Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Buçuk kavramı
Sponsorlu Bağlantılar
TheCower
Üye
Konu Sahibi
Buçuk kavramı
buçuk kavramı.
ondalık sayılarda mesela dört buçuk yazarken 4.5 yazılabiliyor. mesela saati söylerken 14.30 dediğimizde saat 2buçuk diyoruz.
peki mesela iftara 16 buçuk saat kaldı derken niçin orada sonuna .5 İ getiriyoruz? asıl olan 16.12 saat olması gerekmezmiydi?
ultrayer6
Üye
Saatin bütünü 60 dakika kabul edildiği için, yarımı da 30 dakika oluyor haliyle.
Buçuk yani 30 dakikalık zaman dilimine de ,5 eklemek yanlış olmaz. 10'luk sayı tabanında değil, 60'lık sayı tabanında düşün.
TheCower
Üye
Konu Sahibi
İşte orada olmuyor dediğin tutmuyor. Sayılar tamamen orantılı bir şekildedir. 60 tabanı düşünülürse 16.5 yazıldığında bambaşka bir sayı ortaya çıkıyor.
ultrayer6
Üye
Hiç laf anlatmaya çalışmayacağım. . Haklısın deyip geçiyorum. Herkes yanlış biliyor. Hadi herkese yanlış bildiğini söylemeye başla ve dünyayı değiştir.
TheCower
Üye
Konu Sahibi
He he
achambo
Üye
16.5 değil de 16,5 olsa olur bence
Kdr05
Üye
Yanlışın var Nihat. Onaltı buçuk saat kaldı derken 16,5 saat kaldı dersin. Burada 1 tamsayı 1 saat dilimine denk gelir. Yarım saat ise haliyle 0.5 sayısına denk gelir. Mesela 10 saat 15 dakika kaldı demek istersen de 1 tam sayı 60 dakika ise 15 dakika 0,25 sayısına denk gelir ve o zaman da 10,25 saat kaldı dersin