seyyid70
Üye
Bu sorun her sefer tekrarlanır mı acaba ?
Arkadaşlar PC de işletim sistemi Windows 8 idi ve ben gayet memnundum. Ardından arkadaş Windows 7 daha iyi dedi ve ben de deneme amaçlı Windows 7 kurdum. ( XP den direkt Windows 8 e geçtim
) Ardından kullanmış olduğum bilgisayar ile gelen driver CD si Windows 7 ile uyumlu olmadığı için Driver ları kendim buldum ama memnun kalmadım ( PC ASUS K55VJ-SX216D ) . Dün akşam Windows 8 kuruyum derken şu hatayı aldım---
(windows bu diske yüklenemez seçilen diskte MBR bölüm tablosu var.EFI sistemlerde windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir.)
Benimki de aptallık ya Windows un kurulu olduğu kısmı biçimlendirmiştim
ve pc ye xp cd si takıp hard diski biçimlendirmek istedim ama mavi ekran hatası aldım...
Ardından Windows 7 32 bit cd ile format attım dosyalarımı yedekledim.
Ama aslında bu mbr hatası pc deki tüm bölümleri silince ( C D F vs ) ortadan kayboluyormuş.
Benim öğrenmek istediğim şu eğer ben tekrar Windows 7 kurup Windows 8 e çevirmek istediğim her zaman bu işlemi mi yapcam yani bu hatayı mı alcam...
İlgilenenlere teşekkür ederim...
Bu arada bu işlem psikolojimi bozdu ya

(windows bu diske yüklenemez seçilen diskte MBR bölüm tablosu var.EFI sistemlerde windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir.)
Benimki de aptallık ya Windows un kurulu olduğu kısmı biçimlendirmiştim

Ardından Windows 7 32 bit cd ile format attım dosyalarımı yedekledim.
Ama aslında bu mbr hatası pc deki tüm bölümleri silince ( C D F vs ) ortadan kayboluyormuş.
Benim öğrenmek istediğim şu eğer ben tekrar Windows 7 kurup Windows 8 e çevirmek istediğim her zaman bu işlemi mi yapcam yani bu hatayı mı alcam...
İlgilenenlere teşekkür ederim...
Bu arada bu işlem psikolojimi bozdu ya