Bugün Saatinize Dikkat Edin !

Sponsorlu Bağlantılar

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Bugün Saatinize Dikkat Edin !



Kış saati uygulamasına bugün saat 04.00 itibariyle geçilmesiyle birlikte dünya genelinde birçok ülke bugün saatlerini 1 saat geri aldı. Türkiye ise kış saati uygulamasına, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle iki hafta ertelemeli olarak 8 Kasım’da geçecek.

Kış saati uygulamasının başlayacağı günün ertelenmesine yönelik düzenleme, daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un imzasıyla Başbakanlığa gönderilmişti. Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulaması kapsamında gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu için saatler 29 Mart’ta 03.00’ten itibaren 1 saat ileri alınmıştı. Bu karara göre, 25 Ekim’de yaz saati uygulamasının sona ermesi ve saatlerin 04.00’ten itibaren 1 saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilmesi gerekiyordu. Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda, bu yıl yaz saati uygulaması 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler nedeniyle 8 Kasım’da sona erecek ve bu tarihte saatler 04.00’ten 03.00’e alınacak.

Cihazlar ayarlanmalı

Kış saati uygulamasına geçiş ertelendi ancak kullanılan elektronik cihazların da bu yeni duruma göre ayarlanması gerekecek. Microsoft, bu özel duruma çözüm bulmak adına bir güncelleme yayımlarken, güncelleme indirildiğinde Windows PC’ler bugün değil, 8 Kasım’da saatleri otomatik olarak 1 saat geri alacak. Güncelleme, Windows 10 haricinde diğer işletim sistemlerinde otomatik olarak indirilmediğinden, herkesin manuel şekilde güncellemeyi kurması gerekecek.

Namaz vakitleri uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz ve kış saatleri uygulamaları dikkate alınarak basılı takvimlerdeki namaz saatlerinin önceden belirlendiğini, öngörülemeyen bu yeni durum karşısında yanlış bilgilendirmenin önüne geçilebilmesi amacıyla cemaatin uyarılmasını istedi. Camilerde verilen vaazlarda ve cemaatin 25 Ekim ile 7 Kasım arasındaki dönemde takvimde yer alan vakit namazları saatlerine uymaması buna karşılık takvimlerdeki saatlere bu süre içerisinde 1’er saat eklenerek ezan saatlerinin tespit edilebileceği uyarıları yapıldı.​
 


Traqica

Traqica

Üye
Alarmı 1 saat sonraya kurdum sorun yok :)
 
zombaka

zombaka

Üye
Niye 2 veya 3 kasım değilde 8 kasım da düzenleniyor seçim zaten 1 kasım saat 6 da bitiyor tamam 1 kasımı 2 kasıma bağlayan gece düzeltin
 
OnePartizan

OnePartizan

Üye
Bugün 3 saatte farklı gösteriyordu. Duvar saati başka, cep başka, bilgisayar başka:)
 


Üst Alt