Bugün Dünya Kadınlar Günü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Bugün Dünya Kadınlar Günü
1857 yılında New York'lu dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek, eşitsizliklere ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile başlayan süreçte 8 Mart, tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gün...Yani Dünya Kadınlar Günü....

Yani kocasından veya ailesinden dayak yiyen, boşanmak istediği için şiddete maruz kalan, eşinin kıskançlığı nedeniyle öldürülen ya da tecavüze maruz kalan kadınlarımızın günü... Bugün kutladığımız Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara yönelik uygulanan şiddet Türkiye'deki kadın olmanın hala zor olduğunun bir göstergesi. Son bir haftadaki haberlerimizden derlediğimiz kadına yönelik şiddeti içeren haberlerde ortaya çıkan tablo tüyler ürpertici. İşte 01 Mart 2008 tarihinden itibaren kadına şiddet içerikli haberler ve ortaya çıkan çarpıcı gerçek;


01 MART
"BOŞANMA DAVASI AÇAN KADIN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ"
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde boşanma davası açan kadın bıçaklanarak öldürülmüş, kocasının cesedi de iple tavana asılı bulundu. Rumeli Mahallesi Pembegül Sokak'taki evine geç saatte gelen Arif Mutlu (24), evin birinci katında annesi Gülşen Mutlu'yu (45) göğsünden bıçaklanarak öldürülmüş buldu. Olayı polise bildiren Arif Mutlu, evin ikinci katına çıktığında da burada babası Salih Mutlu'nun (53) tavana iple asılı cesediyle karşılaştı. Polis, Gülşen ve Salih Mutlu arasında aile içi geçimsizlik olduğunun ve
Gülşen Mutlu'nun bir hafta önce eşinden boşanmak için dava açtığının öğrenildiğini bildirdi.


04 MART
"60 YAŞINDAKİ FELÇLİ KADIN ÖLDÜRÜLDÜ"
'in Buca İlçesinde yalnız yaşayan 60 yaşındaki felçli kadın, evinin oturma odasında elleri, ayakları bağlanmış ve bıçakla öldürülmüş halde bulundu. Kumru Arslanboğa'nın koltuk altı ve sırtında iki derin bıçak izinin bulunduğunu belirten emniyet yetkilileri, evde yaptıkları ilk incelemede herhangi bir hırsızlık olayına rastlanmadığını, öldürülen kadının para ve cep telefonunun çalınmadığını bildirdi.


"KARISINI 2 ÇOCUĞUNUN GÖZLERİ ÖNÜNDE 7 YERİNDEN BIÇAKLADI"
Adana'da, psikolojik sorunları nedeniyle bir süre hastanede tedavi gördüğü belirlenen bir kişi, kendisinden ayrılmak isteyen 10 yıllık karısını 2 çocuğunun gözleri önünde 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı.
Aşkın Yalçın (34), Erzincan'daki ailesinin yanına taşınan ancak, boşanma işlemleri için kente dönen eşi Serap Yalçın (28) ile tartıştı.
Yalçın, mutfaktan aldığı bıçakla kızı Ceren (4) ve oğlu Eren'in (8) gözleri önünde eşini bıçakladı. Çocukları ve eşinin çığlıkları üzerine Aşkın Yalçın, cep telefonuyla 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Ambulansla Adana Numune Hastanesine kaldırılan Serap Yalçın'ın, vücudunun 7 yerinden bıçaklandığı, durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayın ardından eve gelen polis ekiplerine "Karımı ben vurdum" diyerek elindeki bıçakla teslim olan Yalçın, çok üzgün olduğunu, "karısını kaybetme korkusu" ile olayı gerçekleştirdiğini savundu.


"ULUS'TA BİR KADIN SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ"
'nın Ulus semtinde bir kadın tabancayla vurularak öldürüldü. Atatürk Bulvarı Opera Köprüsü altındaki olayda Yeliz Erim (31), kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Erim, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken yolda öldü.


