Bu tazminata para yetmez

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu tazminata para yetmez

İtalya ve Yunanistan’da yaşananlar hem Türkiye’deki soruşturmaya benzerliklerinden hem de yaşananlar açısından çok ilginç özellikler taşıyor. UEFA’nın verdiği bilgilerle başlatılan Yunanistan’daki bahis şikesi operasyonunda Olimpiakos Volu takımı başkanı Ahileas Beos tutuklandı. Yargı süreci devam ederken, Olimpiakos Volu takımının adı, Avrupa Ligi’nde mücadele edecek takımlardan biri olarak UEFA’ya bildirildi. Volu, 2. ön eleme maçına çıkabilecek. Operasyona ayrıca Olympiakos Başkanı Marinakis ile Panationaikos’un geçen sezon istifa eden başkanı Pateras’ın da adı karıştı. Yunanistan Süper Ligi’nden 7, ikinci ligdeki 18 takımdan 16’sının da teşvik şikesine katılmış olması, Yunanistan Futbol Federasyonu’nun elini kolunu bağlıyor. İtalya’da 2006 yılında ortaya çıkan şike soruşturması sonucunda küme düşürülen Juventus da şampiyonluğunu geri istiyor. İnter’in hakemleri ayarladığı ortaya çıkınca Siyah-Beyazlılar hak aramaya başladı. Şike skandalının ardından tam olarak toparlanamayan İtalyan temsilcisi yüklü bir tazminat davası açmaya hazırlanıyor.
‘Büyük bir kaosa yol açacaktır’
Peki Fenerbahçe küme düşürülürse ve ardından mahkeme sonucunda aklanırsa ne olacak? Spor hukuku konusunda uzman Avukat Ahmet Şahin, bu durumun çok büyük bir kaosa yol açacağını belirtti. Şahin, Fenerbahçe Kulübü’nün bu süreçteki maddi ve manevi kaybı nedeniyle Futbol Federasyonu’na tazminat davası açabileceğini belirtirken Fenerbahçeli her vatandaşın da TFF’ye manevi tazminat davası açma hakkı doğacağını belirtti. İşte Şahin’e göre Fenerbahçe’nin davadan aklanması durumunda tazminat davası açabileceği konular:

1- Yayın gelirleri: Fenerbahçe küme düşürülmesi halinde 1 yıllık tüm yayın gelirlerini bir tazminat davasıyla alabilir. Yaklaşık 55 milyon TL.

2- Sponsor gelirleri: Fenerbahçe eğer bu süreçte bazı sponsorlarını kaybederse, tazminat davası açarak TFF’den tazminini isteyebilir. Yaklaşık 20 milyon Euro.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
278
DiaBLoS
greenmile
Cevap
13
Görüntüleme
547
greenmile


Üst Alt