Bu Resimde Umut Var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Bu Resimde Umut Var
Bu resimde umut var

Hastanede kanser tedavisi gören minikler, her gün hastaneye gelen resim öğretmeni Melda Tusan’dan tedavilerinden kalan zamanlarda resim dersleri alıyor. Serum takılan minik eller, yaptıkları orman, aile ve ev gibi resimlerle aslında umutlarını resmediyor.
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi’nde kanser tedavisi gören çocuklar, haftanın beş günü resim dersi alıyor. Küçük yaşlarda tanıştıkları amansız hastalıktan kurtulmak için hastaneyi mesken tutan minikler, başlatılan yeni uygulama ile birkaç saat de olsa hastalıklarını ve acılarını unutuyor.
Konak Halk Eğitim Merkezi’nde görevli Resim Öğretmeni Melda Tusan, her gün belirli saatlerde gelerek çocuklara resim dersi veriyor. Çocukların genelde doğa ve dışarıdaki yaşamı resmettiğini ifade eden Tusan, “Çocuklar resim yapmaya çok hevesli. Her gün birlikte resim yapıyoruz. Burada tedavi görmekten sıkılmış olmalarından olsa gerek, orman, aile, doğa ve ev resimleri yapıyorlar. İç dünyalarını kağıda böyle döküyorlar” diye konuştu.
Serum bağlanan minik elleriyle resim yapmaya çalışan küçüklerden 4 yaşındaki Yiğit Açık “resim yapmayı çok seviyorum, en çok orman ve tavşan resmi yapıyorum. Buradan çıkınca doğaya gitmek istiyorum” diye konuştu. Çocuklarının yanından bir an olsun ayrılmayan aileleri de uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Miniklerin yaptıkları resimlerden ileride sergi açılması planlanıyor.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
ALLAH Acil şifalar versin cocuklar böyle amansız hastalıklara yakalandıkların dahada üzülüyorum :(

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Evet Allah acil şifa versin...:(
onlar hastalıklarından habersiz yada bilseler bile içlerindeki umut yüzlerinde gülümseme hiç solmuyor...
Rabbim yardımcıları olsun..
Allah ailerine dayanma gücü versin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...