evlenir.Böylece herkesin istediği son ortaya çıkmış olur.

Refik Halit Karay'ın okunmaya değer güzel bir romanının özetini paylaştık sizlerle özeti okumak bile kitap hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor öyle değilmi.İmkanı olanlar için okunmaya değer güzel bir roman..
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
757
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
553
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
2K
Marco Laren


Üst Alt