Bu kalp sizi unutur mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Bu kalp sizi unutur mu?
17 Mayıs 2000 tarihe yeni bir Türkiye bayramı olarak geçti.

Tarih 17 Mayıs 2000... Tarihe yeni bir Türkiye bayramı olarak geçti. Görenler görmeyenlere, bugünü yaşayanlar çocuklarına, torunlarına anlatacak. Dev Taffarel'i... Mehmetçik Bülent'i... Cengaver Hakan'ı... Tarih unutmayacak, efsaneleri Türkiye yıllar geçse de gururla anacak.
2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, Türkiye'nin batıya açılan penceresi olduğunu bir kez daha kanıtladı... Aradan geçen 11 yılda çok üzüldük, kırıldık ama o tarihi başarının gururunu sadece biz değil tüm renklere yaşatmasını da bildik...

UEFA Kupası'nda sırayla Bologna, B. Dortmund, Real Mallorca ve Leeds United'ı eleyen Galatasaray, finalde de İngiltere'nin Arsenal takımıyla karşılaştı. Kopenhag (Danimarka) Parken Stadı'nda oynanan, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona eren maçın ardından penaltı atışlarına geçildi. Rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Galatasaray, UEFA Kupasını kazanan taraf oldu. Penaltı atışlarında Ergun Penbe, Hakan Şükür, Ümit Davala ve Giga Popescu Galatasaray adına topu ağlara gönderen isimler oldular.

Bu büyük başarı, bir Türk takımının ülke tarihinde ilk bir Avrupa kupasını Türkiye'ye getirmesi anlamını taşıyordu. Galatasaray'ın bu büyük başarısı, Türk futbolunda yepyeni bir ufuk açmış, o güne kadar yerel hedeflerle yetinen Türk kulüplerinin önüne uluslararası perspektif açmıştır. Galatasaray'ın, Avrupa'nın futbolda ileri gitmiş ülkeleri arasında kendi çabasıyla edindiği bu haklı yer, tüm dünyada da yankı bulmuştur.

Galatasaray adı, bu büyük başarıyla dünyanın birçok ülkesinde ve özellikle 3. dünya ülkeleri arasında büyük bir sevgi ve sempatiyle bilinir olmuştur. Bugüne kadar geçilememiş olduğu gibi, aynı sezonun devamı niteliğinde olan UEFA Süper Kupa'sını da alınmasıyla daha perçinlenmiştir.

17 Mayıs'ın 11. yıldönümü vesilesiyle, şanlı tarihimize unutulmaz bir damga vuran 2000 UEFA Kupası şampiyonluğumuzu andığımız bugün, bize bu başarıyı getiren dönemde görev yapan futbolcularımıza, Teknik Direktörümüz Fatih Terim'e ve teknik ekibine, Kulübümüzün Başkanı Faruk Süren ve yönetim kurulu üyelerine; bu şampiyonlukta emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

BİR BAKIŞTA TARİHİ ZAFER













biz iyisini yapana kadar en iyisi bu
 


cix_can-61

Üye
ben o gece sabaha kadar ağladım hey gidi hey...
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
bende nasıl sevinmiştim yine istiyoruz yine başaracagız BİR GÜNDE KRAL OLMADIK BİR GÜNDE TAHTDAN İNMEYİZ
 
  • Beğen
Tepkiler: 'Patron
rapman

rapman

Üye
Dün gibi hatırlıyorum o günü. Ne günlerdi bee, heyacan doruklardaydı, futbol şöleni yaşanmıştı, tarih yazılmıştı...
Bize bu gururu ve mutluluğu yaşatan Galatasaray'ımıza tekrardan teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum...
 
'Patron

'Patron

Üye
BİR GÜNDE KRAL OLMADIK BİR GÜNDE TAHTDAN İNMEYİZ
Bu çok iyimiş kardeş bence imzana yazmalısın :)
ogün unutulurmu ya.. Nasıl bir sevinçti. somuru: Hem dediğin gibi.Biz daha iyisini yapana kadar eniyisi bu !
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
trt 3 ü açın final maçıını veriyolar arsenal galatasaray ben izliyorum şu anda
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt