Bu robotları insandan ayırmak zor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
Bu robotları insandan ayırmak zor
Japonya'nın Osaka Üniversitesinde geliştirilen ve bugün tanıtılan android robot, gerçek insanla mimiklerine kadarki benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Daha önce insan görünümlü birçok robot üreten ve bir robot ailesi kurmayı hayal eden Profesör Hiroşi İşiguro tarafından geliştirilen bu yapay kadının hareketlerinin, daha önceki robotlara oranla çok daha doğal olduğu görüldü.

Profesör İşiguro, tanıtım sırasında yaptığı açıklamada, ekibinin insan duygularını ifade edebilen robotlar yapmak istediğini söyledi.

Uzun siyah saçlı ve siyah etekli robot tanıtım sırasında, model olarak kullanılan 20'li yaşlardaki genç bir kadının gülümseme, öfkelenme gibi tüm hareketlerini hemen ve gerçeğinden farksız taklit etti.

Gerçek insanın yüz ifadelerinin bir kamerayla filme alındıktan sonra elektrik sinyalleriyle robota gönderen bir teknoloji kullanıldı.

Gerçek kadınla androidi ayırmanın gerçekten güç olduğu tanıtımda, model kadın gazetecilere, "Bir ikiz kızkardeşim olduğu hissine kapıldım" dedi.

Roboton dişlerini göstererek gülmesinin gerçek bir insan görünümü kazandırdığını söyleyen Prof İşiguro, daha önce geliştirilen bu tip robotların çok sayıda ekleminin olmasından ötürü daha karmaşık ve masraflı olduğunu kaydetti.

Japon bilim adamı, geliştirdikleri yeni teknoloji sayesinde insan görünümlü robotları üretmenin daha kolaylaştığını belirterek, böylece bu robotlardan daha fazla alanda faydalanmanın mümkün olacağını düşündüklerini söyledi.

Yüzü sentetik deriden yapılan ve bir hastanede deneme amacıyla hastalara eşlik etmesi düşünülen "Geminoid-TMF" adlı robot 160 bin TL'ye satılacak.

Robota ayrıca bir bilim müzesinde de deneme amaçlı bir görev verilmesi bekleniyor.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
adamlar yapıyor abi.Gıptayla bakıp iç geçiriyorum.Taklitcilikte üstümüze yoktur.şimdi resme bakıp acaba bu robotu nasıl yapmışlar diye? düşünecekler mi yoksa bu saç modasını beğendim yeni bir emo akımı mı diyecekler ?Gelişmiş ülkelerde bu sorunun cevabı 1 türkiye gibi geri kalmış 3. dünya ülkelerinin sosyete pazarlarında ise cevabı 2.Türk olmaktna gurur duyuyorum ama Türkiyeli olmaktna utanıyorum

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
yok kardeşim dünyanın her tarıfında böyledir birileri buluş yapar birileri içine eder saçmalar türkiyede güzel şeyler var bu konuda çalışmalar üniversiteler yapıyor

zehircbbb

zehircbbb

Üye
Sadece bakıyoruz.. Bence her görülen de denenmemeli. İlk önce bir ceptelefonu üretsinler türk malı. Sonra bir bilgisayar yapsınlar. Tabi yok mu var. Ama biraz araştırınca bakıyorsun ki made in Turkey ama içindeki çipleri kartları malzemesi Çin malı..

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
ya bunların hepsi zaman ister ve intel gibi nokia gibi marka olabilmek üniversitelerde yapılanlarla olmaz. Yatırımcı gerekir.ki ben eminim istenirse herşeyin en iyisini yapacak kapasitede mühendisler var.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
ya bunların hepsi zaman ister ve intel gibi nokia gibi marka olabilmek üniversitelerde yapılanlarla olmaz. Yatırımcı gerekir.ki ben eminim istenirse herşeyin en iyisini yapacak kapasitede mühendisler var.

Valla ben bu ülkeye olan inancımı kaybettim.Bana her haliyle 1900 yılların osmanlısını anımsatıyor.Yazık Her yerde kokuşmuşluk hakim.Kim gelirse gelsin baştakıler lale devrini yaşıyor halk ise köle sınıfında sınıfta kalmaya yaşama tutunmaya çalışıyor.Eğitim sistemine zaten değinmiyorum bile tam anlamıyla göçük.Kuş kafalılar sadece ÖSS sistemini değiştirerek Türkiyeyi yüceltebileceklerini sanıyorlar.Eğitim en baştan taa aileden başlar.Liseye kadar çarpık eğitimde yol almış ÖSS girse ne olur?Kafası basana her yol bu ülkede verimli/Verimsiz her türlü iş olanakları var.Kimse sonunu düşünmüyor yönlendirmiyor bir örnekle açıklama kendi izlenimim

AA:ANKARA UNIVERSITESİ BİLGİSAYAR MUHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ

FÇ:İTÜ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MUHENDİSİ ÖĞRENCİSİ

AA NIN FÇ YE SORDUGU SORU ŞU ARKADAŞLAR

"POWER POINTTE SUNUM NASIL YAPILIYOR?

sözün bittiği yer! POWER POINTTE sunum yapmayı bilmeyen muhendis mi böyle şeyler yapacak bu ülkeye?10-15 tane fazla matematik yapana her yolu açmakla bu ülke kalkınmaz.Pazar günü gene sınav var kafası basan zengin ulema takımı dolduracak gene buraları.5 yıl sonra mezun olacak peki ya sonrası?

biz bunlarla değil işlemci telefon yerli üretim bilgisayar yapmayı Toplu iğnenin "toplu tarafını" bile ÜRETEMEYİZ!

mazlum1790

mazlum1790

Üye
adamlar yapıyor....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt