Bu sisteme 32bit mi 64 bit mi önerirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

r1607

Üye
    Konu Sahibi
Bu sisteme 32bit mi 64 bit mi önerirsiniz
Merhaba arkadaşlar, HP G61 4500ET laptopum var, 2yıl önce sıfır aldım, aldığımda üzerinde 64bit windows 7 vardı, windows 8 çıkar çıkmaz da 64bit windows 8 kurdum kısacası hep 64bit kuruluydu makinaya bir problem yaşamadım çok şükür, özellikleri : 2.20ghz 2MB cache core2duo 64bit işlemci, nvidia 64bit g103m 512MB paylaşımsız ekran kartı(paylaşım ile 1790MB) ve 3gb ram, ek olarak 8gblık SD kartı fat32'den nfts'ye dönüştürerek(tamamını readyboost'a ayırabilmek için,yoksa fat32 olunca 4gb ayırıyor) readyboost takviyesi yapıyorum. Sizce 64bit mi yoksa 32bit windows mu kullansam bu pcden daha çok performans alırım ? nedenleriyle yazabilirseniz çok sevinirim, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

r1607

Üye
    Konu Sahibi
:aman2:
Tavsiye vercek kimse yok mu ?

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Windows 8 Henüz kararlı sürümü çıkmadı, Win 7 ye dönmeni öneririm. ReadyBosst çok fazla etkilemez sistem performansını. Belki çok az derecede hissettirir. Onun Haricinde 3 GB Ram var. 32 Bit sistemin adresleyebileceği maksimum miktar. Bence Win 7 64 Bit ile yola devam et :)

Ayrıca Fat32'de 4 GB olmasının sebebi. Fat32 Dosyalama sisteminde tek dosyanın boyutunun maksimum 4 GB olabilmesidir.

r1607

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8 Henüz kararlı sürümü çıkmadı, Win 7 ye dönmeni öneririm. ReadyBosst çok fazla etkilemez sistem performansını. Belki çok az derecede hissettirir. Onun Haricinde 3 GB Ram var. 32 Bit sistemin adresleyebileceği maksimum miktar. Bence Win 7 64 Bit ile yola devam et :)

Ayrıca Fat32'de 4 GB olmasının sebebi. Fat32 Dosyalama sisteminde tek dosyanın boyutunun maksimum 4 GB olabilmesidir.
windows 8i kesinlikle deneyin, daha final sürümü olmamasına rağmen consumer preview ile çok güzel oldu diyebilirim,şimdide release preview var final öncesi sürümü, o da güzel.
laptopum 32bitde daha seri çalışıyor gibi geliyor bana, belki bana öyle geliyordur test yapma imkanım olmadı da işlemci nasıl ? 64bitde sorunsuz ve hızlı çalışabilecek kapasitede mi ? 2MB cache yeterli midir ?

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Aslında Notebooklarda banada 64 Bit gereksiz geliyor. (Eğer Laptop Performans Odaklı değilse.) Yalnız Windows 8 ile hala birçok uyumsuzluk var. Genel şeyler stabil çalışabilir ama bir geliştirme ortamı problemli olabilir. Kullandığım bazı video codecleri ile problem çıkarmış. Onun için henüz erken. :)

Avunyali

Üye
64 GB Kullanırsan Oyun Oynamakla Güçlük Çekersin ... Çünkü Şuan 7'de 64 Sorunu Ben Yaşadım Oyun Oynayamadım Pcde 16 Gb Ram Olmasına Rağmen ... 32 Kullan ... Windows7 32Bitin özelliği Ram 0 Olsada Performans Harikadır ... 64 Sıkıntılı... ROM bile Kuramuyorum

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
64 GB Kullanırsan Oyun Oynamakla Güçlük Çekersin ... Çünkü Şuan 7'de 64 Sorunu Ben Yaşadım Oyun Oynayamadım Pcde 16 Gb Ram Olmasına Rağmen ... 32 Kullan ... Windows7 32Bitin özelliği Ram 0 Olsada Performans Harikadır ... 64 Sıkıntılı... ROM bile Kuramuyorum

64GB değil 64 bit yazacaktını galiba. Bu arada Ben 64 Bit kullanıyorum ve sorun yok. Tanıdığım bir sürü kişi var hiçbirinde sorun yok. Sizden kaynaklı bir problemi işletim sistemine mâl etmeye çalışmanız hoş değil. Daha güvenilir yerlerden Windowsu indirip oralardan kurulum yapın.

Avunyali

Üye
64GB değil 64 bit yazacaktını galiba. Bu arada Ben 64 Bit kullanıyorum ve sorun yok. Tanıdığım bir sürü kişi var hiçbirinde sorun yok. Sizden kaynaklı bir problemi işletim sistemine mâl etmeye çalışmanız hoş değil. Daha güvenilir yerlerden Windowsu indirip oralardan kurulum yapın.

Yanlışım Olduysa Kusura Bakma ... benim Görüşüm Ben windows 7 yi Çıktığından Beri Kullanıyorum Ve 32 Bit Kullandığımdan Beri HiçBir sorun yaşamadım 64 bit kullandım 2 kez çöktü pc

r1607

Üye
    Konu Sahibi
Aslında Notebooklarda banada 64 Bit gereksiz geliyor. (Eğer Laptop Performans Odaklı değilse.) Yalnız Windows 8 ile hala birçok uyumsuzluk var. Genel şeyler stabil çalışabilir ama bir geliştirme ortamı problemli olabilir. Kullandığım bazı video codecleri ile problem çıkarmış. Onun için henüz erken. :)
64bitin oyunlarda daha iyi performans verdiğini okumuştum, işlemciniz 64bit destekliyorsa işlemciden ve donanımdan daha iyi verim almak için 64bit windows kullanın tarzında tavsiyeler vardı, sizce de öyle mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt