Tuba.Erva
Üye
hı ee olcak hava ee olcake olcak e- cebri icra
hı ee olcak hava ee olcakbende o dedım deılmıs
masallah hepsını sen mı yazdın bi yerden mi kopyaladınİyi yoldasın Halil
Teşekkürler
Soru son derece mantıklıİyileşecek öğrencinin ayağına avukat gelirmiş
Cevap açık bir şekilde "e".
Bugün Sultanahmet cebr-i icra bürolarında koştum durdum vallahi
İptal hukuk dünyasındaki bir işlemin sonuçları geriye yürümeyecek şekilde ortadan kaldırılmasıdır. Örneğin bir memur ataması gerçekleştirildi. Ama adam sahte diploma ile başvurmuş. Ne olur? Atamanın iptali. Geriye yürümez, adamdan maaşını alamazsınız. İleriye doğru sonuç doğurur.
Hükümsüzlük bir hukuki işlemin geriye yönelik bir şekilde hukuk aleminden kaldırılmasıdır. Yani o işlem hukuk dünyasında iç varolmamış gibi olur hükümsüzlüğü tespit edildiği anda.
Örneğin imam nikahıyla evlendiniz. Tipik bir hüküsüzlükAslında siz hiç evlenmediniz. Bir gün boşanma davası açtığınızda nafaka falan alamazsınız.
Tazminat bir zararın belli bir miktar para ile karşılanmasıdır. Örneğin ben geldim kolunuzu kırdım. Burada zarar 1) kolunuzun kırılmasından dolayı uğradığınız hastane masrafları olabilir. "Tazminat" davası açarak tazminini istersiz. Belli bir miktar para ile tazmin edilir.
2) Diyelim ki Piyanistsiniz. Konsere çıkamadınız ve bundan dolayı zarar gördünüz.
3) Psikolojik açından etkiledi.
Müspet - menfi zarar, maddi zarar, manevi zarar vs... Biraz karşık bir konudur
EN ÖNEMLİSİ ZARAR YOKSA TAZMİNAT DA YOKTUR KURALIDIR.
Ceza, hukuk dünyasında gerçekleştirilmiş ve kamunun kabul etmediği ve dolayısıyla yasalarca yasaklanmış bir eylemi yapan kişinin aldığı karşıktır. Para cezası olabilir, hürriyeti kısıtlayıcı bir ceza olabilir.
Burada en önemlisi KANUNSUZ CEZA OLMAZ ilkesi ve KİMSE BORCUNDAN DOLAYI CEZALANDIRILAMAZ ilkesidir.
Cevap ise Cebr-i icra.
Cebir zor kullanma. İcra ise teknik anlamda borcunuzu (yapma - verme - yapmama borçları) tahsil edebileceğiniz kurumdur.
Amma çok konuştum yahuAz kaldı hacım
masallah hepsını sen mı yazdın bi yerden mi kopyaladın
soruma laf atmanası ya
soru bozuk öyle şeymi olur
Allah yardmcısı olsun ozaman su anayasadan cektıgım kadar hıc bır dersten cekmedım hıc sevmıyorumo avukat tatlım
soruma laf atma
--------------- Ekleme ---------------
Allah yardmcısı olsun ozaman su anayasadan cektıgım kadar hıc bır dersten cekmedım hıc sevmıyorum
iğrencti espri böösoru bozuksa atarım tabi geri iade et onu fişini atmadın demi
selamlar herkese
Biraz hafızamı zorladım, oradan kopyaladımmasallah hepsını sen mı yazdın bi yerden mi kopyaladın
hazırlayan hükümsüzlük demıs bende e demıstım o yuzden sordum
Olmuyorsoruma laf atma
Allah yardmcısı olsun ozaman su anayasadan cektıgım kadar hıc bır dersten cekmedım hıc sevmıyorum
Mehmet sen bugün tersinden mi kalktın
yok eminim o dur bende öyle bılıyorumBiraz hafızamı zorladım, oradan kopyaladımOlmuyor
Neyse, amin diyelim bari, umarım olur.
Anayasa hukuk fakültelerindeki en bela derslerden biridir. 8 sene verememiş arkadaşım var yani öyle söyleyeyimAma ben severdim.
Bu arada o sorunun cevabı "hükümsüzlük" ise, ben hukuk okumadımRüya falan gördüm
bugün hep öyleMehmet sen bugün tersinden mi kalktın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?