"11 YILDIR BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ"
'in Bornova ilçesinde bir kişi, 11 yıldır birlikte yaşadığı kadını bıçaklayarak öldürdü. Kara Nakliyeciler Sitesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen olayda, E.Ç. (52), yaklaşık 11 yıldır resmi nikahsız olarak yaşadığı 4 çocuk annesi eşi Münire Yılmaz'ı (37) üç bıçak darbesiyle öldürdü.İddialara göre, site içinde bulunan bir nakliye firmasında çaycı olarak çalışan Yılmaz, 11 yıldır birlikte yaşadığı E.Ç.'den kıskançlığı yüzünden ayrılarak 1 ay önce annesinin evine yerleşti. Gündüzleri nakliye firmasında çalışan nikahsız eşi Yılmaz'ın, geceleri de çocuklarını bırakıp fabrikada bulaşık yıkadığını söyleyip annesinin evinden ayrıldığını duyan E.Ç., takip etmeye başladı. Eşinin fabrika yerine başka bir yerde çalıştığı yönünde dedikodular duyan E.Ç., sabah erken saatlerde işe giderken durdurdu. Görgü şahitleri, ikilinin bir süre tartıştığını, tartışmanın kısa sürede kavgaya döndüğünü, zanlı E.Ç.'nin üzerindeki bıçağı çıkarıp Münire Yılmaz'ı üç defa bıçakladığını anlattı.Zanlı, polisler tarafından gözaltına alındı.


"DÖVÜLEREK GASP EDİLEN KADIN"
Bursa'nın Karacabey İlçesi'ne bağlı Sazlıca Köyü'nde, yalnız yaşayan Muazzez Eke (54) komşusu N.Y. tarafından dövülerek emekli maaşının gasp edildiğini iddia etti. Feci şekilde dövülen Eke hastaneye kaldırılırken, N.Y. yakalanarak gözaltına alındı.
İddiaya göre, yüzünü tanınmayacak şekilde örten N.Y., saat 01.00 sıralarında dün emekli maaşını alan Muazzez Eke'nin evine girdi. Eke'nin göğsünde sakladığı paraları isteyen N.Y., vermeyince kadını feci şekilde dövdü. Bayılan Muazzez Eke'nin emekli maaşı olan 400 YTL'yi alan N.Y. kaçtı.


"ALDATTIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ"
'de kitap pazarlamacısı Ethem Gürsoy, kendisini aldattığından şüphelendiği 17 yıllık eşi Tülay Gürsoy'u tabancayla vurarak öldürdü. Polise teslim olan öfkeli koca, sabah uyandığında eşinin elinde daha önceden görmediği bir telefonla, 'Canım, cicim' diyerek birisiyle konuştuğunu, aralarında çıkan tartışmada hakaret edince tabancasıyla üç el ateş ederek öldürdüğünü söyle


05 MART
"GELİNLERİN CİNNETİ"
Afyonkarahisar'da iki genç gelin, sürekli dayak yedikleri iddiasıyla aynı evde 3 kişiden 2'sini av tüfeğiyle birini de başına keser ve satırla vurulak öldürdü.
Afyonkarahisar'ın Salar beldesinde aynı evde Mevlüt Karaaslan'ın (35) imam nikahıyla birlikte yaşadığı Gülizar Polat (15) ile İbrahim Karaaslan'ın karısı Sultan Karaaslan (25), kayınvalide Fadime Karaaslan'dan (52) sürekli dayak yediklerini iddia etti. İki genç kadın, gece, av tüfeğiyle İbrahim Karaaslan'ın babası Mehmet Karaaslan (60) ve İbrahim Karaaslan'ı (33) av tüfeğiyle öldürdü. İki gelin kaynana Fadime Karaaslan'ı (52) ise başına keser ve satırla vurarak öldürdü.Zanlılardan 15 yaşındaki genç kadının imam nikahıyla
birlike yaşadığı Mevlüt Karaaslan, cinayetlerin gelin kaynana kavgası nedeniyle değil para için işlendiğini iddia etti.Zanlılar, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi ceza evine gönderildiler.


