bu sistem kaç KURUŞ eder :(

Sponsorlu Bağlantılar

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
bu sistem kaç KURUŞ eder :(
Arkadaşlar anakartım aşırı derecede eski. lise 1 e yeni geçicem yani bu sene sınava girdim. bu yüzden babam yeni bilgisayar almak istemiyor. yazın son ayında köye gidecez orada harçlık alacağımı biliyorum :ehe

şimdi konuya gelecek olursak, sistemim imzamda yazıyor, ekran kartım AGP , RAM ise DDR. anakartımda ASUS - P5PE-VM. Ben bu anakartı, rami, işlemciyi ve ekran kartını satıcam fakat hdd yi satmıcam. bu 4 parçayı satıp yerine güncel bir sistem alıcam. bu parçaları satıp üzerine para vermeden güncel parçalar alamıcamı biliyorum. en azından bunları satıp güncel 2. el bir anakart alabilir miyim ? yada daha fazla parça eder mi ?

NOT : kesinlikle " bunu yapmanı tavsiye etmem kendine bütçe ayırıp 0 dizüstü bilgisayar almanı tavsiye ederim " gibi önerilerde bulunmayın lütfen..

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Matthe

Matthe

Üye
O parçalar 40-50 lira eder belki :hmmm

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Hepsi toplam mı o.O

HDD haricinde hepsini satıp güncel 2. el anakart alabilir miyim ?

messevim

messevim

Üye
çok düşük bir sistem. maksimum sanırım 100 lira eder, oda ederse tabii

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Benim bilgisayara götüreceğim adam benim bilgisayarımı alıp gündemdeki en güncel oyunları oynayabileceğim bir bilgisayar verecek ama üstüne 650 Tl istiyor ama ben tanıdık olduğum için 550 tl ye satıyor. bana kalırsa bu sistemim o bilgisayarın fiyatını 150-200 tl civarı düşürüyor haksızmıyım ?

Matthe

Matthe

Üye
Kardeşim bilgisayarcılar artık pentium 4 satamıyorlar. Benim gittiğim bilgisayarcıda vitrinde 17 tane pentium 4 işlemci var elinde kalmış hepsinin. Ki bende adama pentium 4 götürüyorum :ehe AGP anakart diyosun hiç para etmez. Piyasada AGP ekran kartı yok PCI-E geçti herkes. DDR diyosun DDR3 aldı başını gidiyor. 20 lira bile etmez belki... Ramler satar yine belki 30 lira eder toplam

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim bilgisayarcılar artık pentium 4 satamıyorlar. Benim gittiğim bilgisayarcıda vitrinde 17 tane pentium 4 işlemci var elinde kalmış hepsinin. Ki bende adama pentium 4 götürüyorum :ehe AGP anakart diyosun hiç para etmez. Piyasada AGP ekran kartı yok PCI-E geçti herkes. DDR diyosun DDR3 aldı başını gidiyor. 20 lira bile etmez belki... Ramler satar yine belki 30 lira eder toplam

Ama o adam bilgisayarın tamamını(HDD KASA VS. DAHİL) alıp yerine en güncel oyunları dahi(CRYSİS 3 DAHİL) oynayabileceğim bir bilgisayar toplucak ve bunu 500 TL ye yapıcak ? adam bilgisayar eski olduğu için para vermem diyor sadece takas yaparım diyor. en güncel oyunları oynayan bir bilgisayarın 500 tl olma imkanı yok. normalde i3 işlemci 1 gb ekran vs. laptoplar ortalama 1000 lira. bu masaüstü ordan fiyat düşsek bide adam tanıdık ordan fiyat düşse bile bu bilgisayarın değerini 50 lira dersek sadece 550 lirayamı satacak o adam bilgisayarı ? bana kalırsa takasta bendeki bilgisayar ordaki fiyatı 150 lira civarında etkiliyor ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ilk lafım şu ki... AGP ekran kartı 478pin anakart ve ddr ram tarihi parçalar..
anakartla ekran kartı ikisi 30 tl maximum ederi... ramlerin ise kingston ise ikisini 50 liradan bir ihtimal satabilirsin. alıcı çıkmaz ise 40 eder.

yani satmayı düşündüğün parçaların ederi max 70 TL... bilgisayarcı sana o parçalar için 50 tl indirim ya yapar ya yapmaz. hiçe sayar.

sen bilgisayarcılara güvenme.. tanıdık bile olsa her türlü kendi çıkarlarını düşünür.. crysis 3 açacak bilgisayar demiş allah bilir
low seviye ekran kartı verecek sana...

ayrıca harddiski satmıyorsun ama disk SATA mı IDE mi ??.. ona göre yeni anakartı seçmek zorundasin..
bide bana fiyat yaz ona göre öneride bulunayım... + powerda alacaksın. sadece işlemci ekran kartıyla olmuyor :oke:

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
ilk lafım şu ki... AGP ekran kartı 478pin anakart ve ddr ram tarihi parçalar..
anakartla ekran kartı ikisi 30 tl maximum ederi... ramlerin ise kingston ise ikisini 50 liradan bir ihtimal satabilirsin. alıcı çıkmaz ise 40 eder.

yani satmayı düşündüğün parçaların ederi max 70 TL... bilgisayarcı sana o parçalar için 50 tl indirim ya yapar ya yapmaz. hiçe sayar.

sen bilgisayarcılara güvenme.. tanıdık bile olsa her türlü kendi çıkarlarını düşünür.. crysis 3 açacak bilgisayar demiş allah bilir
low seviye ekran kartı verecek sana...

ayrıca harddiski satmıyorsun ama disk SATA mı IDE mi ??.. ona göre yeni anakartı seçmek zorundasin..
bide bana fiyat yaz ona göre öneride bulunayım... + powerda alacaksın. sadece işlemci ekran kartıyla olmuyor :oke:

HDD SATA. bu arada işlemcim 775 pin. " bana fiyat yaz " derken ? benim elimde şu anda hiç denecek kadar az para var. ben bu bilgisayarın o 4 parçasını satıp güncel bilgisayar parçalarından kaç tane ediyosa onları takas yapacaktım sonra paramı biriktirerek diğer parçalarını sonradan alıcaktım. powerlar hakkında bilgim yok, mutlaka değişmek zorunda olduğunu nerden biliyosunuz ?

- - - Eklendi - - -

yardımlar yine mi durdu :ağlarım:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
775 pin ise işlemcin 15 tl anakartın 25 tl eder iyi kötü.. Ramler markasın göre dedigim gibi..

Crysis 3 diyorsun şu zamanin en agır oyunu kasmadan oynatacak ekran kartına yüksek power lazım.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
775 pin ise işlemcin 15 tl anakartın 25 tl eder iyi kötü.. Ramler markasın göre dedigim gibi..

Crysis 3 diyorsun şu zamanin en agır oyunu kasmadan oynatacak ekran kartına yüksek power lazım.

iyide ben crysis 3 oynamam ki :D pes 2013 son çözünürlük , ets 2 orta çözünürlük yeter bana :D power bilgilerimi nasıl verebilirim ?

Matthe

Matthe

Üye
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Kasayı aç psu'nun üstünde yazar kaç w olduğu

ben ondan önce şunu sorayım; power, içinden birsürü renkli kablolar çıkan küp şeklinde birşey mi ?

- - - Eklendi - - -

eğer oysa üstünde watt ile ilgili hiçbirşey yazmıyor :/

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
​yine yardım bitti :(

Matthe

Matthe

Üye
Kutusu falan yok mu psu'nin