Bu Denizanasının Ölüsü Bile Tehlikeli :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu Denizanasının Ölüsü Bile Tehlikeli :)
İlk kez İzmit Körfezi'nde görülen ve sayısı hızla artan zehirli "Pusula Denizanası" Çanakkale Boğazı'nın ardından bu kez de Tekirdağ'da görüldü.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan, Çanakkale Boğazı'nda görülen kahverengi denizanalarıyla temasta bulunanların ilk yardım servislerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Alparslan, yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesi Hamzakoy sahilinde görülen denizanalarına, Tekirdağ bölgesinde de rastlandığını söyledi.

Denizanalarının başta deniz kirliliğinin yaşandığı bölgelerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Alpaslan, “Denizlerin altı çölleşse bile denizanaları üremeye devam edecektir. Öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor” dedi.
"ÖLÜSÜNE DAHİ DOKUNMAYIN"

Kahverengi denizanalarının tehlikeli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alparslan, şöyle konuştu:

“Denizanalarının bulunduğu yerlerde yüzülmemesi gerekmektedir. Denizanalarının ölüsüne dahi dokunmamak gerekiyor. Temas edilmesi halinde ise amonyak, sirke gibi maddeler ile temas edilen bölgenin temizlenmesi gerekiyor. Ama en iyisi ilk yardım ünitesine gitmek. Özellikle göz ve hassas bölgelerin denizanasıyla temas etmemesi gerekir.”

AA

• Beğen
Tepkiler: SON KRAL65, passiv€ aggressiv€, CryDaqqeR ve 3 diğerleri

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
korktum

Feel It

Feel It

Üye
Tarkan Viking Kanı filmindeki ahtapottan farkı yok :P

yasin44

yasin44

Üye
ürkütücü bir görünüşü var.iyikide denize uzağızda anasını görmüyoruz

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
aman uzak kalsın bizden

Marchegiani

Marchegiani

Üye
İyi,İzmir tarafında yok bunlardan.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Son yapılan açıklama ile deyenlerin ellerini anında yıkamaları söylendi.

alpertemmuz

alpertemmuz

Üye
evet bunlar kilyos ve şile de terör estiriyorlar çok tehlikeli hayvanlar .....güzel bir konuya değinmişsin çünkü bazıları bunları normal deniz anası sanıp öldürmeye çalışabiliyorlar..

Mic Jack

Mic Jack

Üye
evet bunlar kilyos ve şile de terör estiriyorlar çok tehlikeli hayvanlar .....güzel bir konuya değinmişsin çünkü bazıları bunları normal deniz anası sanıp öldürmeye çalışabiliyorlar..

Şilede hiç rastlamadım bunlara :allalla:

djserkan37

djserkan37

Üye
Ürkütücü.

berkan55

berkan55

Üye
korkutucuuuu

byomer66

byomer66

Üye
Tırstım :)

Salihyet

Salihyet

Üye
taşıdım..

SON KRAL65

SON KRAL65

Üye
tşkler
faydalı bilgi ama vangölünde çıkarsa dokunmam :

passiv€ aggressiv€

Üye
vay be :zong:

bobmarley46

bobmarley46

Üye
korktum doğrusu ....

legend5858

legend5858

Üye
neyse sivasta deniz yok ben rahatım :D :D

erdal18

Üye
helal olsun

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
ilginç .. geçen bir yerde okudum dünyanın en zehirli canlısı bir deniz anası türüymüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...