Bu rapor dünyaya ders olur

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Bu rapor dünyaya ders olur
Japonya parlamentosu soruşturma komisyonu, aylar süren incelemelerin ardından, 2011 yılının Mart ayında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından yaşanan nükleer felaketle ilgili raporunu yayımladı .

Fukuşima Nükleer Kazası Bağımsız Soruşturma Komisyonu'nun raporunda, "Hükümet, denetleme kuruluşları ve TEPCO, insanların hayatlarını ve toplumu koruma sorumluluğuna sahip değildir . Ulusumuzun nükleer kazalardan korunma hakkını ihlal etmişlerdir . Dolayısıyla kazanın 'insan yapımı' olduğu sonucuna varıyoruz" denildi . Japonya'da Mart 2011'de yaşanan 9 . 0 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami, reaktörlerin soğutma sistemlerinin yıkılmasına neden olmuş ve çekirdek erimeleriyle radyasyon yayılımına neden olmuştu . Raporda, "Komisyonumuzun çalışmalarına göre, 11 Mart'ta deprem olduğu sırada Fukuşima Daiçi Nükleer Santrali depremlere ve tsunamilere dayanması garanti olmayan bir haldeydi" denildi . Japon hükümetinden ve TEPCO'dan yetkililer, yaptıkları açıklamalarda reaktörlerin sadece depremle yıkılabileceği ihtimalini kabul etmemişti . HEM TEPCO HEM HÜKÜMET SUÇLU TEPCO'nun daha önce yayımladığı bir raporda, depremin ve tsunaminin beklenmedik derecede büyük olduğu ifade edilerek şirketin sorumluluğu olmadığı öne sürülmüştü . Ancak komisyonun raporunda, "Önlem almak için ellerinde bir sürü fırsat olmasına rağmen denetleme kuruluşları ve TEPCO yöneticileri bu yönde kararlar almayı kasıtlı olarak erteledi, eyleme geçmedi ya da kendi işlerine gelen kararları aldı" denildi . Komisyon ayrıca TEPCO'nun kararına kalsa santral çalışanlarının boşaltılacağını ve felaketin boyutlarının daha da büyük olacağını ifade etti . Raporda, 9 . 0 büyüklüğündeki depremin etkilerinin derinlemesine incelenmesi için de çağrı yapıldı . SANTRAL BUGÜN ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI Bu arada felaketin ardından kapatılan nükleer tesislerde elektrik üretimi bugün yeniden başladı . Başbakan Yoşihiko Noda'nın geçtiğimiz ay nükleer tesislerin yeniden açılması yönünde aldığı karar protestolara neden olmuştu .
 


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Eğer bu nükleer santrallere isabet eden felaket, bizim ülkemizde yaşanmış olsa! merak ediyorum bu santraller kullanılabilir durumda kalır mıydı? :hmmm
 
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
sanmıyorum.
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bence de...
 
bill_

bill_

Üye
aynen
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
294
haydaravısyon
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
418
Haydar
larten123
Cevap
1
Görüntüleme
422
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
303
Haydar


Üst Alt