Bu günkü harflerimin yanyana olşturdukları---Yıldız Tilbe

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Bu günkü harflerimin yanyana olşturdukları---Yıldız Tilbe

Bu günkü harflerimin yanyana olşturdukları

Merhabalar..
size , bildiğiniz atasözlerimizden , hediye etmek istiyorum,,rastgele sayfalar açıp yazacağım..
Ata et,ite ot döker....
Ne doğrarsan çanağına,o çıkar kaşığında....
Kedinin boynuna ciğer asılmaz....
Azı bilmeyen çoğu hiç bilmez.....
Garip kuşun yuvasını Allah yapar....
Dam yanarsa sıçan da beraber yanar....
Aşk ağlatır , dert söyletir....
Altı olur yedi olur , hep Allah.ın dediği olur....
Baba koruk yer oğlunun dişi kamaşır.....
Her çiçek koklanmaz..........
Ateş demekle ağız yanmaz....
Dünyayı sel bassa ,ördeğe vız gelir...
...................................
müzik arkadaşlarım vardır......neyse..birgün stüdyo da çalışıyoruz ...yıldızdan türküler i hazırlıyoruz..
türk halk müziğinin gerçek büyük babalarının,.en yenisi benim yaşımdan büyük olan türkülerini hazırlıyoruz ki çoğu hayatta değil
Allah hepsine rahmet eylesin...bir bağlamacı arkadaşı arayıp,,stüdyodayız türkü hazırlıyoruz ,gelip çalarmısın dedim.tabii,ne zaman dedi,hemen dedim ,adresi aldı,bir iki saat sonra geldi bağlamacımız,bağlamasızdı....dedim niye geldin..sen çağırdın ya,dedi.doğru, e benimi çalıcaksın hani bağlaman dedim.bir türkü var çalarmısın dedin ,bende geldim,. sen bana bağlama getir demedin ki dedi....dedi,bakışıyoruz,ne söyleyeceğimi bilmiyorum,,şaka demi)) diyorum..hayır şaka yapmıyorum diyor,,o zaman gir ve çal diyorum..gülerek, neyle diyor..sen buraya saz çalmaya gelmedinmi? sazın nerde diyorum.. mutluluğunu saklayan sinirli gözleriyle,evdee diyor..Allahtan ,yaşayan türk halk müziği yavuz top üstadın,bağlamaları orada...fakat onun haberi yok.....
sonuçta çalıyor,fakat sanki dünyanın tapusunu elinden zorla alıyormuşum gibi bir hal ile,.de olsa çok güzel oluyor..çünkü türküler mükemmeller,.........öbürü var bi tane müzik arkadaşım...bilgisayar uzmanıdır..herhangi bir şeyi en az 30 kere (abartmıyorum)söylerim,en az bir okadar kere de tarif ederim bilgisayar üzerinde..hala anlamaz...sorarım?benimle çalışmak istemiyorsan ,açıkça söyleyebilirsin,darılmam, kırılmam,ben çalışmak istiyorum,bir saatte bitireceğim bir işi,bir günde,bir günlük işi bir hafta yaptırıyorsunuz..diyorum ....diyorki, aa olurmu yıldız hanım , biz burada sizin işinizi bitirmek için,gece gündüz çalışıyoruz,bir dediğinizi iki ettirmemeye çalışıyoruz,elimizden geleni yapıyoruz,sizin işinizi bitirdiğimiz zaman inanın bizde çok rahatlayacağız,ayrıca sizinle çalışmak büyük bir zevk bizim için,biz neler gördük neler duyduk ..der ....bunlar benim şarkılarım ,neden söylediklerimi hemen yapmıyorsun ,şuraya şunu çal dediğimde çalmıyorsun,bu iş bir an önce bitmeli ,klavyenin tuşları durmak içinmi ,bu bilgisayar ne işe yarıyor, derim..bilgisayar bu yıldız hanım ,istenilen hızda çalışmıyor malesef,bazı programlar var,onlarla çalışmak çok zor,insanı deli ediyor der,gülerek baktığı,ne yaptığını bildiğim bana.............o zaman çalışalım derim,çalışırız,bitiririz,piyasaya çıkar.........aslında bitmemiştir.....hele bir çok şey başlamadan bitmiştir..ya da başlayamamıştır., bir diğeride,sahnedeyken hareketli bir şarkıya başlamasını söylersiniz,o uzun havaya başlar. hiç kimse kimsenin işini, kendi işini bildiği gibi ,bilemez..ki.keşke her enstrumanı çalabilseydim..bilgisayara da saydırabilseydim..........
....anlaşamasam da severim onları...bazen şaşışır yıldız bey derler bana ,,ay ne gülerim ne gülerim,,,hayvanlar koklaşa koklaşa,insanlar konuşa konuşa anlaşır..fıkralar anlatırlar gülerim...bir araya gelir beni kızdırmaya çalışırlar..eğlenirler benle,...fakat çalışmak başka bir şey ...hemde çok başka........biz devam edelim.....
Her çok azdan olur......
Düşmez kalkmaz bir allah.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var......
Huy canın altındadır..........
Aç kiminle olsa savaşır....
Köpek ekmek veren kapıyı tanır....
İşleyen demir paslanmaz.....
Adam kıymetini adam bilir.....
Duvarın beri yüzü beri,öte yüzü öte.....
Gökyüzünde düğün var deseler,kadınlar merdiven kurmaya kalkarlar......canları sıkılmazsa tabii...

...........yıldız tilbe...........

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt