Bu da sevgili bulma 'pazarı'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Bu da sevgili bulma 'pazarı'
Bu da sevgili bulma 'pazarı'

MSN icat oldu mertlik bozuldu! Ancak bu küçük ilçe teknolojiye direniyor. Burada gençlerin yüzyüze buluşması için pazar kuruluyor!

İzmir'in küçük bir ilçesinde yüzyıllardır yaşatılan gelenek gençlerin çağın buluşları MSN Facebook teknolojisine ihtiyaç olmadan yüzyüze tanışmalarını sağlıyor.

Tarihinde kadılık merkezi olarak da bilinen Beydağ'da evlilik çağı gelen gençlerin birbirini tanımalarına fırsat sağlamak amacıyla yılda bir kez dini bayramlardan bir gün seçilerek ''kızlar genceri'' düzenleniyor.

PAZAR YERİ KURULUYOR
Geleneğe göre 'kızlar genceri' olarak belirlenen günde Beydağ Belediyesi tarafından Beyköy Mahallesi'nde lunaparkın da yer aldığı pazar yeri kuruluyor. Çevre ilçelerden de ziyaretçilerle dolup taşan özel günde büyükler alışveriş genç kız ve delikanlılar da bir günlüğüne de olsa birbirlerini görme imkanı buluyor.

DELİKANLILAR KENDİLERİNİ BEĞENDİRMEYE ÇALIŞTI

Beydağ'da bu yıl yeniden gerçekleştirilen 'kızlar gencerinde' Mesleki Eğitim Merkezi bahçesindeki merdivenlerin kenarına dizilen delikanlılar kızlara kendilerini göstermeye ve beğendirmeye çalıştılar.


NİŞANLISI KORKMASIN DİYE LOKUM YEDİRİYOR

Beydağ Belediyesi tarafından ulu çınar gölgesine bir de salıncak kuruldu. Salıncağa binen nişanlı veya sözlü kızlar görevliler tarafından hızlı şekilde sallandılar. Bu sırada delikanlılar görevlilere lokum veya helva vererek salıncağın yavaşlatılmasını sağlayıp korkan gelin adayını böylece koruduğu mesajını ilettiler.

Beydağ Gelişim Platformu Derneği Başkanı Mehmet Saydım yüzyıllardır süren salıncak geleneğiyle ilgili olarak ''Salıncakçılar kızları ulaşabilecekleri en yüksek noktaya kadar sallıyorlar. Haliyle genç kız korktuğu için nişanlısı salıncakçıya tatlı veriyor. Aksi takdirde genç kız aynı hızda sallandırılıyor'' dedi.

''GELENEKLERİMİZİ KORUMALIYIZ''

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ise ''kızlar gencerinin'' çok uzun yıllardır yaşatıldığını Beydağ'da bayramların baklava ya da şekerle sınırlı kalmadığını söyledi.

Şentürk ''Bize bayramın her günü ayrı birer bayram. Kızlar genceri de bunlardan birisi. Biz Beydağ Belediyesi olarak gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız da çocuklarına bunları öğretsinler. Geleneklerimizi korumalıyız'' dedi.
 


darkman81

darkman81

Üye
Super Bir Uygulama Burda yok..:( Gençler Tanısıyor görüşüyor...
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Çok süper yaw.Babama diyeyim tayini oraya istesin:ehe
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Tabi canım hı hı...



Bu manzaraya hangi kız sahibi razı olur?
 
my immortal

my immortal

Üye
YUH diyorum ya zaten kızlar alınıp satılcak mal demi:@
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt