bu nedir yaaa :D ....pentium dual core ..vs.. Core 2 duo

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
bu nedir yaaa :D ....pentium dual core ..vs.. Core 2 duo
ya bu ne iştir kafam karıstı ıyıce
sımdı pentium dual core ve core 2 duo ıslemcıler hakkında bıraz karsılastırma fln yapaym dedım

mesela core 2 duo E8400 le pentium dual core E5800 ı ele alalım

e8400 3ghz -e5800 3.2 ghz
2 side cift cekırdek
benchmark cpu testlerıne baktım
e8400 2,248 puan e5800 2,241 puan :hmmm
onbellek 6 mb ve 2 mb

performans puanları esıt ama neden core 2 duo lar cok daha pahalı

kac tane gercek cekırdek fln ne karmasa bu yardım edebılecek olan varmı kardesler ???

Ali kardes sen bılırsın benı aydınlatırmısın :) :)

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
e8400 diyorson onlarda 6mb l2 önbellek var ve 1333 mhz fsb hızına sahip.Ama e5800 2mb önbellek ve 800 mhz fsb hızı.Aradaki fark belli aslında.E8400 süper bi işlemci ama 380 tl cok para.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
fark bellı tabıkı ama test puanları aynı???

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bilmem:D ama oyunlarda ve normal işlemlerde e5800 ü katlar geçer.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
fıyatıyla katlıyor zaten nerdeyse 3 katı fıyatı var

ayrıntılı test yapan bı sıte bulsam bakacagım ama yok yok kac saatır arıyorum :D

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Testler tüm donanımlar üzerinde uygulanır.HDD bile önemli bir etkendir.Sadece işlemci baz alınıp bir bilgisayar teste tabi tutulup ta puan verilemez.

Eğer iki işlemci kıyaslanıyorsa ;

Aynı RAM, grafik kartı, HDD vs. olmalı her iki kasada.Ayrıca o anki işlem yoğunluğu da aynı olmalıdır.Yani iki sistem birbirinin kopyası olacak ama işlemci hariç olacak.Bu şekilde test yapılabilir.Onun dışında bir karar vermek mantıksız olur.

Ayrıca sadece önbellek karşılaştırılsa bile yeterli olur bu iki işlemci için. :)

burhanasık

burhanasık

Üye
Arkadaşım core 2 duo demek iki ayrı işlemci demek pentium 2 ler ise tek işlemcinin 2 ye ayrılmasıdır.core 2 duo larda iki kanaldan veri işlemi gerçekleşir buda hızlı olmasını sağlar pentium 2 lerde ise tek kanal vardır bu yüzden core 2 duo lara göre yawaş çalışır.benim bildiğime göre böyleydi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...