"EŞİNİ TÜLBENTLE BOĞARAK ÖLDÜRDÜ"
Amasya'da 38 yaşındaki Bayram Çapkın, tartıştığı 15 yıllık eşi 32 yaşındaki Ayten Çapkın'ı tülbentle boğarak öldürdü. Bayram Çapkın gözaltına alındı.Ailevi nedenlerden dolayı tartıştığı eşi Ayten Çapkın ile kavga eden Bayram Çapkın, hırsını alamayınca öfke saçtı. Kavganın büyümesi üzerine Bayram Çapkın, eşi Ayten Çapkın'ı tülbentle boğarak öldürdü. Evden gelen gürültüler üzerine çiftin komşuları jandarmaya haber verdi. Kısa süre sonra eve gelen ekip, Ayten Çapkın'ın cesediyle karşılaştı. Eşini maddi sıkıntılar yüzünden çıkan tartışma sonrasında öldürdüğünü kabul eden Bayram Çapkın gözaltına alındı. Sorgusu süren Çapkın, ardındanadliyeye sevk edilecek.


"BASKI GÖRDÜ CAMA ÇIKTI"
'in Konak ilçesi Karataş semtinde 30 yaşındaki Yeşim D., erkek arkadaşının kendisini eve kapatarak dışarı çıkartmaması üzerine bulunduğu daireden bir alt katın penceresine sarktı. Yaklaşık 2 saat boyunca yardım bekleyen Yeşim D., itfaiye merdiveniyle aş. Olay yerine gelen polis ekipleri, evin önündeki Mehmet T.'yi ekip otosuna aldı. Kemeraltı Karakolu'na götürülen otoparkçılık yaptığı öğrenilen Mehmet T., Yeşim D.'nin şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

06 MART
"AMCASININ KIZLARINI SİLAHLA VURARAK YARALADI"
Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde 26 yaşındaki Mevlüt Yazıcı, amcasının kızları Gülsüm ve kız kardeşi Aysel Yazıcı'yı silahla vurarak yaraladı.Mevlüt Yazıcı ile amcasının kızı 19 yaşındaki Gülsüm ve kız kardeşi 18 yaşındaki Aysel Yazıcı arasında belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mevlüt Yazıcı, belindeki tabancayı çekerek Gülsüm ve Aysel Yazıcı'yı ayaklarından vurdu ve kaçarak izini kaybettirdi. Yaralanan iki kız kardeş Ardeşen Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri ardından taburcu edildi. Polis kaçan Mevlüt Yazıcı'yı aramaya başladı.


07 MART
"AMCASININ OĞLU İLE EVLENMEYİ KABUL ETMEYEN GENÇ KIZ ÖLDÜRÜLDÜ"
Batman'da 17 yaşındaki bir genç kız, evlenmek istemediği amcasının oğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. L.İ. (17), Hilal Mahallesi 3718. Sokak'taki evlerinin damında çamaşır astığı sırada amcasının oğlu Abdurrahman İlhan tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Olaydan sonra Abdurrahman İlhan gözaltına alınırken, L.İ'nin cenazesi Batman Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


"2 KADIN, 2 DAYAK"
Adana'da, "Dünya Kadınlar Günü" arifesinde, eşlerinin uyguladığı şiddete maruz kalan iki genç kadın, hastaneye kaldırıldı. Adana Numune Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından doktorların sağ kulağında aldığı darbe nedeniyle işitme kaybı olduğu yönünde rapor verdiği Melek K. (24), polise verdiği ifadede, 4 yıldır evli olduğunu, 3 yıldır kocasından şiddet gördüğünü öne sürdü.
Adana'nın Namık Kemal Mahallesi'nde oturan ve dayak yediği iddiasıyla aynı hastaneye başvuran bir çocuk annesi Sultan E. (33) de eşinin kendisini boğazından sıktığını, yere düştüğünde de tekmeleyerek dövdüğünü iddia etti.

 

omayra

Üye
Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt