bu nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
bu nedir?
konuyu buraya açtım ama belki de pc bölümüne açmalıydım, bilmiyorum :hmmm

Android oyun, program ve temalar bulunan bi site keşfettim. Bilgisayarıma uygulama ve oyun indirdiğimde sorun yok ama tema indirirken nod32 indirmeyi durduruyor, nedeni bu: ''Android/Adware.Airpush.A uygulama türevi''

bu nedir? neden sorun oluyor?
:bilmm

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
yok mu cevap verecek?

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
androide göre bir virüstür olsa olsa. yada cracklenmiş bir tema olabilir. ondandır yani.

PriZm

PriZm

Üye
airpush sanki push notifications ile ilgili gibi.ama nod32 neden uyarı versinki

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
indirme tam biterken kesiyor, bi tek temalarda böyle yapıyor, uygulama ve oyunda sorun yok :hmmm

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
bugün uygulama indirirken truva atı türevi çıktı, demek bunlar şu meşhur Android virüsleri :hmmm

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
konuyu buraya açtım ama belki de pc bölümüne açmalıydım, bilmiyorum :hmmm

Android oyun, program ve temalar bulunan bi site keşfettim. Bilgisayarıma uygulama ve oyun indirdiğimde sorun yok ama tema indirirken nod32 indirmeyi durduruyor, nedeni bu: ''Android/Adware.Airpush.A uygulama türevi''

bu nedir? neden sorun oluyor?
:bilmm

Adware Nedir

Kendi yazdığı programı satmak yerine, belirli firmalar tarafından sağlanan reklamları programın içine gömerek kullanıcıya sunan programların genel adı "adware" dır. Bu programların en belirgin özelliği ücretsiz olarak dağıtılması ve programı yazanın kazancını sizin bilgisayarınızda bu reklamları göstermesi ve sizin de gördüğünüz reklamları tıklamanızdan sağlamasıdır.

Adwareler virüsler kadar zararlı değildir fakat yine de hiç kimse özel bilgilerinin program üreticilerine gizlice gönderilmesini istemez. Bu yüzden adwarelere karşı da Ad-Aware gibi güvenlik programlarını yüklemenizi tavsiye ediyorum.

Bu şekilde zararlı sayılabilecek reklamları ürettikleri programların içine saklayan üreticilerin ise bahaneleri genelde “Ama bizim de bir şekilde para kazanmamız lazım” oluyor.

Üstelik adware bulunan programlar genelde “Bearshare, Netscape, Flashget” gibi çok popüler yazılımlar oluyor.

Sonuç olarak adwareler virüsler kadar zararlı değil ama adı üstünde zararlı yazılım işte uzak durun!

• Beğen
Tepkiler: SHS
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
baska virus programı olan pc de dene bakalım one yapacak
tamam bi denerim iyi fikir :spr

----------Eklendi @ 17:20:48 ---------- Yazıldı @ 17:20:13 ----------

Adware Nedir

Kendi yazdığı programı satmak yerine, belirli firmalar tarafından sağlanan reklamları programın içine gömerek kullanıcıya sunan programların genel adı "adware" dır. Bu programların en belirgin özelliği ücretsiz olarak dağıtılması ve programı yazanın kazancını sizin bilgisayarınızda bu reklamları göstermesi ve sizin de gördüğünüz reklamları tıklamanızdan sağlamasıdır.

Adwareler virüsler kadar zararlı değildir fakat yine de hiç kimse özel bilgilerinin program üreticilerine gizlice gönderilmesini istemez. Bu yüzden adwarelere karşı da Ad-Aware gibi güvenlik programlarını yüklemenizi tavsiye ediyorum.

Bu şekilde zararlı sayılabilecek reklamları ürettikleri programların içine saklayan üreticilerin ise bahaneleri genelde “Ama bizim de bir şekilde para kazanmamız lazım” oluyor.

Üstelik adware bulunan programlar genelde “Bearshare, Netscape, Flashget” gibi çok popüler yazılımlar oluyor.

Sonuç olarak adwareler virüsler kadar zararlı değil ama adı üstünde zararlı yazılım işte uzak durun!

sağol bilgi için :oke:

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
çok ilginç başka sitede de uyarı veriyor direkt indirmemi engelliyor :hmmm nod32 android'e karşı galiba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt